drnčanie v motore

Santa Fe druhé generace, 2006 -2012

Moderátoři: miooo, Moderátoři

KarloSF
Příspěvky: 8
Registrován: 01 pro 2010, 19:58
Bydliště: Brno

Re: drnčanie v motore

Příspěvek od KarloSF »

Dejte pozor, nechal bych prověřit setrvačník. Může být vadný, zejména ta pevná tlumící část. Dělá většinou něž se pořádně roztočí a obě části rotoru jedou souběžně, takže to dělá při změně otáček nebo slabší volnoběh, nebo studený auto. Problém může být následně v tom, že by to mohla odnést i spojka.
Reklama
 

Uživatelský avatar
PetrB
**
Příspěvky: 205
Registrován: 15 čer 2009, 10:35
Bydliště: okr. Kolín

Re: drnčanie v motore

Příspěvek od PetrB »

Tak mám asi něco podobného. Dneska jsem pomalu dojížděl k semaforu a začalo mi to trochu rachtat. Rachtá to když brzdím motorem, když sešlápnu spojku. Taky když sešlápnu spojku, tak mám pocit divného odporu v pedálu, prostě něco co tam normálně není, ale přijde mi že to řadí dobře. Zvuk mi přijde jako plechové rachtání, když se něco uvolní.
Nemá někdo tip, co by to mohlo být? Odpoledne nebo zítra ráno chci zajet do servisu (snad to těch 90 km vydrží [-o< ), ale rád bych byl předem trochu informovaný.

Mám najeto cca 47T km a před týdnem jsem byl na revizi po 45T.

takže než jsem dojel do servisu, tak to samozřejmě přestalo :? . Ale při zkuš. jízdě, cca po dvou kilometrech, si Santa nechal říct a předvedl co umí. Výsledkem bude nadcházející transplantace spojky. Naštěstí je v záruce. [-o<
Teď: Stříbrný a Elegantní Santa Fe 2008 2,2 CRDi řízený manuálně pořízený před prázdninami 2009
Pastelově červený I30 Gamma Comfort 1.4 benzínek s manuálem narozený v roce 2010
Předtím: Peugeot 307SW
Předtím: Š120 S jako spolujezdec navigátor
ZORG
Příspěvky: 8
Registrován: 21 dub 2010, 18:53

Re: drnčanie v motore

Příspěvek od ZORG »

Pánové, jak to čtu mám stejný problém. najeto 136.000km 2.3 automat 114kw
PO nastartování, když je motor za studena, nebo, když někde na chvíli zastavím při vytočení do vyšších otáček (silnější sešlápnutí plynu) dívný hvízdot a drnčení. PO ujetí pár set metrů až 1km to úplně zmizí a motor zase přede jako před tím. Co to je? Fak záhada. Má strach o turbo..ale to by zlobilo i potom, ne? Nemůže to bejt nějaká at lambda sonda, nebo váha vzduchu nebo jiná věc co v motoru k něčemu je? :-)
Vůbec se v tom nevyznám.
Odpovědět

Zpět na „SANTA FE II“