S-coupe koupit nebo nekoupit?

Tato sekce je určena těm, kteří zvažují koupi vozu Hyundai (ne Hyunday).

Moderátoři: Farrael, Lantra Luke, Moderátoři

Johnik
*

S-coupe koupit nebo nekoupit?

Příspěvek od Johnik »

Zdravim, nemohu se rozhodnout zda se mi vyplatí investovat do scupéčka LS 1.5i 12V r.v. 1993 které mám možnost koupit.Je tam potřeba udělat těsnění ventilů a jsou chyceny zadní lemy, které je potřeba vyvařit a také rezne u střešního okna :( Tak nevím zda do toho mám jít protože financí moc není. Děkuji za každou radu 8)
Reklama

black_sheep
Moderátor

Re: S-coupe koupit nebo nekoupit?

Příspěvek od black_sheep »

kolik za to chceš dát? měl jsi už předtím nějaké auto?
I cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
Yurii
Moderátor
Bydliště: Taková prdel jménem Praha kdesi ve střední Evropě :-D
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yurii »

Správný otázky... těsněním ventilů myslíš co? Těsnění víka ventilů? to stojí pár korun, horší je repase hlavy, i když to taky cenově nemusí být žádná trága :)
Koroze je u Scoupe věčný téma, když už ne na zadních lemech a střeše, tak pod prahama na zadní nápravě nebo na patkách předních blatníků, nicméně ty zadní lemy trpí nejvíc... není sranda to vyvařit a obrousit a zaplácat to kitem je blbost která nebude mít dlouhýho trvání.
Pokud nemáš moc financí a jsi začátečník, zvolil bych cestu: koupit Scoupe za pár šupů, servisovat jen nejnutnější a po rozježdění a případnym otlučení (tak 5-10 kkm) ho už neudržovat a dojezdit.
Neb ose na Scoupech zasekneš jako já a budeš to mít nadosmrti :-D :lol:
Scoupe, Scoupe, Scoupe, Forester, Scoupe, Scoupe, E39, A4, Fabie, Forester, Scoupe!!!
(/-/) můžeme se potkat v HCCZ.cz ;)
black_sheep
Moderátor

řekl bych dobrá rada. nespecifikoval bych to počtem km, ale to ucejtíš sám že už bys raději něco jinačího :)

na začátek však supr auto, ovšem dneska už fakt dost stařičký. ještě bych popřemýšlel, kde s tím tak budeš jezdit. pokud někde po menším městě tak ok, ale dojíždět s tím do školy někde po dálnici nebo na frekventovaný silnici bych nedoporučoval.

pokud se ale jedná o auto za pět tisíc tak pak je to dobrá volba. zvážil bych ale jestli raději nedošetřit ještě deset a nekoupit třeba raději bezpečnější, vybavenější a výkonější lantru J2. :lol: akorát to nevypadá tak sportovně :) to leda coupé ale to jsme od 30 vejš.
I cars
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
Johnik
*

Příspěvek od Johnik »

Těd zrovna jezdím ve Fáčku,tak jsem chtěl nějakou změnu, cena scoupéčka je 5tisic.A jsou potřeba vyměnit gufera na ventilech,scoupéčko se mi dost líbi ale právě nevim zda do toho jít.Při dlouhém stání hodně kouří ale jak se zahřeje tak už ne, tady na forum jsem se dočetl že teče olej přes gufera ventilů.
black_sheep
Moderátor

tos dobře našel. blbý je, že většina servisů u toho sundavá palici, takže to vyjde na dost peněz. podle mě to bylo ještě horší než ze mi teď lantra žere olej, protože ta nehulí ani nesmrdí. Kdežto scoupo jsem nastartoval a když někdo stál za autem tak jsem ho div neudusil :lol: mě ta oprava vyšla na 11.000 korun, ale dělala se u toho ještě vodní pumpa a možná ještě něco - už si to moc nepamatuji. auto fičí doteď a je to víc jak 5 let :)

Nejlepší možnost je, že si to zvládneš udělat sám. no, není to zase tak složité ani obtížné - dělal jsem to i sám na druhém scoupe, co jsem pak měl pro zábavu. hlavně jestli máš vybavení, tj. garáž, pořádný nářadí, momenťák a čas.

na rez bych se už určitě vykašlal, chce to posoudit v jakém je to stavu celkově. puchýřky na lemech si zaplácáš sám za par kaček, ale problém by byla koroze prahů, podběhů, což je často v oblasti jejich spoje. tam bych zkušil štouchat šroubovákem :lol: taky pozor na nápravy, pořádně prohlídni spodek - ať se pak nedivíš. to mě kdysi také stálo dost peněz a co jsem od té doby viděl scoupéčka tak bejvaj KO i ty které byli před pár lety výstavní.
I cars
Johnik
*

Příspěvek od Johnik »

díky za vyčerpávající info. V pátek se půjdu na scupéčko jěště podívat tak zkontroluji tu napravu a prahy.Pak napíši jak na tom je 8) a jestli to má cenu. :D
Yurii
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yurii »

Z fazola do Scpoupe bude pěkný povození i když to bude Scoupe 1g s 8V motorem :) Navíc evropský Scoupa maj všechno co favorit nemá v elektrice (krom šíbru) a maj i hezkej interier.
Za 5k by Scoupo stálo pokud nebude moc chycený... jinak v čr je jenom pár skupátek jejichž reálná cena je vyšší než 20k zbytek si trofnu označit za totální vraky, ale třeba budeš mít štěstí jako kdysi Blacksheep kterej skupáče koupil za flašku a bylo to epesní autíčko (dej mu krišna věčnou slávu) :-D :)
Scoupe, Scoupe, Scoupe, Forester, Scoupe, Scoupe, E39, A4, Fabie, Forester, Scoupe!!!
Johnik
*

Příspěvek od Johnik »

Yurii píše:Z fazola do Scpoupe bude pěkný povození i když to bude Scoupe 1g s 8V motorem :) Navíc evropský Scoupa maj všechno co favorit nemá v elektrice (krom šíbru) a maj i hezkej interier.
Za 5k by Scoupo stálo pokud nebude moc chycený... jinak v čr je jenom pár skupátek jejichž reálná cena je vyšší než 20k zbytek si trofnu označit za totální vraky, ale třeba budeš mít štěstí jako kdysi Blacksheep kterej skupáče koupil za flašku a bylo to epesní autíčko (dej mu krišna věčnou slávu) :-D :)
To je pravda povození to bude pěkný byl jsem se s scoupéčkem projet a nédá se to vůbec srovnat :-D
Scoupe ma 12V motor :-) Doufám že budu mít štěstí a bude v pohodě :-)
Lhoty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lhoty »

troufnu si říct, pokud nejsi zručnej mechanik co má prostory a čas, tak si nekupuj starší auto, a :hyu: už radši vůbec ne
Lantra 1.8 J2 Wagon 1996
4 x Trabant 601 1970 - 1991
Yurii
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yurii »

No psal jsi že to bude ročník 92, tyhle auta měly Orion engine neboli G4DJ původem od Mitsu kterej je jenom 8V... 12V měly až Scoupa od 1/93 takže buď bude renonc v papírech, nebo ses splet :)
Johnik
*

Příspěvek od Johnik »

Yurii píše:No psal jsi že to bude ročník 92, tyhle auta měly Orion engine neboli G4DJ původem od Mitsu kterej je jenom 8V... 12V měly až Scoupa od 1/93 takže buď bude renonc v papírech, nebo ses splet :)
Ne ne :-) je to ročník 93 :-) nahoře jsem to psal :-D takže to je 12V 8) 8)
Yurii
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yurii »

Aha tak to sem přehlíd :-D Promiň :) Se mi fakt zdálo, že sem tam viděl 92 :-D :lol:
Johnik
*

Příspěvek od Johnik »

Před chvilkou jsem se na scupecko byl podivat a zjistil jsem že to je ročník 95 8) a chce za to 10 tisíc :( Tak se mi do toho moc nechce.Zadní patky prahu jsou shnily a náprava vypada dobře. :-)
MICHAL77

Příspěvek od MICHAL77 »

Udělej fotky a dej je sem, posoudíme. Jinak okolo desítky pořídíš už pěkného acenta X3 a ve třídvířku možná lepší než S-Cupé, to bych bral s 1,5 TURBEM....., ale jinak neeeee.
.........
Odpovědět

Zpět na „Koupě ojetého nebo nového vozu Hyundai“