Auto sa trase pri 80Km/h

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

Huminator

Auto sa trase pri 80Km/h

Příspěvek od Huminator »

Zdravim,vcera sa mi podarilo zapadnut s accentom (1,3 2002) do blata. Soferove koleso.Snazil som sa vyhrabat no neslo to, samozrejme som sa bal o spojku aby som ju nespalil.Daco mi zadymilo pod kapotou.Ked ma potom s dalsou pomocou odtial dostali, a siel som na normalnu cestu, auto islo krasne ale pri cca 70-90Km/h sa zacne cele triast.Auto ide rovno geometria je OK,spojka fici krasne,blato som oklepal,popozeral aj podvozok,kolesa, ci som daco neulomil.No nic som nenasiel.Predtym slo auto v pohode 150km/h. Lamem si hlavu co som tam mohol posrat.Ide to na 4 valce pokial viem.V nizsich rychlostiach to ide v pohode no ked pridam na dialnici tak to zacne cele trhat skakat to auto.Mozu byt zahadzane sviecky,alebo co.Pls poradte co tomu moze byt?Diky
Reklama

XMira

Re: Auto sa trase pri 80Km/h

Příspěvek od XMira »

Bahno v ráfku. Nebo pod poklicí....
Kia Xceed GTline 1.5 T-GDI DCT
ex Opel Astra 1.4 110kW AT
ex i30 1.6 CVVT Tricolor Exclusive
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
Huminator

Příspěvek od Huminator »

No v rafkoch nieje,to som skontroloval, a pod poklicou?Mam take male poklice co sa musi odmontovat koleso aby sa dala dole, ale vyskusam teda aj to.No nepocul som ziadny buchot klepot blata.Ale skontrolujem...Dik za radu
XMira

Příspěvek od XMira »

A nemohl jsi urvat nějaké závaží na disku?
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
Huminator

Příspěvek od Huminator »

To netusim,ale auto ide krasne rovno aj motor slape, a zrazu sa to zacne cele triast ked tomu pridam a neprestava.To by hadam nemalo pri 80ke zacat ak to je len zavazie.Je pravda ze som hrabal v blate dlhsiu dobu s kolesom kym ma nevyslobodili, a mozno som aj dajake zavazie stratil.Ale toto je ako ked pekne ides a zrazu sa to zacne cele triast aj s volantom ale ide krasne rovno,ziaden buchot nepocujem. Skusim tie puklice este dat dole,ked budem mat an to chvilku cas.Ale aj som s tym autom potom robil ostrejsie zakruty a hrboli som prechadzal aby som oklepal to blato z podvozku...no netusim co sa deje.Nepomohlo.
XMira

Příspěvek od XMira »

Než bych ho dal do servisu, zkusil bych nechat převážit kola. Mě se takhle chovaly úžasný pneu Kumho, co jsem měl od výroby. Furt pohoda a pak někde okolo 120km/h začal volant kmitat jak křeček na stereoidech :D
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
Huminator

Příspěvek od Huminator »

No ja mam zimne uz obute par mesiacov a fical som na nich v pohode 150Km/h maju iba pol roka a bola to ta najvissia rada zimnych.Tie gumy su uplne perfektne ked som ich prezul po starych tak uplne ine auto.Takze gumy su super,aj ked som uz stihol na nich jeden defekt :D skor to bude daco ine, mozem skusit vyvazit este jak vravis.
FISHkaa
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FISHkaa »

taky bych převážil kola, evidentně upadlo závaží. A šupal bych do pneuservisu co nejdřív - vibrace hodné namáhají nápravu...
Člen Hyundaiclub.cz
Hyundai i30 kombi 1.6i Weekend+
Hyundai Ix35 2.0i Style LPG 2010 = prodáno
Mazda 6 Sport MZR-CD 2003 = out
Audi A4 Avant 2002 TDi = out
Škoda Fabia 1.4 MPi = out
Škoda Favorit 135LS = out
Jura
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jura »

taky se přikláním k závaží na disku. Po přezutí na zimáky jsem pociťoval vybrace volantu už při 50ti km rychlosti, ale při vyšší už ne. Po převážení předních kol vše OK.
Kia cee´d SW, 1,6 GDI, 99 kW, Comfort+packet plus+ r.v: 2013
Bylo:
Kia cee´d 1,4 CVVT 80kW /2008/
Hyundai Accent 5dv. 63kW 12V 1.3 /2000/
Škoda Rapid 130 5-speed /1985/
Huminator

Příspěvek od Huminator »

No prave som sa docital na dajakom skodovackom fore u chlapika co mal podobyn problem s trasenim auta,ze mam v kely poloosu.Tak ma napadlo ci som ju nemohol skrivit kedze bola zapadnuta aj ona v blate a pretacal som ju ked som sa hrabal marne von.Zeby som mozno pokazil lozisko.Moze byt?
Yurii
Moderátor
Bydliště: Taková prdel jménem Praha kdesi ve střední Evropě :-D
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yurii »

Hele beztak nepoznáš jestli je poloosa ohnutá... ale ohnout poloosu vůbec není jednoduché takže to bych vyloučil... Já Scoupe kolikrát tahal z bahna nebo sněhu a nikdy se mi nic podobnýho nestalo.

Rozhodně bych ale zkusil sundat to kolo co jsi jím zapadl do bahna, sundat poklici zkontrolovat jestli mezi poklicí a kolem není bahno a popřípadě jestli nemáš na ráfku stopy po upadém závaží... a pak příúpadně vyměnit kolo za rezervu a pokud se už bude auto chovat normálně, nechat ho v pneuservisu převážit.

Při řešení problémů jdi vždy od nejpravděpodobnějšího a nejsnazšího řešení k těm komplikovanějším :) Sice si zašpiníš ruce ale nebudeš zbytečně vyhazovat peníze. 8)
Scoupe, Scoupe, Scoupe, Forester, Scoupe, Scoupe, E39, A4, Fabie, Forester, Scoupe!!!
(/-/) můžeme se potkat v HCCZ.cz ;)
Richard555

Příspěvek od Richard555 »

no mě se stává něco podobného, ale aby to nebylo tak jednoduchý, kolem 70 mi začne s volantem cvičit, ujedu pár km a přestane to, pak zas třeba po 20 - 30 km nic a najednou zas vibrace, a zas nic....... nevím kde začít napadá mi jen nějaká boule na gumě, tedy spíš na obou a když se to nějak společně sejde tak se to rozklepe.... co vy na to? Zkusím asi hodit na auto letní a jsem zvědav jestli to zmizí......

Teda Santa mi to nedělá to Nubi ;-)

Ta poloosa tohle dělá a jedná se o ten vnitřní kloub u převodovky, ale to dělá vždy po dosažení nějaké rychlosti......
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
XMira

Příspěvek od XMira »

Richard555 píše:no mě se stává něco podobného, ale aby to nebylo tak jednoduchý, kolem 70 mi začne s volantem cvičit, ujedu pár km a přestane to, pak zas třeba po 20 - 30 km nic a najednou zas vibrace, a zas nic.......
Tohle jsem kdysi taky řešil. Mohou to způsobovat nevyvážená kola nebo křivé pneu. Né tolik, aby se to projevovalo pořád, ale tím, jak zatáčíš se po nějaké době kola "sejdou" zrovna tak, že v kombinaci s rychlostí to už začne být znát. Zkus udržovat při tý vibraci rychlost a projíždět delší zatáčkou. Mělo by to začít mizet. Tolik aspoň moje info z pneuservisu.
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
Huminator

Příspěvek od Huminator »

Diky za rady,jasne ze nebudem hned vyhadzovat prachy za servis.Preto som chcel radu od vas aby som skontroloval co mozem a vylucil veci ktore dokazem opravit sam.
Huminator

Příspěvek od Huminator »

Takze,dal som dole koleso s ktorim som zapadol a v rafiku bol este velky kus blata ktori tam drzal ako prilepeny.Takze som ho odstranil a verim ze to bolo tym.Je neuveritelne jak sa tam drzal kedze som z autom robil kusky na ceste aby mi vsetko blato opadalo.A opadalo az na toto :) tak ako hned prvu radu sa trafil XMara, diky ;)
Odpovědět

Zpět na „Accent - Pneumatiky a kola“