ix35 - Závady, poruchy, problémy

Co se jinam nevešlo - výfuk, kola, údržba, akumulátor, příslušenství, manuály/schémata atd.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Véna
**

Re: ix35 - Závady, poruchy, problémy

Příspěvek od Véna »

FISHkaa píše:Ahoj,
k tomu tempomatu: Ok, jenom sem okomentoval fakt, který sem diagnostikoval na ix35 tempomatu = pokud před použitím tempomatu ani jednou nezmáčkeš spojku a brzdu (zřejmě autodiagnostika spínačů na pedálech), tak tempomat nejde nastavit (aktivovat ano)

Moc se mi nechce věřit, že haldex "žere" 20kW výkonu. To je strašně moc a muselo by na to být i patřičně velké chlazení...
No, bohužel jsem to číslo zapůjčil (speciál Svět motorů Diesel), ale na stánkách ještě je. Pokud se podíváš, uvidíš. Naměřili tuším 26 KW, už se přesně nepamatuji, i když u KIA a ta nemá Haldex, ale něco jiného.. Což je jistě dost, ale pocitově odpovídá. Jinak tempomat včera zase, pak jsem asi hodinu stál a při další jízdě jakoby nic. V servisu ani nekroutili hlavou, jen kývali, žre vědí. Tedy, dělá to jen občas, tak to snesu. Horší je, že paní mého srdce u jejího I 30 CW selhává občas posilovač řízení. Závada diagnostikována servisem, už objednali nový posilovač (prý 75 tisíc, naštěstí záruka). To víš, není nas mechaniku (tedy hydrauliku, že). Toho bych se nerad dožil. Kdoví, jestli to není stejný typ.
Jinak spokojen, spotřeba fajn, pořád kolem 6,5 a to jde. I když můj styl jízdy je jízda starého lenocha, kterému diesel sedí.
Už opravdu iX 35 2,0D HP 135 kw Style
Suzuki Intruder C 1800 LC (motorka)
Volvo S 70 TDI, S 60 D5
Ford Mondeo CRDI
Citroen Xantia 1,9 TDI a 2,0 HDI
Daewoo Espero,Nexia
a spousta favoritů a jiných škodovek počínaje Š 110 L
Reklama

azibrov
**

Příspěvek od azibrov »

Zdravim. Informace majitelum motoru GDi. Uz delsi dobu pozoruji za studena nejaky divny zvuk od motoru. Jakoby chrochtani. Ale ne zas tak moc silne a nepravidelne. Vetsinou mezi 1000 az 1500 ot. Byl jsem s tim v servisu ale samozrejme na miste se to neprokazalo. Tak jsem zkoumal na netu jestli nekdo ma podobny postreh. A nasel jsem na forume avanta s motorem 1,6GDi prispevek o tom samem jevu. Majitel avanta byl take na servisu. Zkontrolovali tam i dalsi vozy. Zvuk byl na vsech autech. Tak mu tam rekli ze pravdepodobne dela to nejake vstrikovace oleje, ktere umistene po obouch stranek motoru nekde u vika. Pry nejaka kontrola tlaku oleje. Tekst anglicky a k tomu google preklad. Jestli je to tak, slysim jen jeden vstrikovac ze strany ridice. Ale jak se zdalo majitelu, tak technik nebyl si moc jist... Snad je to jen takova zvlastnost motoru 1,6GDi. Kazdopadne mam jeste skoro 5let zaruky a jestli to nejaka zavada tak doufam ze brzo na to pridou... Osobne mi bylo zdeleno ze kraval muze pusobit vysokotlakova benzinova pumpa, pohanena vackem a umistena hned pod plastovym krytem. Varovali je i na skoleni. Ale mi se nezda, ze je to tim. Spis si myslim ze je to opravdu nejaky vstrikovac...
Vsem hezky den
renault megane grandtour limited, 1,6 16V 81kW
ix35 1.6GDi prodano
vladislav
*

Příspěvek od vladislav »

Ahoj...Já mám také tento motor 1,6GDI ve Sportagi .Najeto 2000 km..Zatím žádný takový zvuk při studeném motoru neslyším...Ale dám na to pozor a když tak budu referovat..
azibrov
**

Příspěvek od azibrov »

Ve vnitr auta ho take neslysim. Jen z venku, nejvic u praveho predniho kola nebo se zvednotou kapotou...
renault megane grandtour limited, 1,6 16V 81kW
ix35 1.6GDi prodano
maroavip
*

Příspěvek od maroavip »

No, bohužel jsem to číslo zapůjčil (speciál Svět motorů Diesel), ale na stánkách ještě je. Pokud se podíváš, uvidíš. Naměřili tuším 26 KW,

Nevidel som to číslo SM, ale....
-čítal som už rôzne novinárske "články" ](*,) pri ktorých sa mi otváral nožík vo vačku (nechcem sa nikoho dotknúť)-
-20 alebo 26 kW to je výkon s ktorým sa vykuruje obytný dom cca 200 m2 v zime
-nerozumiem tomu kde sa ten výkon stráca
Ak som dobre čítal príspevky, tak sa jedná o stratu na spojke, ktorá je tzv medzinápravový diferenciál. Ak áno, tak nerozumiem, pretože pri priamej jazde, bez preklzu, sa obidve časti točia rovnakou rýchlosťou. Jedna časť je hnaná od motora/prevodovky a druhá od zadných kolies.
Sorry, ale som z toho nejaký zmätený #-o
Poprosím o nejaké vysvetlenie :idea: .
FISHkaa
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FISHkaa »

no já nevím, asi si najdu něco nezávislého, protože SM považuji za partičku amatérů placených koncernem :mrgreen:
Člen Hyundaiclub.cz
Hyundai i30 kombi 1.6i Weekend+
Hyundai Ix35 2.0i Style LPG 2010 = prodáno
Mazda 6 Sport MZR-CD 2003 = out
Audi A4 Avant 2002 TDi = out
Škoda Fabia 1.4 MPi = out
Škoda Favorit 135LS = out
Véna
**

Příspěvek od Véna »

No, SM jistě, ovšem tohle bylo měření a tenhle problém se týká všech podobných aut. Když nevěříte, tak připomenu : 4x4 proti 2x4 je asi litr až litr a půl ; automat proti převodovce litr a půl až dva. Což je myslím docela dost tepla, i na domek, myslím. No a navíc se ten ztrátový výkon měří při maximálním výkonu a otáčkách, pochopitelně. Ono se toho tam točí, za provozu většinou zbytečně, docela dost. Polosy a příslušné převody, rozvodovka navíc, kardan, Haldex... a navíc vše v oleji.
Volvo S 70 TDI, S 60 D5
Ford Mondeo CRDI
Daewoo Espero,Nexia
FISHkaa
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FISHkaa »

Rozdělil bych to na dva problémy:

1a) Problém s hydraulickými automaty - tam to chápu. Zejména studený je docela ztrátovost
1b) Automaty jsou obecně těžší než manuály (nepočítám pseudo robotický manuál)

2a) Haldex není hydraulický systém, jenom hydraulicky ovládaný
Obrázek
2b) Na druhou stranu, řízení v nových autech elektrické, max elektromechanické. Moje A4 měla ještě hydraulické honěné klínovým řemenem - chápu drobné ztráty výkonu
2c) 4x4 mají vyšší spotřebu, protože sebou tahají o cca 100kg víc (haldex, náhon na zadní nápravě).

Můj názor je tedy takový, že rozhodně ke ztrátám dochází (třetí apod.), ale rozhodně nevěřím, že to je o 20kW - dovedeš si představit to chlazení na rozvodovce? By se při zastavení uvařila, přitom obecně mají jenom pasivní vzduchový výměník... 8-[
Člen Hyundaiclub.cz
fall07

Příspěvek od fall07 »

Přepl se mi teploměr na Fahrenheity :).

http://2.bp.blogspot.com/-d6Jik0w1HCE/T ... 701742.jpg
FISHkaa
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FISHkaa »

já sem zase onehdá dostal krásně vynadáno od té pani v rádiu = páruju mobil a přitom padne zelená a já musím jet... a co se stane? Normálně mě vyfa..je, že prej mám řídit a na párování mobilu ať zapomenu :mrgreen:
Člen Hyundaiclub.cz
Véna
**

Příspěvek od Véna »

FISHkaa
No, tak si začínáme rozumět, což je dobře. Zvažit se ovšem musí, že těch 100 kilo se musí z velké části neužitečně točit. Ta váha nemá až tak velký vliv, i když nějaký jistě. Nevím, jak se pozná rozdíl spotřeby (nebo výkonu) když jedeš sám nebo s manželkou a dítětem. Podle mých zkušeností skoro nijak, až na tu trochu nervozity, že :D . A to je taky 100 kilo, naštěstí nepohyblivých ale jen klevetících :cry: ...
Ovšem, sám mám taky 4x4. A to právě kvůliva těm cca 10% jízdních podmínek za celý rok provozu, které jsou extrémní a kde se právě 4x4 využije. Jsou to totiž ty nejnebezpečnější situace. Myslím, že ani u tebe to není jinak.
Jinak díky za schéma. Zajímavé, asi si to navzdory mé vrozrené lenosti prostuduji, provokatére :D .
Volvo S 70 TDI, S 60 D5
Ford Mondeo CRDI
Daewoo Espero,Nexia
belus

Příspěvek od belus »

belus Předmět příspěvku: Re: ix35 - Závady, poruchy, problémyNapsal: stř bře 16, 2011 11:43 pm

pomoze mi niekto s problemom co ide na nervy :
Jedna sa o integrovane radio s navigacnym.Po nastartovani mi zacne radio "revat" ,zakladna hlasitost sa neda nastavit,aspon podla manualu.Po stiseni je to v pohode,pokial nevypnem motor.Po nastartovani je to zase na povodnej prednastavenej hlasitosti.Je to na nervy,hlavne, ked sadnem do auta a telefonujem.Pripadne ked deti spia.V servise mi povedali,ze sa neda prednastavena hlasitost znizit.Nechce sa mi to verit.V ziadnom aute som sa s takym niecim nestretol.Dakujem za kazdy poznatok,pripadne typ.

azibrov Předmět příspěvku: Re: ix35 - Závady, poruchy, problémyNapsal: čtv bře 17, 2011 1:46 am

*

Bydliště: České Velenice Ahoj. Je to nesmysl. U me radio vzdy ma tu hlasitost, ktera byla mnou prednastavena. Po nastartovani hraje stejna pisnicka a ma to stejnou hlasitost jak i za minulou jizdu. Reklamuj_________________
ix35 1.6GDi classic 2010
renault megane 1996

FISHkaa Předmět příspěvku: Re: ix35 - Závady, poruchy, problémyNapsal: čtv bře 17, 2011 10:58 am

Bydliště: Praha podle mě má rádio odpojen0 záložních 12V a vždy jde do default nastavení = reklamace_________________
Ix35 2.0i Style http://moje.auto.cz/FISHkaa/ix35.html

azibrov Předmět příspěvku: Re: ix35 - Závady, poruchy, problémyNapsal: čtv bře 17, 2011 4:23 pm

*

podle mě má rádio odpojen0 záložních 12V a vždy jde do default nastavení = reklamace

jestli ma k tomu rozladene stanice v radiu, tak souhlasim_________________
ix35 1.6GDi classic 2010
renault megane 1996

Pise Belus :iX 35
Zatial sa to riesi "na roznych forach" predajcu.Podla nich sa to neda odstranit a je to v poriadku.Zaujimave ,ze je to iba s radiom,ktore je s navigacnym.Pri " solo " radiach to ide s tou hlasitostou ako v kazdom inom aute.Teraz mi vymontovali panel s radiom,aby zistili cislo a typ radia.(je to na zadnej strane).Podla mna by sa to dalo odstranit softverovo,len oni to nevedia.Stanice mi to nerozladuje.Pokial ma niekto radio s navigacnym,budem rad za poznatok,ako je to v inych autach.
Dakujem za odpovede.
FISHkaa
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FISHkaa »

belus, proboha, uprav ten příspěvek, tak aby byl čitelný a přehledný :mrgreen: :roll:
Člen Hyundaiclub.cz
belus

Příspěvek od belus »

FISHkaa píše:belus, proboha, uprav ten příspěvek, tak aby byl čitelný a přehledný :mrgreen: :roll:
Zdravim FISHkaa,
ja som citoval moju predchadzajucu otazku a odpovede,aby som ozrejmil aj ostatnym,ktori necitali moj dotaz.Tak este raz pre teba aby to bolo zrozumitelne: iX35-ka navigacny spolu s radiom: po nastartovani mi radio hra prilis hlasne,da sa stisit je to v pohode.Ked vypnem motor a znovu nastartujem,zacne zase hrat s vyrobcom prednastavenou hlasitostou a nie s takou akou som vypol.Je to neprijemne hlavne, ked telefonujem sadnem do auta a nastartujem,alebo v noci,alebo ked deti spia pod...Podla prispevkov aj podla tvojich... ,stanice nerozhadzuje ani nic podobne...V servise to nevedia odstranit,vraj je to tak nastavene vyrobcom a hotovo.Podla mna by sa to dalo nastavit softverovo,preto som dal dotaz ,ci sa s tym niekto nestretol.Ak by si mal nejaku nejasnost daj vediet,ozrejmim.Dakujem za odpovede.
Véna
**

Příspěvek od Véna »

No vidíš, Belus, tomu už rozumíme. Mě to dělá přesně to samé. Asi to tak má být a nějak mě to už ani nevadí.
Volvo S 70 TDI, S 60 D5
Ford Mondeo CRDI
Daewoo Espero,Nexia
Odpovědět

Zpět na „ix35 Ostatní“