![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Dalo se to cekat. Ale co zajima spravnyho Cecha? Pocet stupnu, kterymi se muze pochlubit sousedovi. Ale ze to je v praxi stejne k nicemu uz je vedlejsi. Ja mam stupnu pet, tocim 3400 a jsem spokojenej...
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Je úsměvné, jak všichni kritizujeme zpřevodování i30. Jsem přesvědčen, že 6kv. převodovka je krok správným směrem a že to zpřevodování má svůj smysl. Pro motor i pro řidiče by bylo ideální těch stupňů ještě víc - jak pěti, tak šestistupňová převodovka je kompromis. Já bydlím na rovině a pro běžné ježdění bych viděl ideální šestku jaksi navíc, jako další převod za stávající pětkou. Dnes jsem měl cestu do hor a tam bych si přál naopak kratší převody než má současný šestikvalt. Konstruktéři zřejmě předpokládali, že i30 s benzínem si nekoupí lidé jezdící převážně po dálnici.hlobilp píše:Hardcam: kdyz na 2,0 nebylo.... a 1,6 bylo to samy co se tyce prevodovky .... nicmene na moje jezdeni do prace to je akorat, horsi jsou cesty dal...
toho jsem si taky vsiml u i20.... je to pro me proste nepochopitelny, jak dokazou udelat takovou zasadni chybu
lada 71 píše:starejmlade: Ten "pomocný ukazatel zařazené rychlosti" , je tzv. ekoindikátor. Což by mělo jakoby sloužit tomu, kdo chce jezdit co nejekonomičtěji a mít co nejnižší spotřebu. Prostě ti to po dosažení určitých otáček napoví, že teď by jsi měl už přeřadit na vyšší rychlost a nevytáčet motor. Ale samozřejmě je to jen tupě nastavené na výši otáček a v žádném případě to nezohledňuje tu skutečnost, jestli jedeš po rovině, nebo jsi v kopci a tím pádem potřebuješ motor trochu víc vytočit. Já mám naftu CRDi a tam to je nastavené na 2000 otáček. Když ale nechám zařazený kvalt a nechám klesat otáčky, tak mě to taky upozorní až po hodně dlouhé době, že bych měl podřadit. Já se tím indikátorem ale vůbec neřídím a jezdím spíš pocitově. Podle mě to je jen taková nesmyslná pomůcka pro ženský, mladý kluky a technicky méně zdatné jedince (prostě všem, komu smrdí benzin),kteří nemají ani páru o tom, co se vlastně během jízdy děje v motoru a převodovce.
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |
Partner: | Hyundaiklub.pl |