Brzdy,dlhotrvajúci problém
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
- Reklama
Konečne
Tak som po poslednej oprave najazdil asi 1 000 km. Zatiaľ brzdy v pohode. Ďalšia pozitívna správa pre mňa je pohľad na ručičku palivomera. Aj keď som mal problém s brzdami (pridreté), Accent bral asi 6,33l na 100 km na dlhé trasy. Teraz to vyzerá ešte lepšie!! Dúfam, že som to nezakríkol.peter píše:Takže brzdu rozobrali a zložili, všetko OK,dali pretočiť bubon, ktorý už bol pretočný pred 4 mesiacmi a zatiaľ to vyzerá v poriadku. Údajne aj na valcoch boli dobré hodnoty. Naposledy som najazdil asi 700 km, pokiaľ sa závada prejavila. Nuž uvidím, ale zatiaľ nemám dobrý pocit, že sa na auto môžem spoľahnúť.
Hyundai Accent 1,5 12V r.v.95
Re: Že by 8 div sveta?
Ahoj,ivan píše:Ještě nemáš náhodou auto s ABS???peter píše:Tie brzdy už mám týždeň v oprave (Hyundai servis), vymenené snáď všetko čo sa dalo. Dokonca som si mal ísť v piatok pre auto, problém údajne odstránený a dávajú na to záruku. Vraj po výmene nových dielov bolo treba nastaviť iba vôľu pedál- posilovač- hlavný brzdový valec. Ešte som ani nestihol vyraziť do servisu a už mi telefonovali, že koleso zasa hreje.
Asi úraduje nejaký škriatok. Čaute a držte palce.
Jinak taky koukám jak kolík co tam s tím vyvádíte!!
Prosím potřeboval bych radu.Já mám accenta s ABS a mám asi prdlou vzadu trubku(teče kapalina).Tak se ty trubky chystám vyměnit,ale kamoš mi říkal, že když je tam ABS,tak se musí odvzdušnit taky a to tak, že se to připojí na diagnostiku a ta to odvzdušní i normální brzdy, tak nevím jak to je? Nevíš nebo nevíte někdo?A ještě je vzadu nějaká kostka rozváděcí?Tam u nádrže mi to stíká po trubce, tak přemýšlím, co by to mohlo být, než pod to lehnu.A ještě jedna otázečka Když si koupím brzdový trubky na metráž a naohýbám si je sám tak jenom vyměním ty matky,vyklepu konec do kulata a dám to tam?A trubky z favorita by pasovaly?Jako myslím, jestli jsou stejný ty matky s tím závitem.Kdybych koupil na formana, tak by nevadilo, kdyby byla trochu delší.A hadice jsou strašně drahý(619Kč přední a nějak 360Kč zadní), nevíte někdo o nějaké lepší ceně,příp. jestli by se daly použít nějaké jiný,který by pasovaly? Díky za každou radu,už jsu nasranej, ještě svítí check a ještě spojku a synchrony,pomalu začínám litovat ,že jsem to koupil...
Hyundai Accent r.v.2000, 1,3 12V
Re: Brzdy,dlhotrvajúci problém
Ahoj, neviem ako to ma riesene tvoj accent, ale urcite by som nekupoval brzdovu trubku z ineho auta..
Raz sme dali na fiat trubku z formanu /zadna lava/ a nebolo to prave orechove. Ked kupis origo trubku zadnu, presnejsie tu ktora to robi, taj ju vymenis, dolejes brzdovku a odvzdusnis brzdy. Nepotrebujes k tomu ziadnu diagnostiku. Staci ti k tomu:
1, brzdovka najskor DOT4
2, ockovy alebo normalny kluc /neviem aky tam mas rozmer odvzdusnovaku 10,11,12/
3, hadicka z ostrekovaca /kupis v skoda shope mozno za 20kc meter, staci pol metra/
4, daku nadobu do ktorej to budes odpustat
5, niekoho kto ti bude slapat na brzdu
To je vsetko.. Prajem vela uspechov... Inac ked si nemenil brzdovku viac ako cca 2 roky o com pochybujem tak ju vymen celu. Cez hadicku uvidis aka ti ide von, vypusti vsetku spinavu a postupne
dolievaj. Takto obehaj cele auto a mas to v cajku zo 100% istotou
Raz sme dali na fiat trubku z formanu /zadna lava/ a nebolo to prave orechove. Ked kupis origo trubku zadnu, presnejsie tu ktora to robi, taj ju vymenis, dolejes brzdovku a odvzdusnis brzdy. Nepotrebujes k tomu ziadnu diagnostiku. Staci ti k tomu:
1, brzdovka najskor DOT4
2, ockovy alebo normalny kluc /neviem aky tam mas rozmer odvzdusnovaku 10,11,12/
3, hadicka z ostrekovaca /kupis v skoda shope mozno za 20kc meter, staci pol metra/
To je vsetko.. Prajem vela uspechov... Inac ked si nemenil brzdovku viac ako cca 2 roky o com pochybujem tak ju vymen celu. Cez hadicku uvidis aka ti ide von, vypusti vsetku spinavu a postupne
Opel Astra H 1,6
Renault Clio RS
Hyundai I30 1.4CVVT 2011 - 2012 - predane
Accent MC CRDi 2007 - 2011 - predane
Accent MC CRDi 2009 - 2021 - ekologika likvidacia
Ak si myslíte že poznáte Hyundai, zamyslite sa znova!
Renault Clio RS
adam221 píše:Ahoj, neviem ako to ma riesene tvoj accent, ale urcite by som nekupoval brzdovu trubku z ineho auta..
1, brzdovka najskor DOT4
No jo,tak se odvzdušňujou normální brzdy, ale s ABS žeprej přes diagnostiku a nebo podtlakovkou.Podtlakovku už si asi nějak pořeším.Teď by mě spíš zajímalo kde sehnat ty trubky? Na netu nikde nejsou.A jaký je tam na těch koncovkách šroubení?Je tam stejná matka a hlavně závit,jak u favorita-felicie?Jestli jo tak to udělám z toho.Nehodlám těm vydřiduchům dávat 620Kč za jednu hadicu.A trubky si taky nazvohýbám jiný, jen mi jde o to šroubení.Nevíte někdo? Nezkoušel jste to někdo ?
"vyklepu konec do kulata".................
to som robil na škodovke gulička z ložiska...., ale pokial nemáš temovací prípravok, nešiel by som do toho-v amatérskych podmienkach to bolo peklo
Mám tuším jednu brzdovú trubku v pivnici zo škodovky, môžem ti odmerať stúpanie a závit (ak nájdem mierky ).
Ak by to pasovalo, potom by som špagátom zmeral dĺžku, a kúpil trubku o kúsok dlhšiu, potom zohol okolo kolena....
to som robil na škodovke gulička z ložiska...., ale pokial nemáš temovací prípravok, nešiel by som do toho-v amatérskych podmienkach to bolo peklo
Mám tuším jednu brzdovú trubku v pivnici zo škodovky, môžem ti odmerať stúpanie a závit (ak nájdem mierky ).
Ak by to pasovalo, potom by som špagátom zmeral dĺžku, a kúpil trubku o kúsok dlhšiu, potom zohol okolo kolena....
Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
i 30 COMFORT 1,4 continental silver 2007 (predaný)
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Tak ako sa odvzdusnuju s ABS tak isto aj bez ABS....
Vyskusaj kupit trubku z druhovyroby ak sa nieco take da kupit, ak nie ja by som urcite volil original..
Vyskusaj kupit trubku z druhovyroby ak sa nieco take da kupit, ak nie ja by som urcite volil original..
Opel Astra H 1,6
Renault Clio RS
Renault Clio RS
A nemáš náhodou link nebo tip někde na internetu?Ja jsem totiž všude našel jen ty hadice.adam221 píše:Tak ako sa odvzdusnuju s ABS tak isto aj bez ABS....
To bys byl hodnej kdybys to porovnal.Kdyby ty koncovky byly stejný jak u favorita-felicie použiju ty.Nemůžu totiž to rozdělat a pak čekat až mi dojdou díly.Potřebuju vědět jestli je to stejný a hned to objednat,rozdělat a složit.Potřebuju jezdit.Díky mocalarm píše:"vyklepu konec do kulata".................
Trubka, myslím že z favotita: závit M10 x 1,25.
Ak si to už robil, nečítaj, ak nie, tak pozorne....
Nepovoluj to vidličákom-tým, že stredom ide trubka, matica je makká a zbortí sa, a následne sa trochu otvorí vidličák a si v prde.....
Neviem, čím sa to povoluje dnes, ale kedysi som to povoloval tak, že z imbusového šroubu (myslím že M12 ky) som odrezal hlavu, prevrtal ju v osi 6-kou vrtákom, pozdĺžne prerezal drážku-cca tých 6 mm (kvôli nasunutiu na trubku), a na takto pripravenú hlavu som navaril plech ,ako rúčku. To sa neotvorí....
Nepovoluj to vidličákom-tým, že stredom ide trubka, matica je makká a zbortí sa, a následne sa trochu otvorí vidličák a si v prde.....
Neviem, čím sa to povoluje dnes, ale kedysi som to povoloval tak, že z imbusového šroubu (myslím že M12 ky) som odrezal hlavu, prevrtal ju v osi 6-kou vrtákom, pozdĺžne prerezal drážku-cca tých 6 mm (kvôli nasunutiu na trubku), a na takto pripravenú hlavu som navaril plech ,ako rúčku. To sa neotvorí....
Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
[quote="alarm"]Trubka, myslím že z favotita: závit M10 x 1,25.
Neviem, čím sa to povoluje dnes, ale kedysi som to povoloval tak, že z imbusového šroubu (myslím že M12 ky) som odrezal hlavu, prevrtal ju v osi 6-kou vrtákom, pozdĺžne prerezal drážku-cca tých 6 mm (kvôli nasunutiu na trubku), a na takto pripravenú hlavu som navaril plech ,ako rúčku. To sa neotvorí....[/quote
Díky
takže z favorita ne hmm.Tak zkusím někde sehnat.Jo na favoritu jsem si dělal brzdy,ale tam jsem to řešil tak,že jsem to odřezal flexou a prasátka vyměnil,jinak to nešlo:-)
Neviem, čím sa to povoluje dnes, ale kedysi som to povoloval tak, že z imbusového šroubu (myslím že M12 ky) som odrezal hlavu, prevrtal ju v osi 6-kou vrtákom, pozdĺžne prerezal drážku-cca tých 6 mm (kvôli nasunutiu na trubku), a na takto pripravenú hlavu som navaril plech ,ako rúčku. To sa neotvorí....[/quote
Díky
takže z favorita ne hmm.Tak zkusím někde sehnat.Jo na favoritu jsem si dělal brzdy,ale tam jsem to řešil tak,že jsem to odřezal flexou a prasátka vyměnil,jinak to nešlo:-)
Pozeral som druhovyrobu a skoro nic tam nieje... akurat hadicky 2x zadna a 2x predna a to za nekrestanskych 40e....
V tom pripade by som najskor volil origo trubku aj ked stoji 600kc.. Predsa len su to brzdy, pricom ked das o nieco dlksiu, alebo nie identicku moze to robit problemy...
V tom pripade by som najskor volil origo trubku aj ked stoji 600kc.. Predsa len su to brzdy, pricom ked das o nieco dlksiu, alebo nie identicku moze to robit problemy...
Opel Astra H 1,6
Renault Clio RS
Renault Clio RS
len otázka..
sú na to dnes už nejaké pevné otvorené klúče, alebo sa to robí z toho imbusu...
...aaaa ako vieš ,keď si to nemal rozobraté, aký je tam závit
sú na to dnes už nejaké pevné otvorené klúče, alebo sa to robí z toho imbusu...
veď práve...ak chceš len povoliť trubku a nenarobiť viac škody ako osohu.....s flexkou s dá dostať aj k pokazenému zámku vo dveráchDíky
...aaaa ako vieš ,keď si to nemal rozobraté, aký je tam závit
Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Da sa na to kupit kluc, ktory je podobny ockovemu, ale kusok mu chyba, aby sa dal nasadit cez trubku...
Co sa tyka odvzdusnovaku, tak to riesim nadsavcom s gola sady a po povoleni normalnym klucom..
http://www.rucne-naradie.sk/jonnesway-11-117
Co sa tyka odvzdusnovaku, tak to riesim nadsavcom s gola sady a po povoleni normalnym klucom..
http://www.rucne-naradie.sk/jonnesway-11-117
Opel Astra H 1,6
Renault Clio RS
Renault Clio RS