Velmi zaujmava skusenosť, čo vy nato?
Moderátoři: Tringi, Moderátoři
Velmi zaujmava skusenosť, čo vy nato?
Cez vykend som bol prevetrať moje coupe , stala sa taka vec ze som menil olej tak som si mohol dovoliť uz viacej a točil som ho doplna. dali sme si s kamaratom preteky - 190konova Alfa romeo a moje coupe 1.6 84kw. Aspon papierovo! dostavam sa k podstate , pri rozbehu stupeň 1,2 doplna velmi podobna akceleracia čo sme si nevedeli vysvetliť pretoze to je rozdiel okolo 75 koni . Obidvaja sme velmi dobry šoferi , zalozeny na ostrej jazde. Začiname mať dilemu či to je fakt motor 1.6 alebo 2.0 len papierovo to je 1.6 koli poistke tažko povedať. Ako zistim aky motor to je v skutočnosti ?
- Reklama
- black_sheep
- Moderátor
Re: Velmi zaujmava skusenosť, čo vy nato?
na sani je nekde vyrazeny cislo... zalezi kolik taky ta alfa vazi, jaky ma prevody... ikdyz coupe ma 1200 taky neni zrovna lehoucky
I ❤ cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
tam bude napisane aj aky to je motor ? alebo ako zistim z toho kodu o aky motor sa jedna ?
a poprosim kde presnejšie to mam hladať ...
- black_sheep
- Moderátor
nevím jak přesně to tam je, jestli 1.8 nebo 2.0 a nebo 1.6 ale je to tam tak, že to pochopíš
myslím že to je II.0 nebo I.6.. fakt už nevím... hledej - najdeš... omrkni sání, hlavu.. dá se to najít bez demontáže čehokoliv..
myslím že to je II.0 nebo I.6.. fakt už nevím... hledej - najdeš... omrkni sání, hlavu.. dá se to najít bez demontáže čehokoliv..
I ❤ cars
tak som to našiel bolo to na nasavacich potrubiach . je to 1.6 ale aj tak sa mi ten vykon zda dost velky na 1.6. ale uz mam srdce na mieste
1.6ka má odlito nápis 1.6, dvoulitr má pak odlito 1.8 a 2.0 současně, tedy pasuje na oba motory odlité kubatury.
A ono zrychlení z 0-100km/h a pak 100-200km/h je taky něco jinýho, tam bys neměl šanci pokud je ta alfa ok. Na zrychlení 0-100km/h mi kámoš se Subarem Impreza GTi taky neujel (já jel tehdy v R19 16V, 155kW proti 99kW, ale hmotnost dělá hrozně moc, od 100km/h už to bylo samo jinde).
A ono zrychlení z 0-100km/h a pak 100-200km/h je taky něco jinýho, tam bys neměl šanci pokud je ta alfa ok. Na zrychlení 0-100km/h mi kámoš se Subarem Impreza GTi taky neujel (já jel tehdy v R19 16V, 155kW proti 99kW, ale hmotnost dělá hrozně moc, od 100km/h už to bylo samo jinde).
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
moja posledna skusenost na rozbeh 0-100km/h ... 1.6 85kw (sportove sanie, bez katu) vedla jeep grand cherokee V8 4.7, chudak americky lenivy automat mal co robit aby sa pri 90km/h dostal konecne dopredu, odvtedy sa necudujem nicomu
Coupe '99 1.6 16v 85kw
Coupe '98 1.6 16v 85kw - rozobrate do srobika, upratane na 10m² :]
Coupe '98 1.6 16v 85kw - rozobrate do srobika, upratane na 10m² :]
- black_sheep
- Moderátor
1. takový auta nemůžeš v žádném případě srovnávat, jeep by se ti zase chechtal mimo zpevněnou vozovku a při srážce s tím autem by z tebe zbyl akorát flek apod.
2. je velice pravděpodobné, že instalací toho sportovního sání sis výkon akorát zhoršil. pokud do toho sáhneš tak to vyžaduje i naladit řídící jednotku na změněné podmínky
3. ještě že to s tím katalyzátorem nedělá každej, páč bysme chcípli tady na tý planetě, je to prasárna kvuli drobnému zvýšení výkonu bejt tak sobeckej a prasit ovzduší! a nevymlouvej se že stejně nefungoval, pokud ano tak jsi povinnen ho vyměnit do příštích emisí, jinak máš po ježdění
2. je velice pravděpodobné, že instalací toho sportovního sání sis výkon akorát zhoršil. pokud do toho sáhneš tak to vyžaduje i naladit řídící jednotku na změněné podmínky
3. ještě že to s tím katalyzátorem nedělá každej, páč bysme chcípli tady na tý planetě, je to prasárna kvuli drobnému zvýšení výkonu bejt tak sobeckej a prasit ovzduší! a nevymlouvej se že stejně nefungoval, pokud ano tak jsi povinnen ho vyměnit do příštích emisí, jinak máš po ježdění
I ❤ cars