S Accentem na cestách.. výlety,dovolené + foto
Moderátoři: Martun, Moderátoři
Re: S Accentem na cestách.. výlety,dovolené + foto
ouzo1 : To místo kam jezdíš, jsem si právě prohlížel na Google a vůbec to tam nevypadá špatně Gůglík na mě vychrlil hromadu apartmánů a penzionů ..... a tak příští rok možná pojedu taky někam blíž přece jen je to o 700 km kratší na jedné cestě, než Gargano ... od holky z Mnichova je to 500 kiláků .... paráda
Ssangyong Korando 1.5 GDI 2024
Fiat Tipo 1.4 T-Jet 2018 Red Amore - prodaný
Yamaha Midnight Star 1300 De luxe
New Accent 1.6i CVVT celadon blue - prodaný
- Reklama
No já se nechal ukecat a poprvé v životě jedu do Chorvatska. Už teď mě jímá hrůza z té cesty. 940km mě přijde jako cesta na konec světa...
Rudolfe, to zvládneš jel jsem 1200km v jednom zátahu a nebylo to tak strašný ... Accent je docela pohodlný auto a ani po takovýhle štrece mě neboleli záda, nic ... jel jsem na noc a vřele to doporučuju, žádný kolony, u čerpaček volno, nebylo horko ... pohoda Naopak jsem si cestu docela užil .....
- ZdeněkSvoboda
A hlavně nejezdi z pátka na sobotu...to je opravdu šílený...Nevím, kam přesně se chystáš, my jsme jezdili 920km (ke Splitu) a nebylo to strašný...první rok přejetý za 11 hodin i s přestávkama, loni 15 hodin v kolonách (cesta právě z pátka na sobotu).Nejhorší to je vždycky do Chorvatska, pak už je to pořád stereotyp po dálnici. Zpět jsme to přejeli za 8,5 hodiny, ale to z accenta lítaly na chorvatských dálnicích špony z výfuku
Současnost: Škoda Octavia combi 1.6 TDI 77kW (chip na 96kW), Elegance (2012)
Minulost: Hyundai Accent 1.5 CRDi 81kW, Elegance (5/2008 - 8/2015)
Otcovo: Hyundai i20 1.2i 57kW, Inclusive Plus Comfort (9/2011)
Minulost: Hyundai Accent 1.5 CRDi 81kW, Elegance (5/2008 - 8/2015)
Otcovo: Hyundai i20 1.2i 57kW, Inclusive Plus Comfort (9/2011)
Vzhledem k tomu, že válení se u moře není moje parketa, tak jsem zvolil Starigrad u NP Paklenica (kousek od Zadaru), abych mohl aspoň dva dny strávit v horách a jeden den ev. na Plitvicích.
Byl jsem varován před cestou pátek - sobota, proto jedu na neděli, takže vyjedu v sobotu večer.
Byl jsem varován před cestou pátek - sobota, proto jedu na neděli, takže vyjedu v sobotu večer.
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
skvela volbaRudolf píše:Vzhledem k tomu, že válení se u moře není moje parketa, tak jsem zvolil Starigrad u NP Paklenica (kousek od Zadaru), abych mohl aspoň dva dny strávit v horách a jeden den ev. na Plitvicích.
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
Neboj, všechno je jednou poprvé I já před 3 lety jel prvně autem do Chorvatska, do Zadaru. Trasa dlouhá asi tak 1100 km, je to kousek nad Splitem. A to jsem to jel s 13 let starym Oplem Astrou - bez klimatizace Ale zásadně na takové štreky nejezdím v pátek, ani v sobotu. Já se sbalil uprostřed týdne ve středu, vyrazil jsem na noc kolem 22:00h a s menšíma přestávkama na kafčo a cigárko u čerpaček, jsem byl před polednem u moře. Na noc se jede vážně ideálně. Rakousko naprosto čisté, bez kolon, tam jsem byl kolem 01:00h, Slovinsko se taky dá přeskákat a Chorvati maj už všude k moři dálnice, tak že vážně v pohodě. A zpět jsem se vracel raději taky mimo hlavní termín pátek nebo sobotu. Pak jsem viděl v televizy tu zoufalost, co se děje v Chorvatsku a Rakousku na dálnicích právě v pátek večer a přez sobotu a v životě bych tam takto nejel. A jestli máš rád pivíčko a nepovezeš si s sebou basičku, tak jediné co se tam dá pít a aspoň trochu se to pivu chuťově podobá, je jejich všudezdejší pivo Karlovačko. S tvym autem tam budeš vážně cobidupRudolf píše:No já se nechal ukecat a poprvé v životě jedu do Chorvatska. Už teď mě jímá hrůza z té cesty. 940km mě přijde jako cesta na konec světa...
Hyundai i30 Comfort, 1,6 CRDi VGT - 85kW, Vivid Blue, 07 / 2010.
Oil: Shell Helix Diesel Ultra 5W-30. Benzina - Verva Diesel / Euro Oil - Optimal Diesel (bez biosložky) + VIF
"Ať to má kozy nebo kola, vždy s tím budou problémy".
Oil: Shell Helix Diesel Ultra 5W-30. Benzina - Verva Diesel / Euro Oil - Optimal Diesel (bez biosložky) + VIF
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
ak by som cestoval do zadaru, urcite by som to rozlozil na dva dni a prespal napr na Plitvickach alebo hoci aj v Karlovaci. Clovek sa tam moze poobede poprechadzat a druhy den to pekne odsypa. Ist 1000km za den tym smerom je risk, A minimalne mne ako vodicovi by to dofcu dost pokazilo
Mexican: Tak já jel tehdy do Chorvatska prvně, tak jsem jel rovnou k moři. Nikde jinde v Chorvatsku jsem nebyl, tak nevím, jestli to je specialita jen Zadaru a nebo to mají i v jiných městech, ale normálně v tom Zadaru na určitejch křižovatkách, říděj provoz nějaké pomocné síly místní policie, nebo co to bylo. Jsou to mladé holky, asi tak od 18 do 23 let a jsou celé v bílém. Bílá minisukýnka, bílá košilka a bílá kšiltovka. Ty potfory jsou nádherně opálené, do teho ta bílá uniforma a ještě ke všemu se na každého příjemně usmívají Pak ladně zakroutěj ručkou a změní průjezd křižovatkou. A přitom jsem tam nikdy neviděl žádnou bouračku. Když jsem je tam vždy viděl, tak jsem jen kulil woči Vážně hezké
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
ja som to zazil viac krat v Zahrebe (sestratam pracovala).. udajne su to normalny brigadnici
Díky za rady.
Plzeň si chystám vézt sebou v plechu. Co se týká těch holek, díky za upozornění, protože bych taky mohl skončit špatně. Buď nabouranej nebo zmlácenej od manželky, že místo cesty sleduju holky. (Což ostatně dělám a ona mi neustále nadává)
Plzeň si chystám vézt sebou v plechu. Co se týká těch holek, díky za upozornění, protože bych taky mohl skončit špatně. Buď nabouranej nebo zmlácenej od manželky, že místo cesty sleduju holky. (Což ostatně dělám a ona mi neustále nadává)
Rudolf: Potom nezbývá než objektivně zvážit, jestli manželka je nezbytnou součástí "povinné výbavy" vozidla...
Accent 1.4i Active - Continental Silver (10/2008-4/2015) prodáno
Jenže tohle je jiná situace. Ty holky tam říděj provoz a ty jako řidič máš přímo povinnost je bedlivě sledovat, nespustit z nich oči a vnímat jejich každičkej pohyb. Pokud ale manželka vážně prudí hodně, tak někde v Chorvatsku na vesnici, mimo civilizaci zastav a požádej manželku, ať ti jde zkontrolovat zadní brzdová světla, jestli ti svítěj. A pak už to je jednoduché. Až jí uvidíš ve zpětném zrcátku, sešlápni spojku, zařaď za jedna a současně pusť spojku a přidej plyn. A pak už si jen vypni mobil a užívej si dovolenou .Rudolf píše: Buď nabouranej nebo zmlácenej od manželky, že místo cesty sleduju holky. (Což ostatně dělám a ona mi neustále nadává)
OK, není nad dobrou radu. Zkusím to....lada 71 píše: Jenže tohle je jiná situace. Ty holky tam říděj provoz a ty jako řidič máš přímo povinnost je bedlivě sledovat, nespustit z nich oči a vnímat jejich každičkej pohyb. Pokud ale manželka vážně prudí hodně, tak někde v Chorvatsku na vesnici, mimo civilizaci zastav a požádej manželku, ať ti jde zkontrolovat zadní brzdová světla, jestli ti svítěj. A pak už to je jednoduché. Až jí uvidíš ve zpětném zrcátku, sešlápni spojku, zařaď za jedna a současně pusť spojku a přidej plyn. A pak už si jen vypni mobil a užívej si dovolenou .
lada 71 : Dobrý člověk se hold celej život musí učit ... tak říkáš zkontrolovat zadní světla, sakra ... to mi nedá, abych to nezkusil bomba !!