Vybíjení baterie!
Moderátoři: Farrael, Lhoty, Moderátoři
Vybíjení baterie!
Před týdnem sednu do auta otočím klíčem a úplně mrtvé,nic se nerozsvítilo,nebliklo,úplně mrtvé..nabil jsem baterii,je sice rok stará,ale říkal jsem si,že při těch deštích mi tam zateklo a někde zkratlo,hodil ji zpátky pohoda..po třech dnech znovu to samé,ani bliknutí,totálně mrtvé..nevíte co s tím může být,co může být příčina kde začít s hledáním závady?
mikad Lantra 93, 1,6-84kW, 16V-DOHC..
- Reklama
- DizzX
- **
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vybíjení baterie!
to samy se mi stavalo kvuli zapalovaci, vybijel baterku.... tak sem ho vzal a zahodil, protoze stejne nekourim a od ty doby to bylo ok...
http://laminostyling.xf.cz - interiérové laminátové díly na zakázku a prodej autokosmetiky
...zmeraj prúd s vypnutými spotrebičmi, pokiaľ bude hodnota veľká (čo asi bude), postupne vyťahuj poistky kým odber neklesne a takto nájdeš okruh ktorí ti blbne...
Trajet 2.0 CRDI 2003
Škoda Forman
Lada 1200
Škoda Forman
Lada 1200
no, asi někde budeš mít permanentní spotřebič, např. el.antena radia, osvětlení v kufru, zapalovač,..
Nejlíp vzít měřák, nastavit na miliampery a propíchat kontakty místo příslušné pojistky v pojistkových skřínkách. Dělej to při vypnutém klíčku!
koukám, miro13 byl o minutku rychlejší
Nejlíp vzít měřák, nastavit na miliampery a propíchat kontakty místo příslušné pojistky v pojistkových skřínkách. Dělej to při vypnutém klíčku!
koukám, miro13 byl o minutku rychlejší
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
Odpojil by som mínus a čakal na meráku okolo15-20mA, potom ako"miro13"
Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
i 30 COMFORT 1,4 continental silver 2007 (predaný)
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
i 30 COMFORT 1,4 continental silver 2007 (predaný)
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
....a mimo jiné zkus zjistit jestli ti nezůstává svítit osvětlení v kufru, stačí aby ti tam zůstal viset spínač. na to aby za pár dní vybila baterku ta žárovička stačí a těžko si toho všimneš, když se na to nezaměříš (vlastní zkušenost z VW Passat). Nejlíp to uvidíš, když za tmy sklopíš zadní sedadlo aby bylo vidět do kufru...
Jinak může být probitá dioda v alternátoru, to se taky může projevit jen takhle. To nezjistíš jinak, než že odpojíš altík a pár dní počkáš (doporučuju odpojovat s odpojenou baterkou a kontakty zaizolovat - je tam přímý proud od baterky bez pojistky- až pak baterku zas připojit).
Nebo v nejhorším případě je problém někde ve vedení, to se hledá nejhůř....
Prostě zkoušej, nic jiného nezbývá.
Jinak může být probitá dioda v alternátoru, to se taky může projevit jen takhle. To nezjistíš jinak, než že odpojíš altík a pár dní počkáš (doporučuju odpojovat s odpojenou baterkou a kontakty zaizolovat - je tam přímý proud od baterky bez pojistky- až pak baterku zas připojit).
Nebo v nejhorším případě je problém někde ve vedení, to se hledá nejhůř....
Prostě zkoušej, nic jiného nezbývá.
Lantra 1,8GT 93kW, rok 94
krom toho alternátoru jsi mu nic nového neřekl, vše již bylo řečeno
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
- Bishop2225
- **
Nech si udělat zátěžák na baterce... Tohle mi dělalo, když mi umíral jeden článek.
Hyundai Lantra 1,8 GT ... voňavka 92 000 najeto ...
Hyundai Lantra GLS 1,6 16V 84kW, r.v. 95
Plná palba s klima...
už šla do světa
Hyundai Lantra GLS 1,6 16V 84kW, r.v. 95
Plná palba s klima...
už šla do světa