Prosím o pár rad - Sonata 96, 102 Kw.
Moderátoři: Lukino, Moderátoři
Prosím o pár rad - Sonata 96, 102 Kw.
Ahoj všem! Mám celkem pěknou Sonátku 1996, 102 Kw a prosím o pár rad do začátku....
1. Jak se nastavuje aut. zamykání centrálu? Někdy totiž samo zavře dveře a někdy otevírá jen dveře řidiče.
2. Jak opravit když nefunguje intenzita osvětlení palubovky?
3. Při spuštění klima funguje, ale je hrozně hlučný motůrek a trochu vibruje palubka.
4. Kolik stojí diagnostika auta? Vyplatí se?
5. Kde nastavit sklon světel?
6. Nemohli byste mi vypsat, co znamenají přepínače nad nastavením teploty v kabině...
Děkuju moc za vaše odpovědi, zatím mě teda auto baví a doufám, že mě poveze co nejvíce km bez poruch...no a vás také samo.
1. Jak se nastavuje aut. zamykání centrálu? Někdy totiž samo zavře dveře a někdy otevírá jen dveře řidiče.
3. Při spuštění klima funguje, ale je hrozně hlučný motůrek a trochu vibruje palubka.
6. Nemohli byste mi vypsat, co znamenají přepínače nad nastavením teploty v kabině...
Děkuju moc za vaše odpovědi, zatím mě teda auto baví a doufám, že mě poveze co nejvíce km bez poruch...no a vás také samo.
- Reklama
Re: Prosím o pár rad - Sonata 96, 102 Kw.
Ty jsi koupil tu bilou co tu byla inzerovna?
Accent 1.5 GT
Lantra 1.8 GT 94 , Lantra 1,6 GLS na dily
Trajet 2.0 CVVT 2005 momentálně na JIPce po manželčině zásahu. :-(
Trajet 2.0 CVVT 2006 plyn
Sonata 2.0 2002
H-100 Vodácký šmajchlkabinet s lůžkovou úpravou! :-)
Sonata 2.0 2002
Jo jo, přesně tak!
Tak co jsem vydel tak je to dovoz a nema naklapeni svetel.U vozu co maji naklapeni je po leve ruce na panelu kde je napriklad zadni mlhovka atd.Ty tam mas ale panel kde jsou jen dva spinace.
Accent 1.5 GT
Sonata 2.0 2002
Sonata 2.0 2002
Na techto sonatach trpej zamky!Jestli ti to dela to ze nekdy bouchnes dverma a nebo auto stoji a z niceho nic se zamkne,tak ti poradim jen jedno,vymontuj celej sistem zamku a vymej ho v benzinu a naaplikuj na nej novej maz. tuk.Podivej se do origo moturku centralu jestli tam neni vlkost!Co se tyce podsviceni:muze tam bejt spatnej reostat,a jine.Co se tyce motorku topeni,podivat se zdali neni rozhozena vrtule na motorku a nebo loziska na nem..Jinak prepinace nad ovladanim teploty slouzeji k ovladani proudeni vzduchu.Jestli ti to nefunguje,muze bejt problem v samotnem ovladaci a nebo v klapkach na topeni.Jestli jsi z Prahy a nebo okoli tak ti mohu nabidnout pomoc,popripade opravu.Mam i vlastni diagnostiku .Larry píše:Ahoj všem! Mám celkem pěknou Sonátku 1996, 102 Kw a prosím o pár rad do začátku....
Accent 1.5 GT
Sonata 2.0 2002
Sonata 2.0 2002
Taky jsem měl hlučný motorek větrání. Ať jsem ho mazal, a ladil uhlíky, už to nebylo ono. Pod uhlíkama byl tak ojetý, že vrčel. Musel jsem sehnat jiný. Věděl bych o někom, kdo by ho měl. Zatím zdar.
Hyundai Sonata 2.0 16v r.v.1997
Ok, poslal jsem sz..
Ještě jedna věc - když jedu kolem 110 km/h, tak se od palubky či motoru line takový zvuk/hvízdot něco jako meluzína či co. Když zpomalím na 100, tak to skoro přestane a stejně tak ve 140km... Od kol to nejde asi a ani z motoru, nemáte někdo zkušenost??? Kolem devadesátky i pomalejc nic.
Jinak je to celkem slušné auto. Pěkně sedí a motor si brumlá...
Ještě jedna věc - když jedu kolem 110 km/h, tak se od palubky či motoru line takový zvuk/hvízdot něco jako meluzína či co. Když zpomalím na 100, tak to skoro přestane a stejně tak ve 140km... Od kol to nejde asi a ani z motoru, nemáte někdo zkušenost??? Kolem devadesátky i pomalejc nic.
Jinak je to celkem slušné auto. Pěkně sedí a motor si brumlá...
Taky jsem jednou řešil pískání.... Měl jsem kvůli tomu i vyndanou palubovku, protože to šlo jakoby od topení.... A normálně to dělalo těsnění na předním oknu... Odchlípla se mi ta umělá hmota od okrasný lišty a pískalo to od devadesáti výše.... Normálně se ten zvuk dostával sloupkem až dolů do vozu... Hrůza, když na to ještě pomyslím... S přitom stačilo jen trochu silikonu
Takže silikonem objet sklo těsnění??
Ano, koupil jsem si dokonce černý silikon. Hodím sem někdy foto, jak to vypadá.... Ono koupit nový těsnění stojí 1500,- Kč bez DPH.
Před tím, než to vyhodíš... Oblepil bych to těsnění celý lepící páskou, tak, aby pod něj nešel vzduch. Tak zjistíš, jestli to je tím.
Před tím, než to vyhodíš... Oblepil bych to těsnění celý lepící páskou, tak, aby pod něj nešel vzduch. Tak zjistíš, jestli to je tím.
No koukal jsem na to a myslíš oblepit těsnění přímo kolem okna jak je chromový pruh? Pod oknem (jak jsou stěrače) je totiž nějaký plast a ten se dost hýbe, tak jestli to není tím..???
A také mi profukuje u zadních dveří za řidičem. Stačí přitáhnout uchycení zámku nebo jiný nápad?? Díky moc!!!
Foto bude super! Možná i místa, kde to oblepit...
A také mi profukuje u zadních dveří za řidičem. Stačí přitáhnout uchycení zámku nebo jiný nápad?? Díky moc!!!
Foto bude super! Možná i místa, kde to oblepit...
musíš seřidit ten ocelový "kroužek" kde zacvakne zamek dveří, sou tam dva křižový šroubováky na blatniku karoserie, posun ho víc dovnitř mělo by to pomoct pokud to neni nějaka zbořka...
Hyundai sonata zelená Y3 - daily
Hyundai sonata AWD racing
Renault Magnum 440 kozel
Renault MAgnum 440 Tandem
Žabička Kawasaki Ninja ZX-7r
AUDI A6 2,5TDI 132 kW quattro. Prodám nebo vyměním za A8 D3 nebo S6 C5.
Hyundai sonata AWD racing
Renault Magnum 440 kozel
Renault MAgnum 440 Tandem
Žabička Kawasaki Ninja ZX-7r
AUDI A6 2,5TDI 132 kW quattro. Prodám nebo vyměním za A8 D3 nebo S6 C5.
Mě to pískalo proto, že předchozí majitel měnil okno a tu okrasnou chromovou lištu tam dal zpátky tak nešikovně, že tu těsnící gumu, co je na tý liště sem tam odlepil a ta potom propouštěla vzduch pod chromovou lištu a to pískalo. Zjistil jsem to tak, že jsem vzal širokou papírovou lepící pásku a tu lištu jsem celou od začátku až do konce přelepil, (jen pro zkoušku). A projel jsem to. Pískání přestalo.... Hodně mě štvalo, že jsem kvůli takový prkotině rozebral celou palubovku....
Zatím nic nesundavej, jen to přelep a uvidíš, jestli to přestane...
A u zadních pravých mi to taky píská, jen mi nedolíhá okýnko. Mám nějakej slabej motorek, tak mi to skoro nevytáhlo to okno, tak jsem tomu co nejvíc ulevil. Hodně jsem roztáhl packy, vlastně ty kolejničky co v nich jezdí to okno. Takže to jezdí krásně, ale mám tam někde velkej fuk a profukuje tam... Na jaře vyměním motorek a všechno promažu a zase to trochu stáhnu k sobě...
Týjo, to jsem se rozepsal...
Zatím nic nesundavej, jen to přelep a uvidíš, jestli to přestane...
A u zadních pravých mi to taky píská, jen mi nedolíhá okýnko. Mám nějakej slabej motorek, tak mi to skoro nevytáhlo to okno, tak jsem tomu co nejvíc ulevil. Hodně jsem roztáhl packy, vlastně ty kolejničky co v nich jezdí to okno. Takže to jezdí krásně, ale mám tam někde velkej fuk a profukuje tam... Na jaře vyměním motorek a všechno promažu a zase to trochu stáhnu k sobě...
Týjo, to jsem se rozepsal...
Děkuju za radu. O víkendu na to skočím a prolepím se...
Auto jinak jezdí opravdu slušně, měl jsem předtím ( a ještě mám) Volvo V40 1998 1.8 a tohle je mnohem živější i jistější. Tak snad nebudu zklamán nějakými nečekanými překvapeními .
Myslíte, že má cenu hodit auto na diagnostiku?? A koliko stojí?
Auto jinak jezdí opravdu slušně, měl jsem předtím ( a ještě mám) Volvo V40 1998 1.8 a tohle je mnohem živější i jistější. Tak snad nebudu zklamán nějakými nečekanými překvapeními .
Myslíte, že má cenu hodit auto na diagnostiku?? A koliko stojí?
Ahoj kluci, objevil se mi na autí další problémek - už si to sepisuji pro servis .
U stěračů mi blbne cyklovač - pětkrát třeba stěrače jdou a potom se to sekne uprostřed okna, potom to jde a zase sek...
Pročítal jsem pár témat na tenhle problém, ale nevím, jestli se to týkalo i mé Sonátky..?? Co s tím?? Servis??
A druhá otázka - jaké žárovičky do podsvícení budíků palubovky?
Děkuju!!
U stěračů mi blbne cyklovač - pětkrát třeba stěrače jdou a potom se to sekne uprostřed okna, potom to jde a zase sek...
Pročítal jsem pár témat na tenhle problém, ale nevím, jestli se to týkalo i mé Sonátky..?? Co s tím?? Servis??
A druhá otázka - jaké žárovičky do podsvícení budíků palubovky?
Děkuju!!