Přední světla DECTANE Devil Eye

Santa Fe druhé generace, 2006 -2012

Moderátoři: miooo, Moderátoři

Odpovědět
KarloSF

Přední světla DECTANE Devil Eye

Příspěvek od KarloSF »

Ahoj, opět všechny zdravím,
stále řeším to ledkové denní svícení, našel jsem přímo lampy na SF CM včetně led pásku pro denní svícení, nemáte stím někdo zkušenosti?

https://www.dectane.de/product_info.php ... f544ba7a36

Důvod je ten, že nějak velmi často jsem nucen měnit žárovky, tímto bych problém snad eliminoval.

Dík za info.
Reklama

PetrB
**

Re: Přední světla DECTANE Devil Eye

Příspěvek od PetrB »

To vypadá celkem slušně.

Jak často měníš žárovky? Já měnil 2x levou potkávačku a 1x pravou. A teď jsem vyměnil během týdne obě parkovačky. Nevím, zda je to za rok a půl a 43T km hodně nebo málo.
Teď: Stříbrný a Elegantní Santa Fe 2008 2,2 CRDi řízený manuálně pořízený před prázdninami 2009
Pastelově červený I30 Gamma Comfort 1.4 benzínek s manuálem narozený v roce 2010
Předtím: Peugeot 307SW
Předtím: Š120 S jako spolujezdec navigátor
KarloSF

Příspěvek od KarloSF »

No tak je právě otázkou ta svítivost.

Nicméně za rok najedu tak okolo 50 tis. Potkávačky měním tak 2-3 a parkovačky mi přijde i 5, myšleno každou žárovku.
Právě ty ledky by zřejmě problém vyřešili, ale zas kupovat zajíce v pytli ...
zz
**

Příspěvek od zz »

Než vyřešíš ty ledky, tak ti poradím: do předních obrysů si dej normální žárovku z obrysovky třeba Š120, je tam jen jediný problém, origo žárovky nemají ty zoubky pro patici proti sobě, ale trochu ze šikma. Jednoduchá pomoc - na té náhradě jednoduše jeden zoubek odbrus nebo odpiluj a hotovo. Mám tam tyto žárovky asi dva roky a žádný problém. Cena: 4,20,- ?
Dříve: ..... a Santa Fe 2,4, manuál
nyní khaki Santa 2,2 Dynamic, manuál
KarloSF

Příspěvek od KarloSF »

zz píše:Než vyřešíš ty ledky, tak ti poradím: do předních obrysů si dej normální žárovku z obrysovky třeba Š120, je tam jen jediný problém, origo žárovky nemají ty zoubky pro patici proti sobě, ale trochu ze šikma. Jednoduchá pomoc - na té náhradě jednoduše jeden zoubek odbrus nebo odpiluj a hotovo. Mám tam tyto žárovky asi dva roky a žádný problém. Cena: 4,20,- ?
Dobrá zpráva! Díky moc.
Stěma ledka je problem, protoze je pochopitelne nemaji :).
Jarda776
*

Příspěvek od Jarda776 »

A nemaji ty zarovicky mensi svitivost? Je v tem nejaky rozdil?
Hyundai New Santa Fe 2.2 CRDi ELEGANCE / manual
zz
**

Příspěvek od zz »

Že ty origo se pálí a ty náhrady tam vydrží :D

Na svítivosti nic nepoznáš, neboj. Máš možnost si tam dát 2, 3 nebo 4W, já tam mám ty nejsilnější a v poho
Dříve: ..... a Santa Fe 2,4, manuál
nyní khaki Santa 2,2 Dynamic, manuál
KarloSF

Příspěvek od KarloSF »

Ještě jsem mluvil s hlavním servisákem u Balvína v Brně a ten mi říkal, že tam někde strkaj nějakej regulator napětí, jestli si to správně pamatuju. Nicméně to zkouší u jednoho borce a nevím ani na kolik to přijde a jak to funguje. Pravdou je, že se mi v tom teď povrtali a zatím svítí všecko co tam svítit má. Každopádně mi řekl, že to taky řeší xenony. Na otázku zda mi je tam můžou dát řekl (myšleno origo co jsou na nové SF), že to auto na to nemá elektroniku. Nevím nerozumím tomu, jen jsem si říkal, že když je maj na té nové SF tak proč by nemohly být tu.
Ty HID xenony tomu moc nevěřím, myslím, že jsou to pseudo xenony.
Takže zkusím ty žárovky ze 120 škodovky, můžou mít klidně i 5W.
Objednal jsem si ted ty lampy s led paskem od dectanu, ale budou az po vanocach, tak dam vědět.
Nebo si udělám radost a pořídím si tu novou SF.
bob&bobek
*

Příspěvek od bob&bobek »

Na SF sem přecházel z Omegy s xenonama a samozřejmě to byl šok,že to skoro nesvítí....
Tak sem zrovna měl vyhlídnutý tyhle světla.
Ukázal sem to svýmu servisákovi,kterej dělá elektroniku,alarmy,rádia atd...
Problém 1.-ty světla nejsou kvalitní a po čase se uvnitř začnou mlžit a odchází postříbření (několik jich montoval na jiné tuning.auta)
2.nejsou homologovaný,nemají naklápění a čidla na podvozek a na STK bude problém (o elektroinstalaci vozu nemluvě)
3. ledky nejsou pro dení svícení,nemají atest DR,jsou to obrysovky,takže neodstraníte svícení palubovky,ovladačů a zadku

Takže sem koupil od Philipsu super žárovky se třema zónama za 1300,-/pár, svítili dost dobře ale asi 3 měsíce a druhá 4 měs.
Vzhledem k neustálému zapínání a vypínání prostě odešli a to nemluvím o výměně žárovek v obrysovkách a osvětlení SPZ.
Ale to samé sem měl i u omegy s xenonama ale tam to bylo podstatně dražší a xenony jsou na to ještě háklivější.
Tak sem koupil ty žárovky znovu a nechal si udělat dení světla -3000,- i s montáží a upravením mřížky chladiče aby tam pěkně sedli.
A ještě podstatná věc- xenony svítí krásně a hodně ale jen před auto,mají jasně danou hranu,za kterou je už tma,takže do města dobrý ale v noci po dálnici na klopený ve 130km jedete poslepu,tam kam je vidět není ani reakční doba....,na žárovky se jede líp, mají velký rozptyl světla ale zase tolik neosvítí silnici.
A tohle se u SF ještě bude násobit tím,že je vysoké a světla jsou víc sklopené k silnici pod úhlem, nízké auto má výhodu,že svítí víc ploše po silnici a je dál vidět.
Od té doby jen spokojenost a přes rok nic....
A je to super
KarloSF

Příspěvek od KarloSF »

bob&bobek píše:Na SF sem přecházel z Omegy s xenonama a samozřejmě to byl šok,že to skoro nesvítí....
Tak sem zrovna měl vyhlídnutý tyhle světla.
Ukázal sem to svýmu servisákovi,kterej dělá elektroniku,alarmy,rádia atd...
Problém 1.-ty světla nejsou kvalitní a po čase se uvnitř začnou mlžit a odchází postříbření (několik jich montoval na jiné tuning.auta)
2.nejsou homologovaný,nemají naklápění a čidla na podvozek a na STK bude problém (o elektroinstalaci vozu nemluvě)
3. ledky nejsou pro dení svícení,nemají atest DR,jsou to obrysovky,takže neodstraníte svícení palubovky,ovladačů a zadku

Takže sem koupil od Philipsu super žárovky se třema zónama za 1300,-/pár, svítili dost dobře ale asi 3 měsíce a druhá 4 měs.
Vzhledem k neustálému zapínání a vypínání prostě odešli a to nemluvím o výměně žárovek v obrysovkách a osvětlení SPZ.
Ale to samé sem měl i u omegy s xenonama ale tam to bylo podstatně dražší a xenony jsou na to ještě háklivější.
Tak sem koupil ty žárovky znovu a nechal si udělat dení světla -3000,- i s montáží a upravením mřížky chladiče aby tam pěkně sedli.
A ještě podstatná věc- xenony svítí krásně a hodně ale jen před auto,mají jasně danou hranu,za kterou je už tma,takže do města dobrý ale v noci po dálnici na klopený ve 130km jedete poslepu,tam kam je vidět není ani reakční doba....,na žárovky se jede líp, mají velký rozptyl světla ale zase tolik neosvítí silnici.
A tohle se u SF ještě bude násobit tím,že je vysoké a světla jsou víc sklopené k silnici pod úhlem, nízké auto má výhodu,že svítí víc ploše po silnici a je dál vidět.
Od té doby jen spokojenost a přes rok nic....

A mohl by jsi vložit nějaký obrázek?

Já jsem zkoušel i led žárovky - vyhozené peníze, auto osvětlí ale toje všecko nic nevidíte. Takže opět vyhozené peníze.
Žárovky jsem pořídil taky nové OSRAM Night braker plus a sou super co se svítivosti týče.

Takže nezbude než osadit to denní svícení.

Dík za info.

Karel

A je to super
Odpovědět

Zpět na „SANTA FE II“