Ventilátor chlazení motoru

Moderátoři: miooo, Moderátoři

Odpovědět
ANJA
*

Ventilátor chlazení motoru

Příspěvek od ANJA »

Ahojky mám takový dotázek. Ještě jsem doposud neslyšela hučet ventilátor.I když jsem byla před nedávnem v Chorvatsku a jezdili jsme v hicech, tak nikdy jsem ventilátor neslyšela. Co mám zkušenosti s jinými auty, tak ventilátor po zastavení auta a při zahřátém motoru jede a u Santy nic. Mám strach z přehřátí. Můžete mi někdo poradit? :-k Díky Jana
Reklama

Andy4

Re: Ventilátor chlazení motoru

Příspěvek od Andy4 »

...pokiaľ si mala teplotu chlad. kvapaliny na budíku v norme, tak sa ventilátor spustiť nemusí. Mal som pár áut, kde som ventilátor počas niekoľko ročnej prevádzky nepočul ani raz (Octávia 1,4, Ibiza HTP, New Swift...). Môj Santík 2,4 sa aspoň v meste dochadzuje dosť často.
mx5/swiftsport/santafe/accent
ANJA
*

Re: Ventilátor chlazení motoru

Příspěvek od ANJA »

Díky za odpověď. Na budíku teplota nevyleze víc jak na 90, ale nezdá se mi to. Od motoru jde šílené horko. Je tam jen termostat, nebo ještě nějaké teplotní čidlo? Stejně příští týden raději vletím do servisu, ať něco nezanedbám. Ještě mám v živé paměti, jak mi Š-120 vařila a já musela mít několik flašek s vodou, abych dojela. To samé u Formana, odešel mi termostat. Když je motor chladný, tak voda je v polovině nádržky, když je zahřátý, tak voda vyleze nad F - plná. Jak říkám, můj Sanťa je bermudský trojúhelník ](*,) něco dám opravit a hned se vy... něco dalšího.

24.8. Tak jsem dnes byla v servise a ventilátor jede, měla jsem zbytečné obavy. Opravdu je zřejmě dobře udělané chlazení tohoto autíčka :hyu:
Odpovědět

Zpět na „Santa Fe - Motory“