Tak jsem na dortu sfoukl jednu svíčku a oslavil 1. rok provozu i30 . Servisní prohlídku jsem si nechal udělat u Háši v Ústí nad Labem. Na autě mi prakticky nedělali nic. Jen výměna oleje (ten jsem měl vlastní: Shell Helix Ultra Extra 5W-30), olejový filtr, vzduchový filtr a kabinový (pylový) filtr. Za 5 litrů oleje jsem dal 898,- kč a servisní prohlídka stála 2.998,- kč. Celkem mě tedy servisní prohlídka vyšla komplet na 3.896,- kč. Na auto jsem viděl asi tak ze vzdálenosti 4m skrz skleněnou stěnu a pustili mě i na dílnu, abych si mohl prohlédnout auto ze spodu a "pokecat" s mechanikem. Za dvě hodinky bylo vše hotovo. Vcelku spokojenost, ale tady nešlo nic zkazit. Veškeré tyto úkony jsem si na starém autě dělal sám a udělal bych si to sám i teď, ale bohužel, sám sobě nedám razítko do servisní knížky .
Přílohy
Servis 1.JPG (111.27 KiB) Zobrazeno 1928 x
Hyundai i30 Comfort, 1,6 CRDi VGT - 85kW, Vivid Blue, 07 / 2010. Oil: Shell Helix Diesel Ultra 5W-30.Benzina - Verva Diesel / Euro Oil - Optimal Diesel (bez biosložky) + VIF "Ať to má kozy nebo kola, vždy s tím budou problémy".
Hardcam: Yes. Mám interval 30.000km. Psal jsem to kdysi v jiném odkazu, kdy jsem se mailem s dotazem obrátil přímo na zastoupení do Prahy, páč jsem si chtěl auto servisovat v Německu. No a německé servisy mi odpověděli, proč chci jet na servis tak brzo, když u nich je na tento typ motoru interval po 30 tkm. Ozval se mi přímo technický ředitel z Prahy a podle VINka mi oznámil, že už mám údajně nějaký novější typ motoru CRDi a tam je prodloužený servisní interval na 30 tkm. Druhý den mi volal vedoucí prodeje od Háši z Bohušovic, že až pojedu kolem, tak ať se tam u nich stavím a oni mi ten prodloužený interval uvedou v servisní knížce.
Hyundai i30 Comfort, 1,6 CRDi VGT - 85kW, Vivid Blue, 07 / 2010. Oil: Shell Helix Diesel Ultra 5W-30.Benzina - Verva Diesel / Euro Oil - Optimal Diesel (bez biosložky) + VIF "Ať to má kozy nebo kola, vždy s tím budou problémy".
Tak příští měsíc mě čeká první servis na CRDI a za další 3 měsíce první na MPI.
Našel jsem servis kde zůstane plná záruka. Vlastní olej.
Předpokládaná cena 3590,- Kč na CRDI.
5.3l oleje Shell helix ultra 5W40.
RR
Rozdávat rady je zbytečné, moudrý si poradí sám a hlupák stejně neposlechne. Vesmír i lidská blbost jsou nekonečné, i když u toho vesmíru si nejsem až tak jist. Odvaž se používat vlastní rozum! i30cw CRDi 85 kW i30 MPI
CRDI první garančka cena 3865,- plus cena oleje 750,-
RR
Rozdávat rady je zbytečné, moudrý si poradí sám a hlupák stejně neposlechne. Vesmír i lidská blbost jsou nekonečné, i když u toho vesmíru si nejsem až tak jist. Odvaž se používat vlastní rozum! i30cw CRDi 85 kW i30 MPI
Čau lidi, tak jsem byl včera také na 1.servisní prohlídce v autorizovaném servisu VEROLD ve Strakonicích. Musím velmi pochválit příjemný a profesionální přístup přijímacího technika p. Duba. Vše se mnou předem prokonzultoval a byl velice ochotný. Cena kompletní servisky vč. geometrie byla 3.950,- . Maximální spokojenost a VEROLD můžu vřele doporučit.
Hyundai i30, 1.4i CVVT, Blue Drive 2010, Shine Red
Zdravim, jsem zde poprve tez mam I30 od ledna a tento tyden v utery jsem byl na 1. garancni prohlidce v Olomouci. Jsem z Prostejova a moc volneho casu nemam tak proto Olomouc. Servis trval asi 3 a pul hodiny a stal me 4.870 Kc.
dadula píše:Čau lidi, tak jsem byl včera také na 1.servisní prohlídce v autorizovaném servisu VEROLD ve Strakonicích. Musím velmi pochválit příjemný a profesionální přístup přijímacího technika p. Duba. Vše se mnou předem prokonzultoval a byl velice ochotný. Cena kompletní servisky vč. geometrie byla 3.950,- . Maximální spokojenost a VEROLD můžu vřele doporučit.
v říjnu mě čeká 1. servisní prohlídka. Chtěl bych si označit nějaké filtry co se mění, abych věděl, jestli mi je vyměnili. Našel jsem zde návod jak se dostat k filtru klimatizace (ve schránce u spolujezdce): https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.p ... ru#p316545
Tento filtr se taky mění při první servisce? Je tu ještě někde návod na to jak se dostat k jiným filtrům?
Jaké jsou vaše zkušenosti s hyundai servisy v Plzni? Jaký si vybrat?