Rozvody - ACCENT 2003
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
Rozvody - ACCENT 2003
Dobrý den, mám následující dotaz. Vlastním vůz H Accent, r.v. 2003 a trápí mně následující problém. Již od ujetí prvních několika set kolimetrů (nyní cca 33000 km) se ozývaly z prostoru rozvodů motoru vrzavé zvuky - pouze při zahřátém motoru. Zejména když se motor vracel z vyšších otáček dolu, tak kolem 1100 ot. Po 1. návštěvě servisu mi bylo sděleno, že stačilo upravit napnutí řemenu - po ujetí cca 50 km stejný problém. Při 2. návštěvě mi bylo řečeno, že byla uvolněná napínací kladka rozvodového řemene a že byla vyměněna - po ujetí cca 200 km opět stejný problém. Při 3. návštěvě mi bylo sděleno, že dovozce doporučuje výměnu rozvodového řemene a že tato výměna byla provedena - což jako laik nedokážu posoudit. Po určité době je vrzání zpět a už si opravdu nevím rady. Navíc když jsem mluvil se svým kamarádem, který má servis, řekl mi, že celkově zvuk z prostoru rozvodů je podezřelý (i při volnoběhu). V autorizovaných servisech (auto je ještě v záruce) - vyzkoušel jsem 2 různé, mi bylo sděleno, že je to normální a že si toho nemám všímat a spíš si odhlučnit motor. Chtěl jsem se proto zeptat, zda nemáte s podobným problémem u Accentů zkušenosti (v servisu mi říkali, že to dělá hodně Accentů a i Getze) a případně jak tento řešit. Nechtěl bych se dostat do stádia, že mi skončí záruka a pak zjistím, že problém je na světě. Předem děkuji za Vaši odpověď. Milan
- Reklama
Re: Rozvody - ACCENT 2003
Co máš za motor??? Ať víme o jaký Akcent se jedná!!Míla píše:Dobrý den, mám následující dotaz. Vlastním vůz H Accent, r.v. 2003 a trápí mně následující problém. Již od ujetí prvních několika set kolimetrů (nyní cca 33000 km) se ozývaly z prostoru rozvodů motoru vrzavé zvuky - pouze při zahřátém motoru. Zejména když se motor vracel z vyšších otáček dolu, tak kolem 1100 ot. Po 1. návštěvě servisu mi bylo sděleno, že stačilo upravit napnutí řemenu - po ujetí cca 50 km stejný problém. Při 2. návštěvě mi bylo řečeno, že byla uvolněná napínací kladka rozvodového řemene a že byla vyměněna - po ujetí cca 200 km opět stejný problém. Při 3. návštěvě mi bylo sděleno, že dovozce doporučuje výměnu rozvodového řemene a že tato výměna byla provedena - což jako laik nedokážu posoudit. Po určité době je vrzání zpět a už si opravdu nevím rady. Navíc když jsem mluvil se svým kamarádem, který má servis, řekl mi, že celkově zvuk z prostoru rozvodů je podezřelý (i při volnoběhu). V autorizovaných servisech (auto je ještě v záruce) - vyzkoušel jsem 2 různé, mi bylo sděleno, že je to normální a že si toho nemám všímat a spíš si odhlučnit motor. Chtěl jsem se proto zeptat, zda nemáte s podobným problémem u Accentů zkušenosti (v servisu mi říkali, že to dělá hodně Accentů a i Getze) a případně jak tento řešit. Nechtěl bych se dostat do stádia, že mi skončí záruka a pak zjistím, že problém je na světě. Předem děkuji za Vaši odpověď. Milan
Hyundai Sonata Y3 2.0L Dohc 16V G4CP-DM již miulostí(prodaná)
Re: Rozvody - ACCENT 2003
Mám motor 1,3 SOHC 12Vivan píše:Co máš za motor??? Ať víme o jaký Akcent se jedná!!Míla píše:Dobrý den, mám následující dotaz. Vlastním vůz H Accent, r.v. 2003 a trápí mně následující problém. Již od ujetí prvních několika set kolimetrů (nyní cca 33000 km) se ozývaly z prostoru rozvodů motoru vrzavé zvuky - pouze při zahřátém motoru. Zejména když se motor vracel z vyšších otáček dolu, tak kolem 1100 ot. Po 1. návštěvě servisu mi bylo sděleno, že stačilo upravit napnutí řemenu - po ujetí cca 50 km stejný problém. Při 2. návštěvě mi bylo řečeno, že byla uvolněná napínací kladka rozvodového řemene a že byla vyměněna - po ujetí cca 200 km opět stejný problém. Při 3. návštěvě mi bylo sděleno, že dovozce doporučuje výměnu rozvodového řemene a že tato výměna byla provedena - což jako laik nedokážu posoudit. Po určité době je vrzání zpět a už si opravdu nevím rady. Navíc když jsem mluvil se svým kamarádem, který má servis, řekl mi, že celkově zvuk z prostoru rozvodů je podezřelý (i při volnoběhu). V autorizovaných servisech (auto je ještě v záruce) - vyzkoušel jsem 2 různé, mi bylo sděleno, že je to normální a že si toho nemám všímat a spíš si odhlučnit motor. Chtěl jsem se proto zeptat, zda nemáte s podobným problémem u Accentů zkušenosti (v servisu mi říkali, že to dělá hodně Accentů a i Getze) a případně jak tento řešit. Nechtěl bych se dostat do stádia, že mi skončí záruka a pak zjistím, že problém je na světě. Předem děkuji za Vaši odpověď. Milan
Po 3.neúspěšné opravě je závada považována za neodstranitelnou a předmět koupě je v rámci záruky možné vrátit a požadovat nový nebo vrácení celé kupní částky ( já si takhle hezky zajezdil na motorce a po 18 měsících a asi 4000 najetých km dostal plnou palbu zpátky!?! ). Máš-li protokoly ze značkových servisů, za kterých vyplývá to, že se jim ani napotřetí nezadařilo vadu odstranit, na vadu jsi nebyl prodejcem nikde písemně upozorněný, tak by si se s největší pravděpodobností mohl svézt novým autikem
Hanz
Huňáč Accent 1,3 12V
Fšecko je časově totálně v řiti...........
Huňáč Accent 1,3 12V
Fšecko je časově totálně v řiti...........
Tak problém je snad vyřešen - nebo aspoň v to doufám. V úterý mi u autíka vyměnili (nebo to aspoň tvrdí) rozvodový řemen včetně napínací kladky - a podivný hluk z rozvodů je pryč. Doufám, že se to opět nevrátí (záruku mám jen do konce září), ale zdá se mi, že motor je opravdu poznatelně tišší.
Míla
Accent 1,3 12V, 2003
Accent 1,3 12V, 2003
Mám accenta '95' výroba.Koupil jsem ho 2004 a nechal si hned vymněnit rozv. a kladku.Za pár dní se začalo ozývat vrzání,myslel jsem,že klíňák.Stříknul jsem ho silikonem,-nepomohlo,vymněnil,-nepomohlo. Asi před rokem jsem sundal horní víčko rozvoďáku,mírně ho máznul silik. olejem a vrzání přestalo(bohužel jen na pár dní).Tak jsem pořád mazal a jezdil do ''Hyundai servisu" a teprve teď když to slyšeli fest vrzat řekli,že mi zdarma vymnění kladku.Chválím je,ale na druhou stranu ho naposledy mněnili oni a nejsem si úplně jistej,jestli výmněna kladky pomůže....????? Máte někdo podobnou zkušenost???? Díky moc Jirka