Podvozkove casti (tlmice, pruziny)

Tlumiče, odpružení, brzdy, ložiska...

Moderátoři: Martun, Moderátoři

Odpovědět
cert
Kontaktovat uživatele:

Re: Podvozkove casti (tlmice, pruziny)

Příspěvek od cert »

Tak vrátím tok diskuse zpátky k tématu tlumičů...

Dneska jsem měl dovolenou (lehce pracovní), odpoledne jsem nevydržel a zajel na test tlumičů. Zezadu při testu ozývalo bouchání až se mechanik pozastavoval co to je... Auto mělo v tu chvíli na tachometru 25.111 km a jezdí po našich silnicích fous přes dva a půl roku.

Protokol jsem hodil na ftp aby to bylo čitelný - http://www.cert123.ic.cz/test_tlumicu1.jpg.

Podotýkám, že při hodnotě 50% je tlumič tutově na vyhození.

Když jsem měl v ruce protokol, tak šup do autorizáku, že je autí nemocný. Technik si ofotil test a posla k importérovi. Asi za 3/4 hodiny volal, že mu na to řekli, že se jedná o běžné opotřebení :shock: Po 25.111 km :?: :shock: . Na Golfu jsem měnil tlumiče po 150.000 km a to tam ještě byly původní z fabriky a nikdo neví o kolik ho před prodejem stočili...
JSEM ZNECHUCEN :(

Pokud si to tu přečte rokolo, tak ho prosím o názor (něco s testem taky absolvoval). Díky.
Hyundai Accent 1,6i CVVT Elegance, Velvet Red (TZ), BORBET CA, audio MAGNAT, MAD Classic Collection, 10/2008
Reklama

miro263
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miro263 »

cert

Ja som si tiez nieco s meranim tlmicov uzil.

Najkrajsi zazitok bol, ked som bol na teste v Mikone a s vysledkom som siel do :hyu: , kde maju identicku masinku na meranie.

V Mikone tlmice zle, v :hyu: ako nove. Ale ked som chcel aby zopakovali test predomnou tak to nie.

S pristupu v :hyu: BA som znechuteny.

Paci sa mi to co povedal Vilda ( obrazok nizsie) :

Obrázek

PS: V :hyu: dostanes zasa len MANDO , takze nevahaj a investuj do svojej bezpecnosti, kedze :hyu: je to jedno :( si len zakaznik ktoremu predali a tym padom to pre nich haslo...
Hyundai Accent MC 1.4 -city car
a kopec dalsich nehyundaioidnych
cert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cert »

No, moc o tom uvažuju, že se na Mando vybodnu a koupím Kayaby, Sachsy nebo Monroe. Ale to je zase 8 litrů v háji. :roll:
Hyundai Accent 1,6i CVVT Elegance, Velvet Red (TZ), BORBET CA, audio MAGNAT, MAD Classic Collection, 10/2008
Vilda

Příspěvek od Vilda »

Certe, je to dost smutný, ale myslím, že si s tím počítal .... ochota k čemukoliv je u :hyu: otřesná a argumet, že opotřebení tlumičů, odpovídá počtu ujetých kilometrů, je nehoráznost !! Ale jak jsem viděl ty výsledky testu, tak bych tlumiče radši vyhodil a dal tam pořádný .. čekat s výměnou na to, až začnou téct nebo až se rozsypou úplně, by nemuselo dobře dopadnout [-X
Ssangyong Korando 1.5 GDI 2024

Fiat Tipo 1.4 T-Jet 2018 Red Amore - prodaný

Yamaha Midnight Star 1300 De luxe

New Accent 1.6i CVVT celadon blue - prodaný
Bolo

Příspěvek od Bolo »

Nejde se nějak bránit? vždyť auto co nemá najeto ani né 30tis.km nemůže mít v pytli tlumiče :!: Není to na čojku nebo něco takového? tohle se mi teda vůbec nelíbí :roll: Za chvíli si koupíš nové auto a hned budeš měnit brzdy, tllumiče, a kdo ví co ještě...
Bylo: Hyundai Coupé 1.6 1997
Hyundai Trajet 2.0 CRDI 2005
Hyundai Lantra 1.6 J2 kombi
Gandalf

Příspěvek od Gandalf »

Jednou věcí je spustit třeba i hromadnou akci s požadavkem na výměnu tlumičů, ale druhou je, že tam člověk dostane znovu stejný šmejd. Jediným řešením by byla finanční náhrada pro nákup jiné značky, ale k tomuhle (podle dosavadního vývoje) :hyu: plošně nikdy nepřistoupí. Investice je to značná, ale pomalu o ní začínám taky uvažovat, byť si zatím opravdu nejsem za jízdy vědom problémů. Tím ale nechci říct, že by se auto na nových tlumičích nechovalo na silnici podstatně líp.
Accent 1.4i Active - Continental Silver (10/2008-4/2015) prodáno
cert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cert »

Gandalf:
měls to na srazu zkusit, je to prostě jiná liga.

Vilda:
po tom, co jsem řídil Tvoje auto mi ty moje tlumiče byly jasný, jen jsem v sobě živil takovou tu poslední naději že třeba ne....
Gandalf

Příspěvek od Gandalf »

cert: Svezl jsem se s Vildou kousek aspoň jako spolujezdec a bylo to super. Ale je to lepší pocit za min. 7 000 Kč a člověk se musí rozhodnout, že mu to za to stojí. Beru i aspekty bezpečnosti nebo rizika poškození dalších dílů, ale já opravdu zatím nevnímám žádný zásadní problém oproti předchozím autům. Je ostuda, že tohle musíme řešit v době záruky... :?

Já se teď kochám stříbrem na palubce... :mrgreen:
Accent 1.4i Active - Continental Silver (10/2008-4/2015) prodáno
cert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cert »

:D/
Martun
Moderátor

Příspěvek od Martun »

cert
No je to mazec!! Ale co čekat jiného.. I když mě tenkrát v Pardubicích říkali že by to na záruku šlo vyměnit.. je ale pravda, že jsem to nedotáhl do konce a bůhví jak by to dopadlo..

a teď se raduješ z čeho?? :shock: :lol:

EDIT: pochopil jsem! 8-[ Reaguješ na Gandalfa a jeho radost ze stříbrného rámečku =D>

Gandalf
jen hezky užívej změny v tvém autě. Hned se lépe jezdí viď? :D
HYUNDAI IX55 3.0crdi V6 176KW

prodáno
NISSAN X-TRAIL 1.6 DCI 96KW
KIA SORENTO XM FL 2.2 145KW
NISSAN MURANO 3.5 V6 188KW
HYUNDAI GRANDEUR 3.3 V6 173KW
HYUNDAI ACCENT 1.5 crdi
Koupeno: 03.08 ukradeno 02.14
Mexican
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mexican »

mat tlmice na 50% po 25 000km je fakt hroza :-k asi bude lepsie setrit nervy a cas a proste tam vrazit "neoriginal" importer a servis sa asi vzdy otoci chrbtom. Skoda toho. Accent zacina byt pekny kandidat na DoDo. Ja sa o zmene tlmicov budem rozhodovat po STK v auguste 2011. Pocitam ze tam bude 120 000km na tacho a minimalne tie zadne uz budu zrejme na vymenu. Som zvedavy ako dopadne Cert, na zaruku to ale vidim asi pesimisticky
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
cert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cert »

Martun:
no jo, Tys nebyl na srazu, montoval jsem Gandalfovi do auta rámeček, nějak neměl nervy na to ho vyrvat, tak jsem ho vyrval já a radost mám z toho, že se kochá stříbrem :wink:

Mexican:
záruka se nekoná, volali mi to pak za autorizáku, že zastoupení v Práglu toto považuje za běžné opotřebení :roll:
Martun
Moderátor

Příspěvek od Martun »

cert
jojo, vím, viděl jsem fotky. Šikovnej kluk =D> :wink:
HYUNDAI IX55 3.0crdi V6 176KW

prodáno
NISSAN X-TRAIL 1.6 DCI 96KW
KIA SORENTO XM FL 2.2 145KW
NISSAN MURANO 3.5 V6 188KW
HYUNDAI GRANDEUR 3.3 V6 173KW
HYUNDAI ACCENT 1.5 crdi
Koupeno: 03.08 ukradeno 02.14
Vilda

Příspěvek od Vilda »

cert píše: mi ty moje tlumiče byly jasný, jen jsem v sobě živil takovou tu poslední naději
Mě se taky nechtělo vyndat za Kayaby z kešeně 7 500 kč :? ale bylo mi jasný, že i kdybych to uhrál na záruku, tak to budu řešit za chvilku znova ..... a pořád bych byl nasr ..... j, protože jsme na tom stejně - oba jsme perfekcionalisti a na tom to stojí a padá .. ](*,)

Ale jestli máš zadek už takhle v háji, tak tady přestává sranda .... to je už docela nebezpečný .
Ssangyong Korando 1.5 GDI 2024

Fiat Tipo 1.4 T-Jet 2018 Red Amore - prodaný

Yamaha Midnight Star 1300 De luxe

New Accent 1.6i CVVT celadon blue - prodaný
cert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cert »

Vilda píše:Ale jestli máš zadek už takhle v háji, tak tady přestává sranda .... to je už docela nebezpečný .
Ani mi nemluv, dneska jsem vezl manželku ráno do práce a při cestě domu mi najednou asi v 50 km/h v táhlý pravý zatáčce vyhupla srnka. Zašlápl jsem to, ABS řvalo, auto se zhouplo a stál jsem na silnici napříč, naštěstí nic nejelo a se srnkou jsme se vyhnuli. Jak jsem měl volno mazal jsem na test.
Odpovědět

Zpět na „New Accent - Podvozek a řízení“