Amalfi píše:Dal jsem tudle Verva 100 od Benziny a zadny rozdil pri bezne jizde - teda az na jednu asi subjektivni vec ze jsem nepoznal rozdil mezi bezici a vypnutou klimou.
Pak nasledovala plna nadrz pro zmenu Carrera 100 OMV a opet - zadny rozdil az na to ze opet nepoznam rozdil mezi bezici a vypnutou klimou (coz je opet spis subjektivni).
Ale ze by mi auto jelo nejak lepe to se rict neda, takze staci 95 s aditivy. No uvidim jestli poznam rozdil kdyz prejdu z te 100 dolu. Pokud nepoznam, tak nema smysl utracet vic za stejnou sluzbu
Udělal jsem si cca stejný závěr. Měl jsem omylem jednu nádrž Carrera 100 (tankovala dcera s mou kreditkou a tak ji cena tak nějak nezajímala) a jediné co jsem zaznamenal byla u 100 méně častá potřeba řazení. Jinak tankuji vždy 95.
Předpokládám ale, že by mělo být standardem když má motor předepsanou 95, tak by měla být ve všech režimech standardní 95 koupená u "značkových" čerpadel dostatečná. Na druhou stranu, co chtít po výrobci, když uvádí pro mimoměstský cyklus spotřebu 4,7 a pro kombinovaný 5,6 l/100 km. Reálná je vidět zde. Když už lže tady, tak kdo ví jak je to myšleno s tím 95NAT. Já jsem se v mimoměstském cyklu při obsazení 4 lidmi po kvalitních okreskách dostal při cca 100 km trasách podle palubního počítače na 6,1. To s důsledným odřazováním, kde to jen šlo, vypínáním motoru na semaforech atd.