Starex 4WD-klimatizacia
Moderátor: Moderátoři
Re: Starex 4WD-klimatizacia
joj to by si nepocul uz ani keby ti koleso odpadlo
Hyundai Santa Fe 2,0 VGT 4WD Executive CRDi r.v. 2004
- Reklama
No skor by som povedal,ze to koleso by odpadlo z tych basov
PS trubka je vymenena,uz len najst nejaky servis na naplnenie a kontrolu tesnosti(aby ma neosklbali) keby len chyba zmes,tak sa daju kupit samoplnicky(plyn v spreji) a spravim si to sam...
PS trubka je vymenena,uz len najst nejaky servis na naplnenie a kontrolu tesnosti(aby ma neosklbali) keby len chyba zmes,tak sa daju kupit samoplnicky(plyn v spreji) a spravim si to sam...
takze uz chladime,komplet napln(1200g) 40 liber,to sa da
Radost predcasna,tecie zasa,ale z inej trubky,rano to pozriem lepsie,teraz som to len narychlo(v noci) kurna fix
A je to v prdeli pozrel som tu trubku,slizilo to pod tou plechovou objimkou,reku fajn,omotam samovulkanizacnou paskou,stiahnem to tou objimkou,vydrzi to.Ouha,tak ne, odsrouboval drziaky trubky,trosku som sa podotykal,poutieral a bac zacalo striekat na ohybe a pri tom trubka vypada velmi zdravo este som to skusal omotat,ale plyn unikal rychlejsie ako som namotaval a tlak trhal tu gumu.Takze tedkom zvacsujem ozonovu dieru pomocou 1200g chladiaceho plynu a ja mam nervy ked to nebude pod tlakom,teoreticky by to slo zalepit kaucukom,na to spravit s eska paskami tlakovu vystuz,ale to musi byt system bez tlaku.Pred tym to klimovalo,lebo ten unik bol malicky,teraz to ide skrz na skrz von.Boha No nic,skusim to zalepit,dat znovu naplnit a pre istotu objednam dalsiu trubku,akurat asi nestihne prist do odchodu na dovcu(poslal by som to na SK)ale do tyzdna to nepride. Este mozno by slo to rozpilit a spojit tlakovou hadicou,ale vraj tam moze byt tlak az 30atm,tak je to diskutabilne.Ach jo. jdu na tie capy(kym to vyfuci von)
PS edit: vybral som trubku von v snahe zistit jej cislo(dobre som spravil) a vysledok.Cislo ziadne,ptretoze uz to opravovali rakusaci a samozrejme ho spalili tiez trubka je okrem toho opravovaneho miesta,cez ktore to zacalo znovu fucat von aj naprasknuta na ohybe v dlzke cca 4cm. Takze je to v perdeli pane hrabe ocistim to,odmastim,pokusim sa to zalepit epoxidovym lepidlom na kov(mozno to pomoze,v kazdom pripade potrebujem to katalogove cislo pratele(Karle,Hardcame...) Mozte mi to pozriet? Karol fyzicky,Hardcam v katalogu,hmm? Pomozete?
PS info pre Karla: trubka je na tom istom mieste ako ta,co si mi pozeral predtym,len tato je hrubsia a obalena penovou gumou(ide nou ochladene medium) druhy koniec konci az vedla motora vlavo.
PS edit: vybral som trubku von v snahe zistit jej cislo(dobre som spravil) a vysledok.Cislo ziadne,ptretoze uz to opravovali rakusaci a samozrejme ho spalili tiez trubka je okrem toho opravovaneho miesta,cez ktore to zacalo znovu fucat von aj naprasknuta na ohybe v dlzke cca 4cm. Takze je to v perdeli pane hrabe ocistim to,odmastim,pokusim sa to zalepit epoxidovym lepidlom na kov(mozno to pomoze,v kazdom pripade potrebujem to katalogove cislo pratele(Karle,Hardcame...) Mozte mi to pozriet? Karol fyzicky,Hardcam v katalogu,hmm? Pomozete?
PS info pre Karla: trubka je na tom istom mieste ako ta,co si mi pozeral predtym,len tato je hrubsia a obalena penovou gumou(ide nou ochladene medium) druhy koniec konci az vedla motora vlavo.
- Přílohy
-
- poskodene miesto,tam niekde by malo byt aj katalogove cislo
- DSCN23452010-07-24_14-35-300001.JPG (238.47 KiB) Zobrazeno 2327 x
-
- umiestnenie trubky
- DSCN23432010-07-24_13-58-280001.JPG (130.04 KiB) Zobrazeno 2327 x
-
- **
Tak trubku sem našel a odkry izolaci kde se dalo , ale po takovej samolepce jako minule ani stopa. Asi už odpadla anebo tam ani nikdy nebyla. Prohlídl jsem si místo kde ti fto ofouká a je to tam fakt na ho... Na tvojí trubce byly nejaký zbytky čísla? Kde? Je mi líto ale asi ti nepomůžu
No fajne ,jedine miesto kde to vypadalo,ze by mohla byt nalepka bolo na tom ohybe(bolo tam cistejsie miesto) V kazdom pripade velka vdaka za ochotu pomoct Prezrel som dokladne tu trubku a na vsetkych ohyboch som nasiel uz zacinajucu bodkovu koroziu a zacinajuci unik plynu,cize ta trubka musi ist nova. Zatial som to nagebril lepidlom na kovy,ale nedavam tomu velku sancu,pretoze ten hlinik,ked sa ochladi,tak sa stiahne a odskoci od toho lepidla no nic,spravil som maximum,co sa dalo,idem to este zavulkanizovat zvonku a postahovat paskami,skocim to dat premerat,ci to neunika a ak nie znovu naplnit.Ved bez klimy sa nam ten psik uvari vo vlastnom kozuchu v tom aute mne to nevadi,som zvyknuty,robim to vlastne kvoli psovi Este Hardcam by mohol cucnut do katalogu,hmm...Harde kde si?
- Přílohy
-
- a taketo durky su na kazdom ohybe,je to len otazka casu,kedy sa to zvacsi...
- DSCN23462010-07-24_15-40-420001.JPG (112.12 KiB) Zobrazeno 2322 x
-
- oblepena jak dedo po lyzovacke
- DSCN23492010-07-24_16-23-320001.JPG (211.08 KiB) Zobrazeno 2322 x
- pepan
- Kontaktovat uživatele:
jak můžeš něco udělat když furt fotíš?
UMĚLECKÉ KOVÁŘSTVÍ
http://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?f=53&t=16258
777669782
PRÁCE NENÍ PINĎOUR, POSTOJÍ V POHODĚ I DVA DNY
uplně bez hju
777669782
uplně bez hju
Co tohle http://screenshot.cz/ZKNR5/
Sice tam píšou systém chlazeni, ale to bude olejový chladič
No jasně je to oleják, nicméně tady http://autopartmaster.com/en/?action=ca ... E%3C/li%3E
Sice tam píšou systém chlazeni, ale to bude olejový chladič
No jasně je to oleják, nicméně tady http://autopartmaster.com/en/?action=ca ... E%3C/li%3E
pepane,ja to fotim pre teba,ked si konecne kupis Starexa,aby si vedel,co vsetko budes robit a ako robit
Smajloch: nie to je predna cast s chladicom,ja som to popozeral na tych online katalogoch,ale ziadna tak nevypada,ono su totiz verzie pre 2WD a 4 WD odlisne,uz som jednu trubku podla toho objednal a bola spatna.
PS tak som nakoniec celu trubku po zatvrdnuti lepidla omotal tou samovulkanizujucou gumou,bud to bude dobre,alebo budem zatim bez klimy a bude treba nova trubka neskor...
Smajloch: nie to je predna cast s chladicom,ja som to popozeral na tych online katalogoch,ale ziadna tak nevypada,ono su totiz verzie pre 2WD a 4 WD odlisne,uz som jednu trubku podla toho objednal a bola spatna.
PS tak som nakoniec celu trubku po zatvrdnuti lepidla omotal tou samovulkanizujucou gumou,bud to bude dobre,alebo budem zatim bez klimy a bude treba nova trubka neskor...
- pepan
- Kontaktovat uživatele:
joo takovej fotopříběch ju..
tak to už se nemusím bát si koupit starexe
tak to už se nemusím bát si koupit starexe
UMĚLECKÉ KOVÁŘSTVÍ
777669782
uplně bez hju
777669782
uplně bez hju
Trubka nevydrzala,po cca 6tkm odisla zmes zasa do ozonovej diery kua
Nikto nepise,tak prispejem zasa....so zadnou klimou som to vzdal,nebolo mozne najst netesnost,pravdepodobne to unikalo cez zadny vyparnik,takze definitvne som to odpiskal.Odrezal som obidve trubky ,dal zavarit konce(na vytvorenie blendy) a namontoval naspat dopredu,kde sa klima vetvi na prednu a zadnu cast.Cize pojde len predny vyparnik.Dal to naplnit a klima funguje,sice len predok,ale vzhladom k tomu,ze to mam zaizolovane,tak mi interier az tak neprehrieva a malo by to stacit.Dufam,ze pes si konecne uzije chladnejsie cestovanie pocas leta.