Výmena vstrekovačov
Moderátor: Moderátoři
Výmena vstrekovačov
Zdravím, po 8 rokoch, cca po 135 000 km mi odišli vstreky na terracane, čerpadlo je ok - všetko pretestované v Kežmarku . Všetko mám už vymenené , nové vstreky a všetko okolo toho urobené, auto ide, dobrý ťah, ale po zohriatí motora pri otáčkach niečo cez 1000 ot/ min trasie celý motor, takže ešte niečo nie je v poriadku, môžu byť chytené ventily?
- Reklama
Re: Výmena vstrekovačov
Je zajímavé, že ti to dělá až teď, po repasi, či výměně. Mně právě toto dělalo , když to šlo na tři válce, resp. 4 vstřik byl velmi špatný. Zkus ještě tu nejjednodušší věc, kterou tu stále doporučuji- nalej do nafty hodně aditiva. Opravdu to dělá divy .
Jo, a ještě zkontroluj stav a kvalitu oleje v motoru.
Jo, a ještě zkontroluj stav a kvalitu oleje v motoru.
Dik za radu, včera sme prišli na chybu, premerali sme tlaky vo valcoch - všetko v poriadku, tak mechanik ešte raz skontroloval vstrekovače mimochodom sú úplne nové - delphi - a bingo, jeden z nich je zlý.Vymenili sme ho za pôvodný starý - ešte použiteľný , kým ten nový vyreklkamujeme , a auto ide perfektne. Takže diagnóza - nový vstrek za 300 Eur je nepoužiteľný.
Sem si to myslel ale nechtěl sem dělat chytrýho
Jasně, generále!
Taky se ti nechce spát?
Taky se ti nechce spát?
Fajn, auto je ok, a vidim, ze ste si uz s vasimi autami prezili svoje, no este mi poradte ... co si myslite ... cerpadlo ma uz tiez par rokov odpracovanych, mal som ho otestovane , je v poriadku - ale dokedy, ved tiez nemoze vydrzat X km . A bol by som nasr... keby mi odislo o rok a snim mozno aj nove vstreky, alebo sa mylim?
Ale to není tak jednoznačný že to odejde, jen mi řekni jak ste zjistili že čerpadlo je v pořádku, poňěvadž na autě se to nedá zjistit
v Kežmarku je testovacie stredisko na dieselové motory -vstreky , čerpadlá atd ... takže spolu so starými vstrekovačmi som dal otestovať aj čerpadlo, test bol OK, takže som ho tam nechal. Preto sa pýtam , či ešte nejaký ten kilometer vydrží, alebo mám pomaly šetriť na nové a radšej ho preventívne vymeniť...
Mimochodom , uz ked piseme o tych vymenach veci, najviac som nahnevany na pricinu toho vsetkeho - od zaciatku tankujem najdrahsiu naftu na jednej nemenovanej benzinke (SHELL) - a pri testovani vstrekov a cerpadla samozrejme urobili aj rozbor nafty - výsledok : cca 50 % bionafty - (to koukate!) - v bandaske, do ktorej sme vyliali naftu z nadrze - lebo cely palivovy system sa musel samozrejme vycistit, sa na spodku usadili asi 2 cm sajrajtu. a ako pise kolega - aditiva tam lejem naozaj od zaciatku. Jasne , ze na benzinke mi povedali , ze je to hlupost... bla bla bla - ale ja viem svoje. A uz som nasiel aj povod tej bionafty - ale zial takto to asi nahlas napisat nemozem, lebo .... Ale mozem napisat, ze mame blizko hranicu s Ukrajinou - to by snad slo...
No, nevím, je to sice jen můj subjektivní dojem, ale já si myslím, že až ti čerpadlo začne blbnout- což se projeví rozsvícením kontrolky check a jejím trvalým svícením a podstatným snížením tahu motoru, budeš se snažit ve vlastním zájmu čerpadlo vyměnit. A za tu krátkou dobu ti to nové trysky určitě nezničí.
Otázkou je, jestli se rozhodneš pro repasi toho čerpadla, která stojí kolem 20 000,- až 25 000,- Kč nebo jestli si koupíš nové, které se dá myslím sehnat kolem 33 000,- Kč.
Mně čerpadlo blblo střídavě od 150 000 km do 200 000 km, pak odešlo úplně, tak jsem to nechal repasovat všechno naráz.
Otázkou je, jestli se rozhodneš pro repasi toho čerpadla, která stojí kolem 20 000,- až 25 000,- Kč nebo jestli si koupíš nové, které se dá myslím sehnat kolem 33 000,- Kč.
Mně čerpadlo blblo střídavě od 150 000 km do 200 000 km, pak odešlo úplně, tak jsem to nechal repasovat všechno naráz.
Tak je mi jasné vstřiky se vyndaj a dají se přeměřit, ale delfácký čerpadlo namontované na autě se nedá udělat diagnostika, musí se vyndat a proto je mi divné jak ti mohli přeměřit stav čerpadla. A taky si myslím že i když se tam lejou aditiva do nafty, tak ta je tak špatná že to asi nepomůže, je to můj názor. Takže v klidu jezdi dokud to jde ale nejezdi daleko abys nedopad jako já- jel sem vlakem z Říma dom
Čerpadlo bolo tiež vonku, dá sa to v pohode vymontovať a dať na test.
Test trvá 90 minut, čerpadlo je napojené na obeh, po skončení sa okrem tlaku sleduje aj nafta, či v nej nie sú kovové piliny - teda či sa čerpadlo nezadiera... ( a stojí to 52 Eur )
A ty seš z kterého zapadlého slovenského kraje