Garanční prohlídky Accenta

1994 - 2005

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

ok1dnh
*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ok1dnh »

Ahoj vespolek,
tak to máte ceny garančních prohlídek slušný. Tady je to trošku jinak:
I.garanční 15000km .. 4791.50 včetně DPH
Accent 1.3i/2005
Auto Palace Butovice, Praha 5
Karel
Accent 1.3i Elegance, 5dv, r.v. 2005
Reklama

ladis
*

Příspěvek od ladis »

ok1dnh píše:Ahoj vespolek,
tak to máte ceny garančních prohlídek slušný. Tady je to trošku jinak:
I.garanční 15000km .. 4791.50 včetně DPH
Accent 1.3i/2005
Auto Palace Butovice, Praha 5
Karel
Jestli můžu poradit, zkus zajet do Průhonic - Hyundai Orbis real, já jsem tam měl již dvě garanční prohlídky a platil jsem vždy 3 670 Kč. Do motoru dávají Shell Helix ultra , prohlídka trvá 2 hodiny a mají velmi seriozní jednání.

Accent 1,5 Crdi / 2004
RSTEIN
*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RSTEIN »

Byl jsem take pred pul rokem v AP Butovice a platil jsem cca 4 500 Kc.

S AP Butovice mam ale jen ty nejlepsi zkusenosti. At uz se tykaji jejich jednani kolem prodeje auta, chovani na servisni prohlidce nebo chovani pri vcerejsi zarucni oprave.

Prvni zavadou na mem ACCENTovi byla porucha Centralu. K poruse doslo ve stredu vecer, ve ctvrtek rano jsem jiz ACCENTa vezl na opravu. Servisni technik mi rekl, ze se budou snazit, abych jeste behem dneska mohl odjet domu. Krome Centralu jsem je take poprosil o to, aby vycistili vetrak, protoze tam neco pred tydnem zacalo sustit.

Po 3 hodinach jsem si volali, auto jsem mel pripravene - u centralu vymenili zadreny motorek, "susteni" z vetrani take neni slyset a GRATIS opravili manzelkou narazeny naraznik auta.

Za tohle vse si nevzali ani korunu.

Kdyz jsem obcas cetl ty 'hororove' story popisujici bujici slendrian v servisech ruznych automobilek, tak jsem si vcera pripadal jak v raji...

A ze dam za servisni prohlidku par korun navic - to me opravdu pri nakladech na celkovy provoz auta vubec netrapi. Pokud bych chel setrit na tomhle, tak si radeji ani auto neporizuji.
Naposledy upravil(a) RSTEIN dne 14 črc 2006, 18:03, celkem upraveno 1 x.
Hyundai Accent 1.3, r.v. 2004
ok1dnh
*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ok1dnh »

Jo jo, ať je to jak chce, musím s RSTEIN-em ohledně Butovic souhlasit. Korektní jednání, relativně rychlé řešení - navíc jsem poněkud "rozežraný" zákazník, takže již se s panem Liškou (náhradní díly a doplňky) či s panem Celetkou (servis) dost známe.
Já to psal jen jako porovnání, když si kluci stěžovali, že platí cca 3500,- za servisní prohlídku.
Karel
sc
*

AP Butovice

Příspěvek od sc »

RSTEIN píše:Byl jsem take pred pul rokem v AP Butovice a platil jsem cca 4 500 Kc.

S AP Butovice mam ale jen ty nejlepsi zkusenosti. At uz se tykaji jejich jednani kolem prodeje auta, chovani na servisni prohlidce nebo chovani pri vcerejsi zarucni oprave.

Prvni zavadou na mem ACCENTovi byla porucha Centralu. K poruse doslo ve stredu vecer, ve ctvrtek rano jsem jiz ACCENTa vezl na opravu. Servisni technik mi rekl, ze se budou snazit, abych jeste behem dneska mohl odjet domu. Krome Centralu jsem je take poprosil o to, aby vycistili vetrak, protoze tam neco pred tydnem zacalo sustit.

Po 3 hodinach jsem si volali, auto jsem mel pripravene - u centralu vymenili zadreny motorek, "susteni" z vetrani take neni slyset a GRATIS opravili manzelkou narazeny naraznik auta.

Za tohle vse si nevzali ani korunu.

Kdyz jsem obcas cetl ty 'hororove' story popisujici bujici slendrian v servisech ruznych automobilek, tak jsem si vcera pripadal jak v raji...

A ze dam za servisni prohlidku par korun navic - to me opravdu pri nakladech na celkovy provoz auta vubec netrapi. Pokud bych chel setrit na tomhle, tak si radeji ani auto neporizuji.
Já si myslím, že tyhle názory na servisy se budou lišit případ od případu. Já jsem koupil auto u AP Butovice také, v zimě se mi zadíral jeden zámek, po půlroce přestal fungovat centrál a při namátkové kontrole co je pod palubovkou jsem zjistil, že mi zapojili jen půlku vodičů od alarmu a druhou půlku nechali viset ve vzduchu (takže některá čidla byla bez funkce). Auto šlo do garanční opravy. Přejímací technik tam byl jeden, navíc to vlastně ani technik nebyl a "podrobnosti" (jako že vodiče mají být zapojené) nevěděl. Narozdíl od koupě auta už se nekonalo nic, co by připomínalo příjemné jednání. Na opravu si řekli celé dva dny (!). Při přejímce po opravě už bylo vše celkem korektní. Kdyby byla větší konkurence, asi bych se už nevrátil. Ale mám to pořád nejblíž a po těch pochvalách co tu čtu to tam asi ještě zkusím (na garančce).

Mimochodem - co byste mi poradili. Mám s autem najeto 11tis. km, za tři týdny jedu do zahraničí, kde najedu určitě 3-4tis. a do té doby najedu pár set km. Mám dávat auto na garančku předčasně (tak při 12tis. km), nebo riskovat přetažení intervalu na dovolené? Já bych šel radši dřív než později, ale nevím.

SC
Josef

Příspěvek od Josef »

NERISKUJ - je to nejpozději do 15 000 nebo do roka, podle toho co nastane dřív. Pořádně si radši přečti záruční podmínky :lol:
Já tam byl 14 200 - další MAX 29 200 - natvrdo napsáno v servisní knížce :cry:
ok1dnh
*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ok1dnh »

To SC: Moment, tady ale půjde o jiný fígl s centrálním zamykáním. Předpokládám, že máš v autě META System H.P.A.2, což je sice plnokrevný alarm, který ti zamontují do auta jako POUHÉ dálkové ovládání centrálního zamykání za lukrativních 4500,-Kč. Pochopitelně bez sond a dalšího příslušenství, ale jak říkám, krabička pod palubkou od nich zabudovaná je komplet alarm. Za dalších lukrativních 4500,-Kč ti zapojí ten zbytek, co krabička umí. Proto z konektoru, který je zasunut do kouzelné krabičky, koukají nezapojené vodiče smotané do cívky.
Já jsem si dovolil tu krabičku otevřít, sehnat k tomu veškerou dostupnou dokumentaci a fakt je vše v krabičce osazeno. Umí to i podržet napětí pro zavírání oken při zamčení a podobné blbůstky.
Takže toto je podle mne pouze vyčůranost servisu, neboli metoda, jak z tebe dostat peníze.
Mimochodem, když jsem u těch peněz. Považuji za nehoráznou drzost podmiňovat záruku poviným odevzdáním peněz na takzvanou garanční prohlídku. Nemám nic proti zaplacení za výměnu oleje či vzduchového filtru (včetně materiálu), ale nelíbí se mi platit 46,- za kontrolu systému, 230,- za prohlídku karoserie, 736,- za prohlídku po 15000km (vše bez DPH), když všechny tyto kontroly považuji pouze za kontrolu šlendriánu ve fabrice (nedotažené šrouby a podobně).
Až se znovu narodím, budu dělat v autoservisu slepeným dohromady s prodejem aut, zlatý to důl.
Karel
sc
*

HPA2

Příspěvek od sc »

ok1dnh píše:To SC: Moment, tady ale půjde o jiný fígl s centrálním zamykáním. Předpokládám, že máš v autě META System H.P.A.2, což je sice plnokrevný alarm, který ti zamontují do auta jako POUHÉ dálkové ovládání centrálního zamykání za lukrativních 4500,-Kč. Pochopitelně bez sond a dalšího příslušenství, ale jak říkám, krabička pod palubkou od nich zabudovaná je komplet alarm. Za dalších lukrativních 4500,-Kč ti zapojí ten zbytek, co krabička umí. Proto z konektoru, který je zasunut do kouzelné krabičky, koukají nezapojené vodiče smotané do cívky.
Já jsem si dovolil tu krabičku otevřít, sehnat k tomu veškerou dostupnou dokumentaci a fakt je vše v krabičce osazeno. Umí to i podržet napětí pro zavírání oken při zamčení a podobné blbůstky.
Takže toto je podle mne pouze vyčůranost servisu, neboli metoda, jak z tebe dostat peníze.
Mimochodem, když jsem u těch peněz. Považuji za nehoráznou drzost podmiňovat záruku poviným odevzdáním peněz na takzvanou garanční prohlídku. Nemám nic proti zaplacení za výměnu oleje či vzduchového filtru (včetně materiálu), ale nelíbí se mi platit 46,- za kontrolu systému, 230,- za prohlídku karoserie, 736,- za prohlídku po 15000km (vše bez DPH), když všechny tyto kontroly považuji pouze za kontrolu šlendriánu ve fabrice (nedotažené šrouby a podobně).
Až se znovu narodím, budu dělat v autoservisu slepeným dohromady s prodejem aut, zlatý to důl.
Karel
Ano ano, je to přesně tento případ. Akorát že zapojení HPA2 "jako alarm" bylo objednáno a zaplaceno už při objednávce auta, takže dozapojení půl roku po prodeji auta a ještě na mojí stížnost není příliš košér. Nemyslím si, že by to bylo přímo uvedení zákazníka v omyl či podvod, spíše je to prostě šlendrián jako všude (ostatně způsob montáže zakusovacími spojkami stylem "tady se to nepovedlo, tak to zkusíme kousek dál" o tom svědčí také). Stejně jsem to po nich musel celé projít podle schématu, abych měl vůbec jistotu, že to opět není špatně. Příště bych si radši za 3500 koupil Jablotron, který toho umí dvakrát tolik, a nainstaloval si ho sám a lépe. Ale chybami se člověk učí.

SC
Hanz

Příspěvek od Hanz »

Tak je to tady jak u blbejch! :twisted: :twisted: Jedno téma má hromadu odpovědí a už je sc-ém založeno znova. :twisted: Pak tady bude jedno téma několikrát a aby se v tom pr.se vyznalo! :twisted: :twisted: Není to tak dlouho, co jsme v sekci "O tomhle fóru" upozornili na podobný sr.čky! :twisted: :twisted: :twisted:
Hanz
Huňáč Accent 1,3 12V
Fšecko je časově totálně v řiti...........
sc
*

Fórum

Příspěvek od sc »

Hanz píše:Tak je to tady jak u blbejch! :twisted: :twisted: Jedno téma má hromadu odpovědí a už je sc-ém založeno znova. :twisted: Pak tady bude jedno téma několikrát a aby se v tom pr.se vyznalo! :twisted: :twisted: Není to tak dlouho, co jsme v sekci "O tomhle fóru" upozornili na podobný sr.čky! :twisted: :twisted: :twisted:
Když má jedno téma hromadu odpovědí, které se daného tématu netýkají, tak se nediv. Jinak tvou pořádkumilovnost ti chválím a dokonce pro tebe udělám i to, že se definitivně vzdálím z tohoto fóra, abych tě nedráždil k masové produkci smajlíků. Pokud máš tu možnost, smaž mi uživatele.

SC
Hanz

Příspěvek od Hanz »

SC:
Já tě mazat nebudu - to nemůžu a ani nechci, ale nerozumím. Abych nebyl mimo téma, pošlu ti to v SZ :? Nepředpokládám ale, že se striktním držením tématu dostaneme někam dál. Já si myslím, že krátké odskočení od tématu naopak pomáhá vyjasnit i související otázky....
Hanz
Huňáč Accent 1,3 12V
Richard
*

garančka

Příspěvek od Richard »

Dneska ráno jsem nechával v AP Butovice Accenta na první garančku. Za chvíli si pro něj jedu, tak se pochlubím, kolik si chlapci řeknou... ráno tvrdili něco okolo čtyř kapříků. :roll:
Richard
*

Příspěvek od Richard »

Tak nakonec 4 132 Kč vč. DPH. Aspoň si řekli o to, na co mě připravili.

Menu standardní, auto si nechali celej den. Novej olej, filtr, kontrola karoserie a "garanční" prohlídka a hlavně geometrie za litr, o kterou jsem nestál (vím, jak s tím jezdím, ne...) a předem jsem se s přijímacím technikem domlouval, že nebude. :-(
mart
*

30.000

Příspěvek od mart »

na pátek jsem objednán, už jsem teda přejel, mám přes 31t, minule mi bylo nabízeno že si přijedou pro auto, takže to mám i tak objednáno, co bych v Boleslavi 4h. dělal že a auto i přivezou, budu fererovat 8)
Hanz

Příspěvek od Hanz »

Mě čeká II.garančka 18.12. a taky to asi přetáhnu, co se dá dělat. :cry:
Hanz
Huňáč Accent 1,3 12V
Odpovědět

Zpět na „ACCENT“