Nazdar chlapi, protože bývám první jarní vlaštovka, pustil jsem se do výměny kol na letní. Bohužel u zadního kola (mám zimákiy na na plech. disku) se mi to nepodařilo odlepit od nábouje. Rez a dlouhá zima udělaly své. Zkoušel jsem po dobrém, pak jsem s povolenými šrouby objel barák, nastříkal trochu wd spray, ale neutrhl to. Co dělat, z chalupy jsem chtěl odjet na letních a tak jsem vyměnil jen tři kola s tím, že do týdne to musím vyřešit. Máte podobnou zkušenost? Co s tím? A si jen pneuservis, co.
Ford Mondeo TDCi 96 kW, Euro 4
Elantra, model 2004, CRDi (zůstala v rodině)
Dříve: Accent, model 2003, CRDi (zůstal v rodině)
Já ty šrouby trochu vyšroubuju, lehce se rozjedu a dupnu na brzdu.Vždy to povolilo.To že to povolíš a projedeš nepomuže.Stačí se lehounce rozjet a zabrzdit nadoraz.
mě taky jednou kopání nepomohlo - pomocí klínků a kladiva sem ho o pár mm posunul a pak reagoval na kopnutí
Člen Hyundaiclub.cz
Hyundai i30 kombi 1.6i Weekend+
Hyundai Ix35 2.0i Style LPG 2010 = prodáno Mazda 6 Sport MZR-CD 2003 = out
Audi A4 Avant 2002 TDi = out
Škoda Fabia 1.4 MPi = out
Škoda Favorit 135LS = out
nemusí, kdysi jsem měnil kamarádovi kotouče na Octavii a taky jsme měli problém se sundáním jednoho kola. Poslal jsem ho na třech šroubech (z pěti) lehce dotažených at to jede projet a občas na to dupne a taky to nepovolilo. Sundali jsme to až na heveru se špalkama kopáním do kola, až povolilo
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
Saimon píše:Tak se rozjeď a udělej pořádný smyk A musí to povolit
nejlépe bez šroubů úplně, pak alespoň vyměníš i kotouč
Člen Hyundaiclub.cz
Hyundai Ix35 2.0i Style LPG 2010 = prodáno Mazda 6 Sport MZR-CD 2003 = out
Audi A4 Avant 2002 TDi = out
Škoda Fabia 1.4 MPi = out
Škoda Favorit 135LS = out
Člen Hyundaiclub.cz