Dvojka netáhne
Moderátoři: miooo, Moderátoři
Dvojka netáhne
Ahoj mám takový problém.Ať je motor studený nebo teplý tak druhý rychlostní stupeň je bez síly.Auto třeba do kopce nelze vůbec rozjet.Když se nakonec umoudří a nějak to rozjedeme pak už není nikde problém auto jde krásně za plynem. Poraďte co s tím .Jo a mám Santíka o obsahu 2.0 CRDI 4x4 r.v. 2001
- Reklama
Re: Dvojka netáhne
Jo jo jednička jde krásně ale jak přeřadím na dvojku tak je to auto bez tahu
Niečo bude s druhym stupnom v prevodovke niečo sa pridiera si myslim.
- Richard555
Každopádně Santa má krátkou jedničku, protože nemá přídavnou redukční převodovku a aby se tím lehkým terénem dalo jet pomalu a motor táhl. Pak je tam dost velký skok mezi jedničkou a dvojkou a pokud na jedničku jen cukneš a dáváš dvojku, jde to jak chcíplá ryba probere se to tak kolem 1800 otáček, když zabere turbo. Tak jestli máš na mysli tohle, musíš trochu jedničku vytočit a řadit dvojku tak, aby ses po přeřazení dostal na těch 1800 otáček ....... Další stupně už jsou odstupňovány s menším rozdílem a tam už není problém řadit tak aby ses na těch 1800 otáček dostal. Není to žádná chyba, tohle v podstatě dělají všechny moderní turbodiesly...... pokud nemaká turbo auto nejede- motor nemá sílu..... Mám možnost srovnání dvou dvoulitrů jeden benzín a druhý nafta, a s naftou se musí daleko víc řadit než s benzínem, u benzínu potřebuju jen 4 a 5, tedy pokud nejedu městem, ale s naftou je to neustále "kvrdlání" z vesnice se pomalu na 4 nerozjedeš pokud dodržíš "50"
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
nene, řezením to neni, už jsem se tady dovolával rady, mám stejný rok, model a obsah a mám stejně příznaky už od minulé zimy, jediný, co mi poradili, že mám špatně odstupňovanou převodovku, ale problém je, že to zezačátku nedělalo. koupil jsem ho, když mělo najeto 118000 a začalo to tak ve 150000. klesly ti taky trochu volnoběžný otáčky?
jinak i když teplou jedničku vytočim přes 3500 otáček do kopce a dám dvojku, tak mi to stejně chcípá, tak musim trapně skoro zastavit a vyjet na jedničku. až někdo tento problém vyřeší, budu rád, když se podělí o to, co s tím
Místo dvojky ti tam padne 4ka a auto nejede. Blbý nápad taky nápad
Bylo: Hyundai Coupé 1.6 1997
Hyundai Trajet 2.0 CRDI 2005
Hyundai Lantra 1.6 J2 kombi
Hyundai Trajet 2.0 CRDI 2005
Hyundai Lantra 1.6 J2 kombi
Tak děkuji za odpovědi , no hlavně že ho nemusím ještě do kopce tlačit ,a s těma volnoběžnýma otáčkama tak s těma problém nemám ty jsou v pohodě.Ale i tak díky.
- Richard555
No to by mělo "nejet" na všechny kvalty, samo na 1 vyjedeš skoro všechno.... a u mě to chce vytočit 1 na cca 3000 a dát za 2 a je tam tak těch 2000 otáček, ale jestli to nedělalo a teď to dělá asi bude něco rozbitý může ti málo tlačit turbo (špatná regulace obtoku), váha vzduchu, můžou bejt přicpaný vstřiky, může čerpadlo dávat menší tlak, blbě maká EGR..... vše zjistíš jen diagnostikou, asi bych to nehledal v převodovce... ta je snad pořád stejná....
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
Zase keby bola vdna vaha alebo egr spravilo by to na každu rýchlosť chovalo by sa to závysle od otáčok motora.
Mě dvojka zabírá dobře, i když s motorem v nízkých otáčkách spokojený nejsem. Zajímavé je, že mě motor táhne celkem slušně do 1300 ot/min, ale pak do 1700ot/min je hlučný a netáhne vůbec, cítit je to ale hlavě až od 4-ky po 5-ku.. Myslíte, že by pomohlo přečipování? Syn si koupil Captivu a ta táhne rovnoměrně hned od spodu. Co se týká EGRu, od té doby, co jsem ho vyřadil, se mě zdá, že si motor v nízkých otáčkách na 2-ku nechá víc líbit - necuká. Používám ji při jízdě lesem, tak to můžu dobře posoudit.
Santa Fe 2.0 CRDi, 4x4, r.2004
tak jak, už to někdo vyřešil v čem je háček?