motor toci ale nechyti
Moderátoři: Tringi, Moderátoři
motor toci ale nechyti
DOBRY den prajem nemohol by mi niekto pomoct nejakou radou s mojim coupee G1 mam problem s studenym startom auto toci no nechyti az po niekolko pokusoch sa to podari no niekedy vobec neviem si s tym radu nestava sa to casto ale cim dalej je to horsie zaujimave na tom je ze ak nastartuje opakovany start ide na supu .Menil som uz sviecky , kable ,cidlo chladiacej kvapaliny, pretlakovy ventil palivovej sustavy aj cerpadlo . no neviem co dalej nenapada ma uz nic.neviem si s tym rady niekedy auto startuje v pohodicke no naopak niekedy ho nenastartujem vobec. Mal som problem s pretlakovym ventilom zrejme auto nechcelo nastartovat vzdy po urcitom case asi tak po 4 hod statia no mohlo to byt tym ze motor vychladol uplne no neviem si s tym radu pomozte niekto ak ste sa s niecim takym stretli
- Reklama
Re: motor toci ale nechyti
Cidlo otacok motora (premerat odpor), ma to imobilizer???
Imobilizer to ma ale neviem co myslis ake cidlo ?? Mas namysli cidlo polohy klukoveho hriadela ?? niesom zas az taky zbehany v tychto motoroch lebo ine cidlo co by snimalo otacky motora som nevidel a chcel by som sa spytak akyto ma vplyv na start studeneho a zohriateho motora lebo ak auto nastartujem tak kazdy opakovany start ide ako lusk skusal som aj desat tak neviem ci to ma vplyv na imobilizer asi nie podla mna a to cidlo no neviem ktore mas namysli a aky to ma vplyv bol by som rad ak by si mi to objasnil trosku ale dakujem za reagovanie na moj problem
Cidlo klukovky je castym problemom najma pri startovani a taktiez ak sa zohreje motor... Pre zaciatok premerat ten odpor mal by byt okolo 900Ohm
oki skusim to premerat a ak by to bolo zle je tasko to zohnat ??
a este sa chcem spytat su povolene nejake odchylky pri merani ??
a este sa chcem spytat su povolene nejake odchylky pri merani ??
V kazdej vacsej sieti autodielov by to mali byt schopni zohnat.. cena od cca 50Eur. Malo by sa to pohybovat okolo tych 900 a vyrazne sa to neodchylovat...
Dobry den prajem.Tak dnes som nemohol nastartovat znova tak po niekolkych pokusoch som skusil prepojit kostru motora kablikom a nastartovalo to tak neviem chcel som sa spytat ci je mozne aby to robila kostra .To cidlo otacok motora som premeral a malo medzi 1 a 2 pinom premenlivy odpor od 550ohm do 620ohm priblizne to stalo na 580 ohm tak vyzera to ze je to cidlo vadne ?? dakujem za skoru odpoved dnes som prepojil kostru motora dalsim kablom a som zvedavy co to urobi zajtra dufam ze sa konecne zbavim tohoto problemu
PRESNE tento problem mam aj ja na scoupecku GT a nik mi nevie poradit a uz ma to nebavi,zakazdym nastartovat na 10-ty pokus....Cidlo chladiacej kvapaliny to moze sposobovat???
BLACK HYUNDAI SCOUPE TURBO - pink wheels ,znížený ,blow-off ,podložky pod kolami ,white introš ,celkom dobra muzika......
V najbližšej dobe IC ,lepšia music a kopu dalších vecí ak budu peniažky
V najbližšej dobe IC ,lepšia music a kopu dalších vecí ak budu peniažky
Čidlo teploty motora (chladiacej kvapaliny) sa skladá vo vnútri z dvoch častí. Jedna časť slúži na pripojenie ukazovateľa na palubnej doske a druhá posiela informácie riadiacej jednotke a tá okrem iného aj podľa toho pripravuje zloženie zmesi. Keďže táto časť posielala riadiacej jednotke nekorektné informácie výsledná zmes a otáčky motora boli neprimerané skutočnému stavu/teplote motora. To isté platilo pri štartovaní so zohriatým motorom. Neprimeraná zmes skutočnému stavu/teplote motora a nastavenie takzvaného automatického sytiča.
tak s toho vypliva ze ak ti kolisu otacky tak to moze byt sposobene tymto cidlom ak kolisu skus ho odpojit ci sa ustalia ak ano je zle
tak s toho vypliva ze ak ti kolisu otacky tak to moze byt sposobene tymto cidlom ak kolisu skus ho odpojit ci sa ustalia ak ano je zle
- black_sheep
- Moderátor
ono je to takový složitější, protože po odpojení dává to čidlo jednotce 0, a chvíli ji trvá než se s tím faktem vyrovná a začně jet podle nějakejch nouzovejch čísel. v praxi když odpojíš skoro jakýkoliv čidlo na fungujícím motoru tak to kolísá, zlobí a po pár km se to srovná taková je má zkušenost s experimentováním.
nejjistější jak odhalit vadné čidlo je proměřit jeho charakteristiku a porovnat s manuálem. případně rovnou vyměnit pokud stojí par korun, nebo máš přístup k jinému autu tak to přehodit
nejjistější jak odhalit vadné čidlo je proměřit jeho charakteristiku a porovnat s manuálem. případně rovnou vyměnit pokud stojí par korun, nebo máš přístup k jinému autu tak to přehodit
I ❤ cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
Moj problem je konecne vyrieseny bolo to tym cidlom polohy klukoveho hriadela na skusku som tam hodil cidlo s coupe S a vsetko fici ako ma dakujem velmi pekne za radu
Tak fajn, nech jazdi co najdlhsie bez poruchy...
Zdravím všechny. Mám dotaz, ohledně svého Hyundai Coupe Tiburon GK rv. 2001 2.0 benzin. Když je venku mráz, tak kolem 3 stupňů pod nulou, tak mi nechce startovat auto a cvaká mi pod volantem relátko.Jakmile se otepli a je zase kolem nuly, tak auto startuje zase uplně v pořádku. V servise mi poradil mechanik že by to mohlo být palivové čerpadlo že se neroztáčí na otáčky které by mělo mít a tím nedává palivo, ale jinde mě řekli, že by to mohlo být zase tím že mi zamrzá imobilizér a tím nemu mě nestartuje auto. Rád bych slyšel od někoho radu, co bych s tím měl dělat nebo čím by to mohlo být. Děkuji
právěže baterku mám novou mám měněný svíčky a i přesto nic