Centrál - návod jak nato

Osvětlení, signalizace, audio, pojistky.

Moderátoři: Farrael, Lhoty, Moderátoři

Odpovědět
Damian
**
Kontaktovat uživatele:

Re: Centrál - návod jak nato

Příspěvek od Damian »

Dneska jsem se chtěl pustit do toho alarmu, ale počasí mi vysvětlilo že zatím ne...
Takže jestli se to v rozumném čase uklidní, ještě se do toho pustím. Schémata mám v autě, tak až seběhnu na parkoviště, nafotím je. Ještě dneska nejspíš.
Vím že jsem říkal o víkendu, ale my tu ještě víkend máme (2 dny státních svátků potěší... :mrgreen: )
Lantra 1,8GT 93kW, rok 94
Reklama

Dufy
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dufy »

tak som sa cez vikend trosku vrtal v aute, zacal som vyskakovacim patentom na kufry bo nexcel otvarat poriadne, potom zapalovac som opravil a pustil som sa do rozoberania dveri spolujazdca ze sa pozriem preco nejde elektrika na okne. neprisiel som na nic tak som dal aspon dole ten ocaluneni kus plechu co vyzera ako calunene kreslo zo 70tich rokov. tak som rovno prestriekal aj mriezku na repro... a ze mam cas tak to srpavim hned aj na mojej strane... pozeram a ze aha servo motor ktory som xcel objednavat :) o polozku menej. ale rozmyslam ze tam zrejme bola kedysi teda aj dialka aj s poplasnym lebo v kabine mam nejake cidla... to len tak ako btw ;)

Obrázek

Obrázek
SARAH Hyundai Lantra J1 1.5 SE 63kW r.v.95
Dufy
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dufy »

Damian píše:Dneska jsem se chtěl pustit do toho alarmu, ale počasí mi vysvětlilo že zatím ne...
Takže jestli se to v rozumném čase uklidní, ještě se do toho pustím. Schémata mám v autě, tak až seběhnu na parkoviště, nafotím je. Ještě dneska nejspíš.
Vím že jsem říkal o víkendu, ale my tu ještě víkend máme (2 dny státních svátků potěší... :mrgreen: )
tak ako? este si sa do toho nepustil stale? ;)
Damian
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Damian »

No.....sice už pustil, ale díky tomu jsem si uvědomil, že vlastně není co fotit. V práci mě totiž naučili maskovat jakékoli přidané kabeláže tak, aby se tvářily jako součást originální instalace. Takže mimo samotných jednotek toho k vidění moc není. Snad jen ty návody a schémata, takže tady je první:

DO K ORIGINÁLNÍMU CENTRÁLNÍMU ZAMYKÁNÍ:
http://www.ufcs.cz/photos/100_5601.JPG
http://www.ufcs.cz/photos/100_5603.JPG

Je to foceno na 5Mpix, takže velké by to mělo být dostatečně.
Podklady k dojezdům mám v práci, takže ještě doplním...

Jinak u Lantry se ovládání centrálu připojuje podle toho schéma na "zámek ovládaný plusem" a hnědý a žlutý kabel se připojí PŘÍMO NA KABLÍKY K SERVU. S přenosem impulsu k ostatním dveřím si už auto poradí samo, není potřeba řešit nic dalšího. Jen pozor na prohození těchto dvou kabelů, je lepší si to před "tvrdým" připojením odzkoušet, pokud by byly připojeny obráceně, bude obráceně fungovat i centrál (při zamčení by odemknul a naopak). Kabely k servu musí zůstat vcelku, vedení k DO je nenahrazuje, jen se k nim přidá.
Pokud by mělo DO ovládat servo přímo, asi by se dalo použít i "PŘÍMÉ OVLÁDÁNÍ SERVOMOTORŮ", ale to jsem nezkoušel, protože mi to připadá že by přes DO šel zbytečně velký proud.
Dufy
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dufy »

Ale toto nieje to DO s tymi vyskakovacimi klucmi co si fotil ze? :)
Pocuj, ked si zapojil ovladanie plusom, pripajal si to na nejake rele? Sledujem ze to DO ma 30s interval na dovretie okien. neda sa pouzit len toto? treba koli tomu kupovat zvlast ten modul na dovretie okien? btw dik zatial za schemy.
edit: aha uz vidim som si nevsimol ze to je to povodne DO co si tam mal.
Damian
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Damian »

Ne, relé tam není potřeba, ovládáš tím jen jedno servo. A ten 30s impuls.....asi by to šlo, ale bylo by potřeba to nějakým způsobem (nejspíš přes diody) rozdělit na všechna 4 okna. A počítej, že odběr bude v tu chvíli celkem nepěkný. Tam už by relátko být muselo, pochybuju že by to ta jednotka zvládla. Ale fungovat by to mělo. Nicméně musel bys ještě nějak vyřešit koncové vypínače, protože Lantra je nemá. A to je hlavní důvod proč jsem dojezdový modul kupoval. Protože ten se odpojí při detekci nárůstu proudu (při dovření oken proud narůstá jak se motor snaží zavírat dál a nemá kam), a přejde k dalšímu oknu v pořadí. Po zavření všechna ještě jednou zkontroluje a vypne se.

A to schéma je k DO, které jsem tam dával, ne k tomu původnímu.
Dufy
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dufy »

jj to s tym zatazenim pri dovierani okien ma napadlo tiez. no a potom to DO s vystrelovacimi klucami co si sem daval si montoval kam? ci si to mylim s niekym?
Damian
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Damian »

Ne, nepleteš si to. Právě k tomu DO s vystřelovacími klíči tohle schéma patří. A montáž není složitá, je to pár drátů. Nejlepší podle mě je dát to do dveří (místa je tam dost a jsou tam všechny potřebné kontakty mimo blinkrů), kde se rovnou připojíš i k tomu ovládání ostatních zámků (u mě je to zelená "krabička" v úrovni zámku).
Damian
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Damian »

Jinak ještě k tomu připojení:
Jestli nutně nepotřebuješ aby na tebe centrál "pískal", tak nemusíš použít výstup na sirénu , spojení s brzdovým pedálem a bílý kabel na spínaný proud potřebuješ jen pokud chceš aby se ti auto samo zamykalo po rozjetí a odemykalo po vypnutí klíčku, stálý proud najdeš na otevírání kufru, tam připojíš i otevírání kufru, a kostra je na ovládání oken. Mimo to jen protáhnout kablík na blinkry (ten jde buď na přívod k páčce pod volantem aby ovládal oba blinkry, ne jen jednu stranu, nebo ho musíš rozdělit - přes diody, jinak ti pak budou blikat oba blinkry, i když zapneš jen jednu stranu...). No a to je všechno, takže fakt nic složitého.
Jo a pokud pak budeš připojovat ty dojezdy, nejlíp bude to dát taky do dveří, zase - máš tam všechno co je potřeba k jejich připojení.
Dufy
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dufy »

jj miesta je tam v tych dverach dost som to pozeral... inak a blinkri keby som natiahol od trojuholnika? to by slo tiez nie? takze ty mas teda DO s tymi vystrelovacimi klucami sm-188-steeli-men? koli planzetam sa pytam aby mi pasovali. takze ta schema je asi nejaky univerzal ktory sedi na viacej DO zrejme ak som to dobre pochopil. ja hlavne xcem DO s vystrelovacimi klucmi taku ku ktorej maju planzetu na J1 a niekto to ma overene (v tomto pripade ty) preto riesim ze ktory typ to mas ;)
Damian
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Damian »

Já mám tohle:
http://www.ialarmy.cz/?66,dalkove-ovlad ... otect-bx20

Kupoval jsem to od http://www.univex.cz, stejně jako ty dojezdy oken. Nevím jak který prodejce, ale tahle firma určitě planžety na J1 má. A navíc je můžu jen chválit, domluva s nimi byla bez chyby. A samozřejmě na čem jsme se domluvili, to přesně přišlo.
Dufy
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dufy »

fajn fajn to som xcem zobrat aj ja. pri objednavke si im povedal len ze potrebujes planzetu na lantra J1? alebo to ma nejaky typovy kod?
Damian
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Damian »

Stačí jim říct že starý typ Hyundai.
Dufy
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dufy »

taaaak a dialka s modulom na okna je objednana... uz nech to je doma :)
Damian
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Damian »

=D> =D> =D>

Kdyby byl nějaký problém se zapojením, stačí říct :mrgreen:
Odpovědět

Zpět na „Lantra - Elektronika“