Mexican. Celkom nechapem o com pises, v prvej reakcii si spominal ze accent spomalil koli spotrebe, teraz pisese ze sa asi ponahlal. Nejak si odporujes. Ja si stale myslim proste ze motor nevladal...., ano vodic mohol podradit ale neurobil to, ktovie preco. Btw, ja som na to tacho doplatil nedavno v Lipt. Mikulasi, spoliehal som sa na tu odchylku tachometra aaa sakra ono to meria na chlp presne..., mne namerali 57km/h a tak som aj asi siel podla tacha. 130 som este neskusal. Na Getzi je odchylka cca 4-5 km/h, na i30 nie. mam predpisane disky aj pneu na oboch autach.Mexican píše:ak sa ponahlas, tak tych 15 tacho je v pohode. V reale 140-141.. co je rychlost pod policajnym radarom. A u 300km+ je ta casova uspora znacna
porovnavat 66 a 85 kW je trochu out. Je to rozdiel 28%, co je sakra vela. Toz to len tak Segra ma 90konovy HDi v p307. jadi to pekne. Ale kazde predbiehanie si treba poriadne premysliet. To je proste fakt
Co sa tyka porovnania ala passat, neviem odkial si zobral ze ze tvrdim ze 66 taha lepsie ako 85kW, please precitaj si moj prvy prispevok este raz. Tvrdim ze 85ka bude urcite lepsia, ale 66ka na pohodovu jazdu staci uplne. A napodiv predbiehat sa s tym da uplne perfektne.
Zrychlenie, ano mam aj benzinove auto, menej vykonne ako i30 a tiez tvrdim ze v meste tak to 70 km/h je to sviznejsie ale to je docielene hlavne prevodovkou.
1.6MPI ktorym som siel na testovacke mi nepripadal nejak moc sviznejsi ako diesel 66kW a hlavne v zrychleni na 4,5,6 to bolo evidentne, tam ale crdi taha hned a necitit ziadny turbo efekt, co sa neda povedat o 1,2,3 kde to citit a dost.
Ja som povodne tiez mal vyhliadnutu 1.6 MPI, ale po testovacich jazdach u mna rozhodol hlavne akusticky komfort a tam sa skutocne benzin moc nechyta. Ten benzin 1.6 mozem kludne porovnat s Getzom 1.1 co sa tyka hluku motora, takmer ziaden rozdiel, obe hlucne oproti dieslu a celkom podstatny a pri cestach okolo 300km+ to clovek citi.
Ono kazdy ma celkom ine priority a moznosti, preto sa tam tie rozdielne motory davaju.
btw, keby bola verzia 85kW v ponuke tak by som ju bral, ale bola iba v max vybave a cena sa mi zdala uplne uletena, takze tvrdim ak jazdis v povolenych limitoch 66kW staci bohate.