![Brick wall ](*,)](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
ja kupoval tady http://www.apneu.cz je to brněnskej obchod, ceny vcelku slusne...nevim jak jezdis do ČRNestor.Kea píše:Potreboval by som pomoc s vyberom E-shopu nemate niekto nejaku skusenost pripadne neviete odporucit nejaky dobry spolahlivy a lacny..??? Povodne som chcel kupit elektrony v obchode ale ked som videl tie ceny tak ma to prešlo![]()
![]()
alarm píše:maco:
neverím, že to je dôvod nižšej spotreby, a vôbec...neverím, že máš v zime menšiu spotrebuperpétum neexistuje
![]()
Navyše, nemôžeš merať obvod metrom, tabulky udávajú takzvaný účinný obvod valenia, ak dobre pamätám, a ten je menší ,ako teoreticky vypočítaný, takže treba porovnávať rozmery
198,5 a 199,3- rozdiel je prd ..alebo: pri 5 tisíc otáčkach kolesa prejdeš 9925 metrov, alebo 9965 metrov. Takže na 10 km je rozdiel 40m, a ak veríš, že tých 40m ťa stojí 0,5l- tak to je sila.
pavkt píše:alarm píše:maco:
neverím, že to je dôvod nižšej spotreby, a vôbec...neverím, že máš v zime menšiu spotrebuperpétum neexistuje
![]()
Navyše, nemôžeš merať obvod metrom, tabulky udávajú takzvaný účinný obvod valenia, ak dobre pamätám, a ten je menší ,ako teoreticky vypočítaný, takže treba porovnávať rozmery
198,5 a 199,3- rozdiel je prd ..alebo: pri 5 tisíc otáčkach kolesa prejdeš 9925 metrov, alebo 9965 metrov. Takže na 10 km je rozdiel 40m, a ak veríš, že tých 40m ťa stojí 0,5l- tak to je sila.
Váha a velikost ráfku má určitý vliv na spotřebu, ale rozhodující je valivý odpor pneumatiky. Pokud bude zimní pneu výrazně užší než letní, může být spotřeba na zimákách menší.
Mě se to stalo to samé a zjistil jsem, že jsem měl propíchlej šroub. Asi jsem to někde propíchl, tak jsem si to nechal v pneuservisu opravit za 150kč.murangil píše:Při koupi I30 jsem si nechal hned přezout než jsem vyjel na zimní pneu, které jsem zárověň s autem pořídil od nich. Před víkendovou delší cestou jsem kontroloval jejich tlak a musel jsem je dofoukat. Což mi po týdnu od přezutí přišlo trochu divné a brzy. Najel jsem cca 1200 km a po pár dnech je u minimálně jednoho kola viditelně tlak zase nižší. Mám jim to odvézt ať se starají o nápravu?
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |
Partner: | Hyundaiklub.pl |