Zvýšení výkonu

1996 - 2002

Moderátoři: Tringi, Moderátoři

Radovan Helis
*

Zvýšení výkonu

Příspěvek od Radovan Helis »

Zdravím, vlastním cupe r.v.97, 1,6. 16v, 84kw chci se zeptat jestli někdo nemá zkušenost s úpravou řídící jednotky a pokud ano jaký je nárů :twisted: st výkonu .Díky
Reklama

black_sheep

Příspěvek od black_sheep »

o moc vic bych od 1.6tky necekal.. teda, pokud se nedoplni turbem! :lol:
Radovan Helis
*

Snad mi pomůže ještě výměna vzduchového filtru za sportovní, dobrý vysoko oktanoví benzín a za týden se mi podívají na tu řídící jednotku každý koník dobrý. :P
black_sheep

Příspěvek od black_sheep »

Radovan Helis píše:Snad mi pomůže ještě výměna vzduchového filtru za sportovní, dobrý vysoko oktanoví benzín a za týden se mi podívají na tu řídící jednotku každý koník dobrý. :P
nevim jak 1.6 16V ale 1.5 12V jsou delany na 91ku a "schroupu" veskerej lepsi benzin ale nedokazou naplno vyuzit jeho vyhod, takze to je trosku ztrata penez. Leju tam 95 V-Power nebo 95 na OMV.

Co se tyce sportovniho filtru, doporucuju vlozku do origo airbox, protoze delat konusovy sani neni jen tak..
Petr HC
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr HC »

Tohle jsem našel na stránkách firmy Bitpower:

Výrobce: HYUNDAI
Model: COUPE
Motor: 1.6 16V - 115CV
Typ řídící jednotky: -
Výkon: 115 Hp / 5800 rpm
Točivý moment: 140 Nm / 3000 rpm
Hodnoty BITPOWER: Výkon: 126 Hp / 5900 rpm
Točivý moment: 158 Nm / 2850 rpm
Cena: 6300 CZK (bez 19% DPH)

...nicméně, pokud se chceš honit za nějakejma koníkama, tak bych asi zvážil výměnu motoru za 2.0
Obrázek
Kyrglík

Příspěvek od Kyrglík »

Souhlas s PetremHC protože jestli chceš kopat koně do motoru když se vyrábí motor silnější....Kup si dvoulitra a buď ho nech v origo stavu,nebo uprav tento motor :wink:
Hyundai Coupé 2.0 16v
138 vraníků a 4 očíčka..Krásný očíčka
GREY SHEEP (ŠEDÁ OVCE) tohoto klubu, ale nejsem sám!!
zdenek76

Příspěvek od zdenek76 »

u atmosféry ten výkon jen tak rychle nezvedneš, výměna filtru bude vylepšení spíše zvukové, výkonově si nijak nepolepšíš, půjde to třeba líp odspoda, ale zase to bude horší ve vyšších otáčkách. Nějaké koně se dají nahnat svody a výfukem, ale to jsou většinou investice v řádu několika tisíc. Pak můžeš leštit kanálky v hlavě, měnit vačky apod. No každopádně nečekej, že budeš mít třeba za deset tisíc o 20 koní víc. Jestli ti ten výkon fakt nestačí, je opravdu nejlepší kouknout se po autu, které ten výkon má už v základu.
Audi A8 4.2Q
Saab 9-5 3.0 V6 Turbo kombi

+ Hyundai SantaFe 2.4-T r.2006 (nyní brázdí silnice na Slovensku)
tlumiče Monroe CZ - http://www.tlumice-monroe.cz
tlumiče Kayava - http://www.kayaba-tlumice.cz
Radovan Helis
*

Díky všem za otpovědi a radu skusím co se dá ,ale auto asi měnit nebudu protože je v maximálce :twisted: a jeto můj největší relax. 8)
Petr HC
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr HC »

Radovan Helis píše:Díky všem za otpovědi a radu skusím co se dá ,ale auto asi měnit nebudu protože je v maximálce :twisted: a jeto můj největší relax. 8)
No je to samozřejmě každýho věc, ale podle mě "sportovní auto" má především trošku jed :twisted: No a nemusíš hned měnit celý auto, sežeň někde na vrakáči ten 2.0l a šoupni ho tam, vizuálně jsou takřka k nerozeznání, takže na technický nikdo nic nepozná a máš za investici do 10 tis docela slušnej nárůst výkonu. :twisted:
P.S. Nezapomeň na brzdy :idea:
Obrázek
Kyrglík

Příspěvek od Kyrglík »

4PetrHC:Proč brzdy???On chce jezdit a ne brzdit :lol:
Hyundai Coupé 2.0 16v
Radovan Helis
*

S tím motorem taky dobrá varianta dnes je motor jen součástka ani do tech.proukazu se neudává akorát ta cena 10000kč to bude nějaký smrťak ne ? :P Jeste je tu jedna věc chtěl jsem udelat něco z výfukem kamarádovu radu na použití trubky od lešení jsem zavrhl okamžitě jediné na co jsem byl ochotný tu trubku použít byla jeho hlava za to jak výborně mi poradil. Nezbývalo nic jiného než zajít k mému mechanikovi a podívat se po nějakém koncovém dílu vybral jsem si parádní kousek ,asi za 3600 kč ,ale chyba bylo mi řečeno že pokud to tam dám sníží se mi výkon jediná možnost je koupit speciální originální výfukovou soustavu za 18000 kč :shock: :shock: asi použiju tu trubku i na toho prodejce. :P :twisted:
Josef

Příspěvek od Josef »

Tady se sice v jiném tematu nabídlo jiné, také originální řešení
Obrázek
nechceš to zkusit? :P :P
Radovan Helis
*

To je fak dobrý :P :P
Kyrglík

Příspěvek od Kyrglík »

Jo jo jo,okapový roury jsou dost praktický.Sundáš ze střechy a šup s nima na auto a hned je člověk tvrdej tunner :lol:
Hyundai Coupé 2.0 16v
Radovan Helis
*

Zajímal by mě ten zvuk jak ty roury o sebe narážejí a hoblují to kolo :D
Odpovědět

Zpět na „COUPE 1G“