Přeskakuje jiskra na začátku zapalovacího kabelu
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
Přeskakuje jiskra na začátku zapalovacího kabelu
Kdo poradí? Mám Elantru 2.0 a občas jede na 3 válce, hlavně za studena. Svíčky jsou OK, ale všiml jsem si při chodu na 3 válce, jak na jedné cívce, kde se nasouvá zapalovací kabel, proskakuje jiskra. Vyskakuje přímo z toho spoje, vůbec to nechápu. Měřil jsem ohmetrem kabely, ale zdá se být vše v pořádku, ale možná nemusí. Na staré lantře jsem měnil ty cívky, kde se kabely zastrkávají. Je možné, že je závada zde? Prosím o radu. Děkuji.
- Reklama
Re: Přeskakuje jiskra na začátku zapalovacího kabelu
Mne se stalo to same, ale menil jsem jak civku, tak celou sadu kabelu, pak to bylo OK.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Dá se vyměnit pouze jedna cívka na 2 kabeli? U staré lantry jsem musel měnit vše, celý blok. Kdysi jsem ho sehnal na vrakáču. Kde mám shánět dnes? Kolik stojí nové nebo jeté?
Ahoj, mam tiez Elu 2.0 a ja som mal tento isty problem ale na oboch cievkach.
Ked bol motor studeny a si riadne pridal tak to bola iskriva fontana.
Po vybrati sviecok a som zistil opalene izolatory do hneda na dvoch svieckach.
Kupil som nove sviecky, po tyzdni znova ten isty problem.
Takze prisli na rad nove kable Tesla a uz takmer rok ziaden problem.
Oprava za par korun.
Ked bol motor studeny a si riadne pridal tak to bola iskriva fontana.
Po vybrati sviecok a som zistil opalene izolatory do hneda na dvoch svieckach.
Kupil som nove sviecky, po tyzdni znova ten isty problem.
Takze prisli na rad nove kable Tesla a uz takmer rok ziaden problem.
Oprava za par korun.
OK. Zkusím prozatím vyměnit kabely. Starší cívku jsem nesehnal a když jsem požádal o přeměření cívek nebo alespoň hovor s technikem v Hyundaii Olomouc, tak se mnou vyběhli. Buď ať jim dovezu celé auto nebo ať neotravuji, tam jsou ochota sama. Tam mě už nikdo nikdy neuvidí. Ti co tam sedí v kanclu, tak by potřebovali nakopad prdel, machři.
Tak kabelama to není, nemá někdo cívku k zapalovacím kabelům na Elantru 2.0 GLS r.v.9.2000? Je to cívka 2-3, druhá 1-4 by měla být OK.
Takže jsem dnes zjistil prasklinu na zapalovací cívce, tam, kde se nasouvá zapalovací kabel (uvnitř, zvenku je to OK). Nyní jsem ji zalepil speciálním sekundovým lepidlem, 3 vrstvy, tak uvidíme, zda to nepraskne znovu. Navíc mi praskla hadicka na servo, byla totálně steřelé, ještě že se to stalo kousek od baráku, takze musím sehnat a vyměnit, pak dám info jak to vypadá.