Zvýšení výkonu

1996 - 2002

Moderátoři: Tringi, Moderátoři

Kyrglík

Příspěvek od Kyrglík »

Představ si jak rytíř sesedá ze svého koně-je to něco podobného :wink: Ale směšnějšího než rytíř :lol:
Hyundai Coupé 2.0 16v
138 vraníků a 4 očíčka..Krásný očíčka
GREY SHEEP (ŠEDÁ OVCE) tohoto klubu, ale nejsem sám!!
Reklama

Radovan Helis
*

Příspěvek od Radovan Helis »

Tak pořad nevim co stim výfukem okapy ne :lol: trubky taky nic asi tam budu muset nechat origoš.
zdenek76

Příspěvek od zdenek76 »

laděný origo za 18 tisíc je ještě velmi slušná cena, stávají běžně 2x tolik. Univerzálním koncem si fakt moc nepomůžeš, bude to akorát výrazně hlučnější (a to i vevnitř v kabině) a výkon to fakt nejspíš nepřidá. Když zvedat výkon pomocí výfuku, tak ho musíš udělat celej, od svodů až po konec, aby tam byly ty správný protitlaky apod., není to žádná sranda, proto to tolik stojí.
Audi A8 4.2Q
Saab 9-5 3.0 V6 Turbo kombi

+ Hyundai SantaFe 2.4-T r.2006 (nyní brázdí silnice na Slovensku)
tlumiče Monroe CZ - http://www.tlumice-monroe.cz
tlumiče Kayava - http://www.kayaba-tlumice.cz
Radovan Helis
*

Hm asi budu muset šetřit :? ,ale díky . Jeste tu byl návrh na namontování turba :shock: jsem skutečně motorový analfabet a nedovedu si představit jak rozsáhlé upravy by to znamenalo a jestli je to vůbec reálné.Na tomto foru jsem myslím zahlédl nějaké i na můj typ auta :?:
Petr HC
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr HC »

Radovan Helis píše:S tím motorem taky dobrá varianta dnes je motor jen součástka ani do tech.proukazu se neudává akorát ta cena 10000kč to bude nějaký smrťak ne ? :P Jeste je tu jedna věc chtěl jsem udelat něco z výfukem kamarádovu radu na použití trubky od lešení jsem zavrhl okamžitě jediné na co jsem byl ochotný tu trubku použít byla jeho hlava za to jak výborně mi poradil. Nezbývalo nic jiného než zajít k mému mechanikovi a podívat se po nějakém koncovém dílu vybral jsem si parádní kousek ,asi za 3600 kč ,ale chyba bylo mi řečeno že pokud to tam dám sníží se mi výkon jediná možnost je koupit speciální originální výfukovou soustavu za 18000 kč :shock: :shock: asi použiju tu trubku i na toho prodejce. :P :twisted:
Tu cenu do 10.000Kč jsem myslel i s montáží, tenhle motor neni žádnej exot, neměl by bejt problém ho na vrakáči sehnat zhruba tak za 5 až 7tis.
Co se toho výfuku týče, pochopitelně nejlepší je vyměnit všechno od svodů až po koncovku za nějakej kvalitní, sportovní, výfukovej systém, určenej přímo pro danej typ auta, od nějaké renomované fyrmy. Nicméně neni to v žádnym případě levná záležitost a v tvym případě bych to řešil pro začátek spíš výměnou katu za leštěnou nerezovou trubku nebo rezonátor.
O přidání turba do coupe už se tady taky pár příspěvků psalo, obecně platí, že přestavba jakéhokoli NA motoru na turbo motor přijde na cca 100.000+. Z USA jde objednat turbokit přímo na coupe v přepočtu za cca 90.000Kč, kde bys měl mít tak nějak všechno podstatný, co k přestavbě budeš potřebovat + počítej něco za práci + za úpravu řídící jednotky + tuning brzdového systému + prášky proti bolesti hlavy a pevný nervy :twisted: :D
Obrázek
Kyrglík

Příspěvek od Kyrglík »

HIHIHIHI :lol: Prášky proti bolesti a pevný nervy...Máš Pravdu Petře...Slysěl jsem že když si koupíš celou paletu tak máš jistou slevu :wink:
Hyundai Coupé 2.0 16v
Radovan Helis
*

Díky Petře za odpověď, tu cenu motoru jsem čekal fakt větší vidím to na tři možnosti:

1. nechat přečipovat stávající motor nárust tak 10% :?
2. nechat na stávajícím motoru vyleštit kanálky a udělat ostrou vačku plus přečipování cena asi 40000
3. koupit dvoulitr a přečipovat + ostrá vačka :twisted: :twisted:

Každopádně moc prášků na nervy spapám :lol:
Petr HC
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr HC »

Radovan Helis píše:Díky Petře za odpověď, tu cenu motoru jsem čekal fakt větší vidím to na tři možnosti:

1. nechat přečipovat stávající motor nárust tak 10% :?
2. nechat na stávajícím motoru vyleštit kanálky a udělat ostrou vačku plus přečipování cena asi 40000
3. koupit dvoulitr a přečipovat + ostrá vačka :twisted: :twisted:

Každopádně moc prášků na nervy spapám :lol:
Jsem pro 3. variantu :D
Obrázek
Kyrglík

Příspěvek od Kyrglík »

Jo jo jo.3.Možnost je nejlepší.To by pak možná trhalo i asfalt :wink:
Hyundai Coupé 2.0 16v
black_sheep

Příspěvek od black_sheep »

Kyrglik píše:Jo jo jo.3.Možnost je nejlepší.To by pak možná trhalo i asfalt :wink:
no a jeste to turbo, vylepsit brzdy a podvozek a je z toho supersport :lol:
Kyrglík

Příspěvek od Kyrglík »

black_sheep píše:
Kyrglik píše:Jo jo jo.3.Možnost je nejlepší.To by pak možná trhalo i asfalt :wink:
Nebo motor z Migu a nemusí se bát ani bodovýmu systému :?
Hyundai Coupé 2.0 16v
Vita
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vita »

Kyrglik píše:
black_sheep píše:
Nebo motor z Migu a nemusí se bát ani bodovýmu systému :?
Ale kdo by to zivil ????
Coupe 2.0 r.v. 2005 GK - 105.1/6000
Lantra 1.6 r.v. 1992 16V G4CR DOHC 84/6200
Rasty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rasty »

Čipování 1.6ky je podle mě hovadina a blbost. Čipování se provádí pro zvýšení výkonu, když už není silnějíší agregát. Jelikož se dělá 2.0 tak já osobně by jsem koupil 2.0 a pak když by mi ten výkon nestačil, tak teprve budu uvažovat o chipu :wink: Když chce někdo investovat tolik peněz do čipnutí 1,6ky, když ji pak stejně drapne 2,0 v serii, tak prosim.
Obrázek

† Renault 19 1.8 16V r.v. 94
† Hyundai Lantra J2 2.0 16V r.v. 98 180koníků
† Audi 80 B4 Quattro 2.0 r.v. 92
* Hyundai coupe GK 2.0 r.v. 03
* Honda Civic EG 1.5 16V V-Tec r.v 94
Kyrglík

Příspěvek od Kyrglík »

Rasty píše:Čipování 1.6ky je podle mě hovadina a blbost. Čipování se provádí pro zvýšení výkonu, když už není silnějíší agregát. Jelikož se dělá 2.0 tak já osobně by jsem koupil 2.0 a pak když by mi ten výkon nestačil, tak teprve budu uvažovat o chipu :wink: Když chce někdo investovat tolik peněz do čipnutí 1,6ky, když ji pak stejně drapne 2,0 v serii, tak prosim.
Moje řeč Rasty :wink:
Hyundai Coupé 2.0 16v
lubin1281
**

...

Příspěvek od lubin1281 »

taky souhlasim srastym 1.6 nema ani zadnej kroutak kdyz to nacipuijes tak ti sliby 10 koniku nahoru ale pak to postavys na brzdu a ono ejhle a bude tam jen 5 koniku a minimum kroutaku a za ty prachy? znam uz ted 4 pripady s cipovanim od sebelepsich firem astejne tam nikdy nebylo co slibovaly
dvoulitrik je dvoulitrik a tam uz ty kone nazenes snadnejc
lancia kappa 2.0 v5 20v 114kw
vysnene auto hyundai xg 350
Odpovědět

Zpět na „COUPE 1G“