Santa&Navigace HAVN&handsfree MetaBlue

Santa Fe druhé generace, 2006 -2012

Moderátoři: miooo, Moderátoři

Odpovědět
PetrB
**

Santa&Navigace HAVN&handsfree MetaBlue

Příspěvek od PetrB »

Ahoj,
máte v autě někdo podobnou kombinaci elektriky? Já tohle dostal vloni u prodejce "jako dar". Pominu to, že handsfree bez displeje nepovažuji za hadsfree, ale i tak s ním mám problémy. Občas se mi stane (za poslední týden už 2x), že se najednou z reproduktorů začne ozývat pískání jak z odpuzovače hlodavců (hodně nepříjemný zvuk, zvláště v uzavřeném prostoru). Když jsem to slyšel poprvé, tak jsem myslel že mi odněkud uniká nějaký plyn. Bylo to spíše syčení. Díky prostorovému efektu reproduktorů to nebylo snadné lokalizovat. Pískalo to i při vytažených klíčcích ze zapalování. Vypnulo se to asi až za půl hodiny, když se odstavila elektronika, aby nevybila baterku (asi). Od té doby už to mám vymakané a když to začne pískat, tak vytáhnu klíčky ze zapalování, pojistku pro audio ( spodní řada, třetí zprava) a hned to ustane. Ještě důležitější je, že to nezačne znovu. Zatím se mi to nestalo za jízdy. [-o< Jenom když jsem zastavil a vypnul motor nebo když jsem přišel k autu a dal klíčky do zapalování. Děje se to bez ohledu na to, zda to má zrovna připojený mobil nebo ne.

Setkal se někdo z vás s něčím podobným? Vím, že by bylo nejlepší zajet do servisu, ale bohužel tuhle vlastnost nedokážu uměle vyvolat a když se mi to stane, tak zrovna nutně potřebuji něco úplně jiného než cestovat do servisu.

Díky

P.S. Jo a poznal jsem že to dělá to handsfree díky tomu, že mne jednou napadlo mačkat jeho tlačítka a to pískání se měnilo.

Handsfree je http://www.casystem.cz/produkty/hands-free.html
Link na navigaci jsem nenašel :(
Teď: Stříbrný a Elegantní Santa Fe 2008 2,2 CRDi řízený manuálně pořízený před prázdninami 2009
Pastelově červený I30 Gamma Comfort 1.4 benzínek s manuálem narozený v roce 2010
Předtím: Peugeot 307SW
Předtím: Š120 S jako spolujezdec navigátor
Reklama

Krwell
*
Kontaktovat uživatele:

Re: Santa&Navigace HAVN&handsfree MetaBlue

Příspěvek od Krwell »

mám stejnou kombinaci, když jsem v říjnu kupoval Santu tak mi to taky dali jako dárek, ale zatim se mi tahle chyba neprojevila, handsfree mi funguje v pohodě, i když je pravda, že dycky když mi někdo volá tak sem nucenej se kouknout na mobil abych zjistil kdo mi volá :)
Hyundai Santa Fe 2,2 CRDi Elegance
PetrB
**

Příspěvek od PetrB »

Mě to udělalo poprvé asi 4 měsíce od koupě. Pak to dalo nějaký čas pokoj a teď to je častěji.

S tím koukáním na mobil: to je přesně to, co to HF poněkud degraduje. V předchozím autě jsem měl Parrota http://www.parrot.com/usa/products/blue ... e-car-kits a ten se choval přesně jak se HF chovat má (tedy kromě ovládání na volantu). Telefon byl klidně v bundě v kufru a mohlo se v pohodě přijímat i odesílat hovory. Pořád se ale nemohu odhodlat k jeho instalaci do Santy. Nemůžu najít vhodné místo, kde by to nekazilo vzhled vnitřku auta....
Teď: Stříbrný a Elegantní Santa Fe 2008 2,2 CRDi řízený manuálně pořízený před prázdninami 2009
Pastelově červený I30 Gamma Comfort 1.4 benzínek s manuálem narozený v roce 2010
Krwell
*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krwell »

nevim no, zatim ho mám půl roku a nic, tak uvidíme co bude dál, pořád přemejšlim o koupi nové navigace, protože jak jsem hledal, tak jsem hledal tak jsem aktualizaci map do tohohle přístroje nenašel a to mi někdy docela ztěžuje výlety, takže jestli se to začne sr*t tak to půjde společně s rádiem
PetrB
**

Příspěvek od PetrB »

Ona je ta navigace taková tajemná. Někdy vloni v červnu jsem k ní na netu našel manuál (teď už ho nemůžu najít), kde dokonce psali že může obsahovat i BT modul. Tak jsem se potom pídil a z Korei jsem se dostal až zpět do ČR. Výsledkem bylo to, že modul skutečně existuje, ale funkčně je v podstatě na úrovni toho MetaBlue, což bych od navigace s takhle velkou obrazovkou fakt nečekal. :shock:
K upgrade map se chystám už nějaký ten pátek. Začít chci u prodejce. Pokud tam nepochodím, tak asi budu taky truchlit a začnu lechtat prasátko na bříšku....
Krwell
*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krwell »

koukal jsem na Pioneer Avic D3, ale ta cena je pěkně mastná.já jsem hledal asi 2 dny v kuse informace o tý navigaci, ale jestli existujou mapy sem se nedozvěděl :( takže to zkusim asi taky přes hyundai servis
PetrB
**

Příspěvek od PetrB »

Tuhle navigaci tam myslím dávali dříve. Nevypadá špatně, ale stojí celkem balík (na to že už jednu mám) a pokud popisky nelžou, tak neumí česky.
Krwell
*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krwell »

je pravda že stojí balík, vědět to dřív tak jim tuhle navigace u prodejce hodim na hlavu a necham si tam dat to puvodni radio a koupim si k tomu tuhle. tak absence češtiny mi celkem nevadí, do navigací většinou neni problém nahrát vlastní hlasy a menu v angličtině mi fakt nevadí. Každopádně budu mít radši navigaci v angličtině, než mapy z roku 2008 :)
yoss
*

Příspěvek od yoss »

No podle toho co píšou na http://www.navigation.com/is-bin/INTERS ... onMenu=YES
by update map měl být k dispozici Q2/2010, neboli někdy teď. Otázka je, kolik za to. Ceny se pohybují od 80 do 300 EUR
New SF 2.2 CRDi MT Elegance
martin737

Příspěvek od martin737 »

pískání mám také již jedno za sebou. nedá se s tím jet. Přestalo to samo po nějaké době. Auto mám ve stejné konfiguraci od prosince 2009.
Mapy také intenzivně řeším. Hledám spůsob jak připojit tuto slavnou navigaci k PC, pak by nebyl problém dohrát si co je potřeba. Nevíte náhodou jak skamarádit PC s tímto přístrojem?
PetrB
**

Příspěvek od PetrB »

Já už na to pískání našel grif. Otevřu kufr, vyndám kombinačky a na chvilku vytáhnu pojistku, která je ve třetím sloupci zprava dole (doufám, že si to pamatuji správně). Tím vypnu rádio a HF. Když ji dám zpět, tak je to zase o.k.
Nedávno jsem byl na prohlídce po 30T a tam jsem jim to reklamoval. Prý s tím dělali psí kusy, ale chybu nevytvořili, takže mi zatím nemohou pomoci. Mám to přivézt, až mi to bude dělat. :lol:
Zajímavé je, že ve chvíli kdy to píská, ukazuje rádio hlasitost na úrovni -7.
Odpovědět

Zpět na „SANTA FE II“