Jaký olej?
Moderátoři: Martun, Moderátoři
- cert
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaký olej?
Martun:
za dobrý ceny jsou ponejvíc 5W/40. V 5W/30 zkus tohle: http://www.moto-oleje.cz/sunoco-synturo ... odukt-940/ , nebo oleje zn. Q8...
za dobrý ceny jsou ponejvíc 5W/40. V 5W/30 zkus tohle: http://www.moto-oleje.cz/sunoco-synturo ... odukt-940/ , nebo oleje zn. Q8...
Hyundai Accent 1,6i CVVT Elegance, Velvet Red (TZ), BORBET CA, audio MAGNAT, MAD Classic Collection, 10/2008
- Reklama
Cert
No cena je to více jak zajímavá.. ale co to je za značku? tys to už slyšel? jako olejový odborník asi jo.. Jsem na vážkách... jelikož mi momentálně nevyšel Shell, ještě pokukuju po tom co loni.. ELF SOLARIS...
No cena je to více jak zajímavá.. ale co to je za značku? tys to už slyšel? jako olejový odborník asi jo.. Jsem na vážkách... jelikož mi momentálně nevyšel Shell, ještě pokukuju po tom co loni.. ELF SOLARIS...
HYUNDAI IX55 3.0crdi V6 176KW
prodáno
NISSAN X-TRAIL 1.6 DCI 96KW
KIA SORENTO XM FL 2.2 145KW
NISSAN MURANO 3.5 V6 188KW
HYUNDAI GRANDEUR 3.3 V6 173KW
HYUNDAI ACCENT 1.5 crdi
Koupeno: 03.08 ukradeno 02.14
prodáno
HYUNDAI ACCENT 1.5 crdi
- cert
- Kontaktovat uživatele:
Martun:
Mrkni sem a dočti až dokonce: http://www.oleje.cz/forum/viewtopic.php ... ab624e35d7
Jinak znám pár lidí co jezdí na Sunoco - jeden z nich má Passata TDI PD a tenhle motor je na olej dost háklivej - auto "chrochtá" v pohodě .
Jinak něco málo o Sunoco: http://www.sunoco.cz/
Mrkni sem a dočti až dokonce: http://www.oleje.cz/forum/viewtopic.php ... ab624e35d7
Jinak znám pár lidí co jezdí na Sunoco - jeden z nich má Passata TDI PD a tenhle motor je na olej dost háklivej - auto "chrochtá" v pohodě .
Jinak něco málo o Sunoco: http://www.sunoco.cz/
Hyundai Accent 1,6i CVVT Elegance, Velvet Red (TZ), BORBET CA, audio MAGNAT, MAD Classic Collection, 10/2008
Sunoco je i na wikipedii, ale slysim o nich dneska poprve a docela bych se bal, jak na ten olej budou koukat pri garancce. V Sonate mam Mol Dynamic Prima 5W40, jsem zvedavej, co mi na to cert rekne..
Oleje z LIDLu se neni treba bat, CRDi motor s hodne pres 200tkm po jeho opakovanem pouziti stale jezdi.
Ze je neco levne, neznamena, ze to je spatne a pokud nekdo neni tak bohaty, aby si mohl kupovat levne veci, pak me prekvapuje, ze jezdi 14 let starym korejcem. Ale proti gustu...
Oleje z LIDLu se neni treba bat, CRDi motor s hodne pres 200tkm po jeho opakovanem pouziti stale jezdi.
Ze je neco levne, neznamena, ze to je spatne a pokud nekdo neni tak bohaty, aby si mohl kupovat levne veci, pak me prekvapuje, ze jezdi 14 let starym korejcem. Ale proti gustu...
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
- Borek
- Kontaktovat uživatele:
Pod to se klidně podepíšu Nechtěl jsem reagovat,ale když jsi to napsal -pokud někdo posuzuje kvalitu podle ceny nebo reklamy.....zaslouží politování .Lépe než používat blbé fráze,je číst obaly,tech.listy a požadavek výrobce auta na třídu a kvalitu oleje(ten nepřikazuje,ani nesmí určitou značku-však také v každém autoriz.servisu dostaneš olej od jiného výrobce).Hardcam píše: Oleje z LIDLu se neni treba bat, CRDi motor s hodne pres 200tkm po jeho opakovanem pouziti stale jezdi.
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
To jo, ale rad bych jim tam donesl alespon neco, co znaji. Jak znam prijimaci technika,tak pro nej i Mogul bude cizi slovo.
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
- Borek
- Kontaktovat uživatele:
Tak mu ukaž serv.knížku-jestli ji někdy četl a ať drží klapačku.
Oni budou naštvaní vždy-když si doneseš vlastní olej Cena oleje u nich je totiž LOUPEŽ za bílého dne.Vždyť to víš,co jsem psal o ceně Shell helix Ultra 5W-40 u Korecaru v Hradci Králové.Šmejdi zlodějský .Za jejich účtovanou cenu 1l oleje,dnes měním celou náplň,včetně filtru a ještě mě 100Kč zůstane Tak proč podporovat takové nenažrané vši
Oni budou naštvaní vždy-když si doneseš vlastní olej Cena oleje u nich je totiž LOUPEŽ za bílého dne.Vždyť to víš,co jsem psal o ceně Shell helix Ultra 5W-40 u Korecaru v Hradci Králové.Šmejdi zlodějský .Za jejich účtovanou cenu 1l oleje,dnes měním celou náplň,včetně filtru a ještě mě 100Kč zůstane Tak proč podporovat takové nenažrané vši
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Borek: ja jsem Tvuj verny ctenar
prave proto chci donst svuj vlastni olej, kdyby byl jejich treba o300Kc na 4 litrech drazsi,tak to neresim a necham si dat jejich. Na 99% pojedu na garancku s Shell Helix Ultra 5W40. Manual pise o Shellu, Hyundai ma se Shellem opet prodlouzenou smlouvu, tak se to nejak poda...
prave proto chci donst svuj vlastni olej, kdyby byl jejich treba o300Kc na 4 litrech drazsi,tak to neresim a necham si dat jejich. Na 99% pojedu na garancku s Shell Helix Ultra 5W40. Manual pise o Shellu, Hyundai ma se Shellem opet prodlouzenou smlouvu, tak se to nejak poda...
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Cert
Dokonce tam je olej Sunoco Synturo Crystal C2 5W30 kterej je doporučenej i do Kia atd.. jenže jak jsem se dočetl tak je to pro filtry pevných částic.... takže pro mě smolík...
Ale na tom foru cos dával ho vesměs chválej.. dokonce jeden že ho prý používá 17let.. a doted jsem o něm neslyšel...
Dokonce tam je olej Sunoco Synturo Crystal C2 5W30 kterej je doporučenej i do Kia atd.. jenže jak jsem se dočetl tak je to pro filtry pevných částic.... takže pro mě smolík...
Ale na tom foru cos dával ho vesměs chválej.. dokonce jeden že ho prý používá 17let.. a doted jsem o něm neslyšel...
HYUNDAI IX55 3.0crdi V6 176KW
prodáno
HYUNDAI ACCENT 1.5 crdi
prodáno
HYUNDAI ACCENT 1.5 crdi
- cert
- Kontaktovat uživatele:
Hardcam:
co se týká MOL Dynamic, tak bych se ho vůbec nebál. MOL je bývalý Madit, používá se už dlouho a osvědčil se podle lidí co na něj jezdí v pohodě.
U toho Lidlackého W5 (či kolik) bych byl opatrný, nikdo se nedopátral výrobce a ani technického listu - pokud o něm někdo víte, nebo znáte výrobce z důvěryhodného zdroje, tak dejte vědět...
Martun:
DPF nemáš, tudíž LOW SAPS olej nepotřebuješ, vybírej z olejů FULL SAPS, jsou co se týká stability a životnosti oleje lépe aditivované.
co se týká MOL Dynamic, tak bych se ho vůbec nebál. MOL je bývalý Madit, používá se už dlouho a osvědčil se podle lidí co na něj jezdí v pohodě.
U toho Lidlackého W5 (či kolik) bych byl opatrný, nikdo se nedopátral výrobce a ani technického listu - pokud o něm někdo víte, nebo znáte výrobce z důvěryhodného zdroje, tak dejte vědět...
Martun:
DPF nemáš, tudíž LOW SAPS olej nepotřebuješ, vybírej z olejů FULL SAPS, jsou co se týká stability a životnosti oleje lépe aditivované.
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
ja by som tam teda ten LIDL olej nedal. Do noveho auta vobec. Ako pisal kolega, za tych par korun rozdielu to nestoji. nepoznam nikoho kto by na Lidl oleji dlhodobo jazdil ( a tym myslim aspon 5-6 vymen), asi predvcerom som uvazoval o pravidle po 100 000km vymenit znacku oleja. Ale budem nechavat Total. Pri 90 000 to bolo prave 6x co tam siel a musim povedat, ze stale nemam dovod menit. Aj ked sem-tam kuknem akcie na ekolube.cz, ci nebudu mat v zlave nejaky Mobil alebo Shell
EDIT - napriklad - http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=1634 po osobnom odbere a platbe v hotovosti je to pod 900 kc, co je parada
EDIT - napriklad - http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=1634 po osobnom odbere a platbe v hotovosti je to pod 900 kc, co je parada
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
cert: ted ho prave vyrabi Slovnaft, coz me uplne chladnym nenechava. Ale diky za uklidneni, uz ho mam druhou vymenu.
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
- cert
- Kontaktovat uživatele:
Hardcam:
pokud máš pochybnosti o MOL Dynamic, tak zkus něco jiného. Ono střídat oleje od novoty je pro auto přínosné - každý výrobce má trošku jiné složení detergentních aditiv a tak je předpoklad, že je motor pak uvnitř čistší.
Za jakou cenu máš ten MOL? To Sunoco je třeba tady za fajn cenu... http://www.eshop-rychle.cz/bezo/eshop/3 ... 40-5-litru
pokud máš pochybnosti o MOL Dynamic, tak zkus něco jiného. Ono střídat oleje od novoty je pro auto přínosné - každý výrobce má trošku jiné složení detergentních aditiv a tak je předpoklad, že je motor pak uvnitř čistší.
Za jakou cenu máš ten MOL? To Sunoco je třeba tady za fajn cenu... http://www.eshop-rychle.cz/bezo/eshop/3 ... 40-5-litru
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
dnes mi prisiel na moju 105 000km prehliadku. Zmenil som dodavatela, pretoze cene som neodolal (ide zrejme o sedy dovoz z Polska)
http://www.olejshop.cz/oleje/automobilo ... 29-1-litr/
5 litroviek a voila = 650 Kc. maju postovne za 80, takze som si k tomu objednal aj 3 aditiva od STP (dva cistice vstrekov za 49 v akcii (inak 130) a celkovy cistic bezninoveho motora za 369 v akcii (inak cca 500). Kurier CP to doviezol pred dvere, obchod mozem len a len doporucit
a neda mi nerypnut si - davat stofku za Lidl noname alebo 130 za toto, mno pre mna osobne je to jasna volba
http://www.olejshop.cz/oleje/automobilo ... 29-1-litr/
5 litroviek a voila = 650 Kc. maju postovne za 80, takze som si k tomu objednal aj 3 aditiva od STP (dva cistice vstrekov za 49 v akcii (inak 130) a celkovy cistic bezninoveho motora za 369 v akcii (inak cca 500). Kurier CP to doviezol pred dvere, obchod mozem len a len doporucit
a neda mi nerypnut si - davat stofku za Lidl noname alebo 130 za toto, mno pre mna osobne je to jasna volba
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
- cert
- Kontaktovat uživatele:
Pokud se chceš držet Totalu (což je velmi dobrá volba), tak je to fajn cena. Ale Sunoco Synturo Gold se starší a výhodnější API specifikací SL (ten Total bude mít už SM) vyjde na 598,-/5L (http://www.eshop-rychle.cz/bezo/eshop/3 ... 40-5-litru). Mám ho teď v Accentu...