Santa ne a ne nastartovat
Moderátoři: miooo, Moderátoři
Santa ne a ne nastartovat
Ahoj kolegové předem vše nej do nového roku a hodně kylometrů bez nehod a spoustu spokojeností se Santa fe. A tetka kvěci po delší odstávce v garáži a bez baterye jem dal nabitou baterku a ctél jsem nastartovat a ono točí jako na prázdno ani neškytne kontrolka žhavení se rosvítí a po chvilce zhastne zastartuji a ono nic jenom starterem převaluji motor dovede mi někdo poradit co mám skontrolovat já tu četl o žhavícím rellé kde ho mám hledat nebo kde je umístěné? Nebo víte ještě něco jiného?Auto stálo tři měsíce to je hodně asi co.
Hyundai santa fe 2,0 CRDI 4WD Automat
- Reklama
Re: Santa ne a ne nastartovat
Charlie, kup si na benzině startovací spray, stříkni to do sání, pokud nebude nějaký mech. problém, měl bys nastartovat. Je to taková zázračná první pomoc. No a pak uvidíš, jestli už to bude startovat normálně. Podle toho pokračuj dále. A dej vědět. Pozor, spray by se prý neměl používat moc a často!
Díky za radu etér mám stříknout za intercolerem do sání nebo skrz filtr sání ?MIDAR2007 píše:Charlie, kup si na benzině startovací spray, stříkni to do sání, pokud nebude nějaký mech. problém, měl bys nastartovat. Je to taková zázračná první pomoc. No a pak uvidíš, jestli už to bude startovat normálně. Podle toho pokračuj dále. A dej vědět. Pozor, spray by se prý neměl používat moc a často!
A co nafta nespadla nebo není z ní voda.
Hyundai Santa Fe CRDi 2.0 VGTr.v.2005-2008,Hyundai Santa Fe Elegance 2,2 r.v.2008-2013-Subaru xv 2013-
No to jsem nezjistil jestli padá ale po třech měsících by snad nebyla s nafty voda to se mi nechce věřit a používám aditíva a tankuji jen u benziny ale nevím jak mám zjistit spadlou naftu kdyš čerpadlo natlakuje a poté vypne (podávající čerpadlo)a ruční pumpička tu neníPavel M píše:A co nafta nespadla nebo není z ní voda.
Naposledy upravil(a) Charlie dne 17 led 2011, 17:32, celkem upraveno 1 x.
- miooo
- Moderátor
co ja viem tak kolega to striekal az za filter rovno do sania...
SANTA FE 2,7 V6 rv.2001+LPG GASTECH 600S
tak asi malou dávku jenom malinko by stačilo já se bojím abych nerosthnul motor nebo nějak nepoškodil.miooo píše:co ja viem tak kolega to striekal az za filter rovno do sania...
- miooo
- Moderátor
neboj...
pouzival to pomaly celu zimu kedze mu nedrzaly trysky...
No skusím to jestli to pomůže a to tedy znamená nechat skontrolovat tryskymiooo píše:neboj...
- miooo
- Moderátor
skusil by som to asi mozno len odvzdusnit...
neviem ci sa to tu ale da...
nech poradi niekto s dieslom...
neviem ci sa to tu ale da...
nech poradi niekto s dieslom...
- miooo
- Moderátor
ale so sprejom urcite nic neposkodis...
Já to vstříknu vždycky do sání hned za filtrem. Ani nemusíš mít nikoho při startu, stříkneš, sedneš do auta a startneš. Stačí když stříkneš tak dvě tři vteřiny, to bys poškodit neměl. Nesmíš tam ale vystříkat naráz půl spraye , pak by určitě problémy byly, roztrhnul bys motor
Kdybych věděl před x lety, že takový spray existuje, ušetřil jsem si mnohokrát nervy a několikanásobné vyšťavení baterky . Shodou okolností jsem ho dnes musel taky použít
Kdybych věděl před x lety, že takový spray existuje, ušetřil jsem si mnohokrát nervy a několikanásobné vyšťavení baterky . Shodou okolností jsem ho dnes musel taky použít
Nacte se ti klic?Na pristrojove desce se ti pri zapnuti klicku rosviti oranzova kontrolka auticka ve kterem je klicek.Sviti a nebo ne?Jestli ano klic je nacten jestli ne tak se nenacetl a muzes startovat jak chces.Skus jinej klic.Problem muze bejt v antene imob.
Accent 1.5 GT
Lantra 1.8 GT 94 , Lantra 1,6 GLS na dily
Trajet 2.0 CVVT 2005 momentálně na JIPce po manželčině zásahu. :-(
Trajet 2.0 CVVT 2006 plyn
Sonata 2.0 2002
H-100 Vodácký šmajchlkabinet s lůžkovou úpravou! :-)
Lantra 1.8 GT 94 , Lantra 1,6 GLS na dily
Trajet 2.0 CVVT 2005 momentálně na JIPce po manželčině zásahu. :-(
Trajet 2.0 CVVT 2006 plyn
Sonata 2.0 2002
H-100 Vodácký šmajchlkabinet s lůžkovou úpravou! :-)
- miooo
- Moderátor
tu kontrolku maju len diesle?
lebo ja take nic nemam...
lebo ja take nic nemam...
přesně tak skouknout imobilizer a pak naprat do sání sprej je to jistota.
jinak odzdušnit vstřiky a změrit tlak na lište od rejlu a pak jít dál .žhavení to nebude motor chytne klidně na dvě svíčky .
jinak odzdušnit vstřiky a změrit tlak na lište od rejlu a pak jít dál .žhavení to nebude motor chytne klidně na dvě svíčky .
FORD ESCOR 1994 1.6-16V 66KW 90PS
HYUNDAI SONATA 6/1995 2.0-16V 102KW 139PS
HYUNDAI SONATA 6/1995 2.0-16V 102KW 139PS