LPG
Moderátoři: 89majlo96, nulda, Moderátoři
Re: LPG
Když vidím aktuální ceny benzínu (35 Kč,-/litr, LPG 16,50 Kč/litr), tak si říkám že skousnu i případně podpálené ventily
Ještě foto pro škarohlídy, motor s chobotnicí LPG
Ještě foto pro škarohlídy, motor s chobotnicí LPG
- Přílohy
-
- stag.jpg (199.54 KiB) Zobrazeno 1835 x
Seat Leon 5F FR 1.8 TSi 162 kW
i30 II combi 1.6 GDi 99 kW (2013)
Suzuki Swift 1,3 50 kW
Suzuki Wagon 1,3 56 kW
Škoda 120 L, LPG
Suzuki Swift 1,3 50 kW
Suzuki Wagon 1,3 56 kW
Škoda 120 L, LPG
- Reklama
for Tudy: ta nádobka se žlutým uzávěrem je přimazávání??
Hyundai i30 1.6 CRDi 85 kW 6st.
Renault Mégane 2.0 84 kW 1996
Škoda Favorit 135 43 kW 1993
Renault Mégane 2.0 84 kW 1996
Škoda Favorit 135 43 kW 1993
Ano, přimazávání VAP Saver, dávkování 8-12 kapek za min, doplnit to chce po cca 10 000 km, nádobka má obsah 0,5 l a 1 l vyjde na necelých 400 Kč,-.
Seat Leon 5F FR 1.8 TSi 162 kW
Suzuki Swift 1,3 50 kW
Suzuki Wagon 1,3 56 kW
Škoda 120 L, LPG
Suzuki Swift 1,3 50 kW
Suzuki Wagon 1,3 56 kW
Škoda 120 L, LPG
ahoj taky mě serou jak nadržujou škodovkám ale ted třeba docela pochválily i10 po modernizaci.
v tom článku o LPG psali jak je to se zárukou podle zákona. zjednodušeně řečeno ti nemůžou vypovědět( zákonou 2 roky) záruku na jakoukoli část auta v závislosti na montáži LPG.aby mohly neuznat záruku musí dokázat znaleckým posudkem že zavadu přímo způsobil dodatečně namontovaný systém. tot asi vše v kostce ale pozor na záruku nad zákonou hranici si můžou diktovat podminky.
my máme tři hyundaie na lpg a co jsem měl kdysi fáčko tak to mělo na LPG najeto 300000km a bez problémů a stále ještě jezdí. to podpálení ventilů je následek chudé směsi ať na plyn nebo i na benzín- takže špatné seřízení.
a ještě k těm škodovkám známej si koupil octavii 1,2tsi strašně si to chválil až mu najedou auto jelo na 3 válce tak do servisu přijeli odborníci až z mladé boleslavy a ejhle má nový motor a to měl najeto 20 000km. Dělal si srandu že bude muset při každé výměně oleje měnit i motor
v tom článku o LPG psali jak je to se zárukou podle zákona. zjednodušeně řečeno ti nemůžou vypovědět( zákonou 2 roky) záruku na jakoukoli část auta v závislosti na montáži LPG.aby mohly neuznat záruku musí dokázat znaleckým posudkem že zavadu přímo způsobil dodatečně namontovaný systém. tot asi vše v kostce ale pozor na záruku nad zákonou hranici si můžou diktovat podminky.
my máme tři hyundaie na lpg a co jsem měl kdysi fáčko tak to mělo na LPG najeto 300000km a bez problémů a stále ještě jezdí. to podpálení ventilů je následek chudé směsi ať na plyn nebo i na benzín- takže špatné seřízení.
a ještě k těm škodovkám známej si koupil octavii 1,2tsi strašně si to chválil až mu najedou auto jelo na 3 válce tak do servisu přijeli odborníci až z mladé boleslavy a ejhle má nový motor a to měl najeto 20 000km. Dělal si srandu že bude muset při každé výměně oleje měnit i motor
Mometálně Matrix 1,5crdi tříhrnek
bylo Lantra wagon 2.0gls -J2- 102kw-LPG r.98
Dříve lantra 1,5-J1- 63kw. r.95 lpg
a před škoda Favorit135LS r.92 lpg
a před škoda 120GLS r.81
bylo Lantra wagon 2.0gls -J2- 102kw-LPG r.98
Dříve lantra 1,5-J1- 63kw. r.95 lpg
a před škoda Favorit135LS r.92 lpg
a před škoda 120GLS r.81
Jednoznacne s dojezdovkou. To fakt vsichni spolehate, ze se vam pneu neprorazi? Natoz nekde dal od civilizace, kde ani neni signal. A takovych mist je i v roce 2011 porad dost i v okruhu 50km od Prahy.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
- Nexus
- Kontaktovat uživatele:
osobně bych volil jednoznačně větší nádrž a rezervu , mám na cca 47l a až budou prachy navíc tak ji vyměním za větší, u nás je mi to putna, to jsou čerpačky všude ale když jedeš dál tak dojezd 500km na plyn nemusí stačit. Hlavně co se skandinávie týče
a vozím v kufru plnohodnotnou rezervu a je to asi 4měsíce zpátky co jsem za ni děkoval tomu nahoře, když ze škarpy něco trčelo a po obvodu jsem ji asi 10cm říznul... chtěl bych vidět lepení nějakým sprejem btw bylo půl dvanácté večer a mělo to jediný háček, neměl jsem nasazený origo liťáky, ale hliníkáče a ty mají trošku menší díry na šrouby a klíč se mi tam nevlezl. Takže stejně musel přijet táta a dovézt golovku, která má úzký ořech, jinak bych byl v p...
ad: předevčírem kámošovi bouchla letní michelinka, taky děkoval že má plnohodnotnou rezervu a mohl švihat dál...
a vozím v kufru plnohodnotnou rezervu a je to asi 4měsíce zpátky co jsem za ni děkoval tomu nahoře, když ze škarpy něco trčelo a po obvodu jsem ji asi 10cm říznul... chtěl bych vidět lepení nějakým sprejem btw bylo půl dvanácté večer a mělo to jediný háček, neměl jsem nasazený origo liťáky, ale hliníkáče a ty mají trošku menší díry na šrouby a klíč se mi tam nevlezl. Takže stejně musel přijet táta a dovézt golovku, která má úzký ořech, jinak bych byl v p...
ad: předevčírem kámošovi bouchla letní michelinka, taky děkoval že má plnohodnotnou rezervu a mohl švihat dál...
Naposledy upravil(a) Nexus dne 04 kvě 2011, 17:02, celkem upraveno 2 x.
Sonata V6 2.7 229tis LPG :)
Lantra rv. 94 1.6i 220tis LPG
Peugeot 301 1.6i allure+ 150tis LPG
†Toyota Corolla 1.4 rv. 97 LPG 414tis km
††† 3x Sonata V6 2.5 rv. 99 LPG (díly k dispozici)
- Borek
- Kontaktovat uživatele:
airwaves-jednoznačně dej menší nádrž(50l) a dojezdovku Je to nejlepší řešení.
Mám dvě auta na LPG s 45l nádržemi a není důvod pro větší nádrže.U nás je LPG doslova na každém km a pokud jednou za rok vyjedeš na dovolenou ven,tak tě pár litrů benzínu nezrujnuje.Nehledě k tomu,že minimálně stejně hustou síť LPG(i ceny) má Itálie,celý Benelux a dostatek jich najdeš i v okolních státech.
Opravné spreje jsem v autech vozil a vozím také(i když mám rezervy)-jednou jsem v noci píchnul,tak jsem sprej vyzkoušel(nechtělo se mě v noci měnit kolo).Bohužel----ujel jsem 200m a kolo bylo opět prázdné .Přitom díra nebyla velká.Když jsem ji později dal do pneuservisu na opravu,tak servisák 20min.hudral,že kdo se má v tom sajrajtu hrabat (taková hustá žlutá,pružná hmota) .Vnitřek pneu vyčistil od spreje-že by to dělalo neplechu při vyvažování.
Věřím,že opravný sprej funguje,ale těžko posoudit s jakou úspěšností.Vozím je v autech dál(právě pro zkoušku rychloopravy v noci nebo na dálnici...),ale bez rezervy bych dál od baráku nejel.
Mám dvě auta na LPG s 45l nádržemi a není důvod pro větší nádrže.U nás je LPG doslova na každém km a pokud jednou za rok vyjedeš na dovolenou ven,tak tě pár litrů benzínu nezrujnuje.Nehledě k tomu,že minimálně stejně hustou síť LPG(i ceny) má Itálie,celý Benelux a dostatek jich najdeš i v okolních státech.
Opravné spreje jsem v autech vozil a vozím také(i když mám rezervy)-jednou jsem v noci píchnul,tak jsem sprej vyzkoušel(nechtělo se mě v noci měnit kolo).Bohužel----ujel jsem 200m a kolo bylo opět prázdné .Přitom díra nebyla velká.Když jsem ji později dal do pneuservisu na opravu,tak servisák 20min.hudral,že kdo se má v tom sajrajtu hrabat (taková hustá žlutá,pružná hmota) .Vnitřek pneu vyčistil od spreje-že by to dělalo neplechu při vyvažování.
Věřím,že opravný sprej funguje,ale těžko posoudit s jakou úspěšností.Vozím je v autech dál(právě pro zkoušku rychloopravy v noci nebo na dálnici...),ale bez rezervy bych dál od baráku nejel.
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
Mám pocit, že to, co vozím (normální kolo, dojezdové nebo lepicí souprava) nezávisí na mém rozhodnutí, ale na tom, jak je auto homologováno.
oKo: u dnešních aut už rezerva většinou nefunguje jako deformační zóna, takže s náhradou plnohodnotná-dojezdovka není problém ( vždyť do i30 se dává obojí) i škodárny maj v základu lepicí sadu a za příplatek rezervu a v homologaci to řešené není...
EX - i30 1.4 CVVT Patriot BRC SQ 24
Kdesi se to tady už řešilo a oficielní stanovisko bylo takové.
- Nexus
- Kontaktovat uživatele:
taktak:) minimálně dojezdovka... 50l v drtivé většině případů stačí, já tam reálně nacpu okolo 44l ale taky mi to papá víc než tobě. A pokud chceš na jih, tam je čerpaček dost ale jak řikám, já měl problém na severu. Ve švédsku jsem najel asi 1500km a potkal jsem jednu a kvalita byla nechutná, sice to jelo ale papalo přes 15l takže úspora jak štyry... v norsku taky cca 1200km a potkal jsem tři takže to vycházelo taktak Akorát jejich cena benzínu (přes 40kč/l) mě nutila šetřit a hledat lpg. V německu, holandsku, itálii atd tě tohle nepotká....
Sonata V6 2.7 229tis LPG :)