Zdravím,
mám jeden "lehčí" broblém. Nebrzdí mi ruční brzda.
Do této doby to brzdilo velmi málo a jen když jsem to zatáhl až na krev. Tak jsem si řekl, že přitáhnu lanko a bude po problému. No, ale když jsem měnil kola, tak jsem se tedy podíval na střeva zadních brzd. Sundat buben byl tedy porod, čelisti byly kouslé a nechtělo to povolit. Asi po půl hodině jsme to tedy sundali.
Co jsme zjistili:
- samostav jsme trochu poladili a je funkční, vše se tváří OK,
- při našlápnutí nožní brzdy to brzdí dobře (sice na můj vkus trochu v nižší poloze, ale brzdí)
- lanovod pro ručku funguje OK, při plném zatažením je rameno uplně na max a opírá se o... prostě už dál nejde.
Ještě je zajímavé, že po namontování zpět bez jakých koliv úprav (jen to rozhýbání samostavu) přestala ručka brzdit uplně
Nemá někdo s tímhle nějakou zkušenost nebo doporučení co s tím?
Je mi divné, že když u nožní brzdy to brzdí, proč u ručníí ne, přeci samostav by měl vymezit prostor mezi obložením a stěnou bubnu, ne a tak by to pak mělo brzdit atd...
Neche se mi zrovna měnit hned buben, čelisti..... To je docela pálka jsem zjistil
Předem díky za jakoukoliv radu.
Ruční brzda
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
- Reklama
Re: Ruční brzda
Opravdu nemá někdo nějakou radu??
Ahoj, je to velice jednoduché, nyní jsem si koupil pro manželku taky jeden kousek "korejské felicie" a nebrzdilo jedno kolo na ručku, ale nožní bylo OK. Rozdělej kompletně samostav(tři části, dvě vidličky a uprostřed šroub s ozubeným kolečkem pro nastavování), očisti ho a promaž aby chodil lehce.... Pak ho namontuj zpět a nasaď buben, nech si někým lehce (postupně zatahovat ručku a pootáčej bubnem (aby si pakny sedly), pokud nebrzdí, tak buben dolů a šroubovákem přitáhnout samostav, oním ozubeným kolečkem, znovu nasadit buben a zkusit. Zkoušet tak dlouho než začne brzdit. Ale pozor při odbrzděném stavu může jen lehce dřít (pakna o buben), musí se dát pootáčet rukou, nesmí brzdit pořáde - zahřálo by se prase a vyteklo by.
.........
Děkuji, děkuji... Tak to vyzkouším...
Ještě nějaká finta na to, jak lehce sundat ty bubny?? Fakticky to teď nejde...
Ještě nějaká finta na to, jak lehce sundat ty bubny?? Fakticky to teď nejde...
Tak ohledně hyundae toho zatím moc odzkoušeného nemám a pokud je buben probržděnej tak ta drážka co tam vznikla to jen tak nepustí a jak stočit samostav zpět je mi záhadou. Tou malou dírkou po M6 to opravdu nejde. Nepomohlo ani poklepání kladivem. U jednoho bubnu jsem na to šel s delšímy šrouby M8 které jsem tam zatočil až jsem ten buben dostal dolů, odnesl to ale samostav a mírně i pakny.... Prostě některé věci korejští kolegové asi špatně okopčili
.........
No právě... V létě jak budu mít trochu více času, tak to zkusím nějak rozebrat, ale už teď vím, že to bude asi porod
Ahoj,
nech si potom na soustruhu zarovnat vnitřní drážku co v bubnu vlivem brzdění vznikla. Jinak to opět zase nesundáš. Opravdu nevím, ale u renaultu a mnohejch aut to jde odjistit (samostav) zde jsem na to nepřišel.....
Ono popravdě celá hyundai je trochu tak jiná, musí se na to jít "od lesa" .....
nech si potom na soustruhu zarovnat vnitřní drážku co v bubnu vlivem brzdění vznikla. Jinak to opět zase nesundáš. Opravdu nevím, ale u renaultu a mnohejch aut to jde odjistit (samostav) zde jsem na to nepřišel.....
Ono popravdě celá hyundai je trochu tak jiná, musí se na to jít "od lesa" .....
.........
ja mam ako sa zda ten isty problem.. tieto finticky som uz skusal pani..nepomohlo.. rucna ide na doraz a nic ani naznak brzdenia.. napada ma ci to nemoze byt lankami ci uz niesu "unavene" a sa iba natahuju a nic viac.. lebo inak uz fakt nwm..
Hyundai Accent 1,3 12V