Ak to rozlíšenie zužuješ len na: "kto ťa ohrozuje na živote", tak máš nepochybne pravdu.... Ja mám na mysli: "Kto ma vytáča do nepríčetnosti."Mexican píše:had - preto hovorim statisticky... 10 kamionistov ma na zivote ohrozi nepomerne viac ako 10 motorkarov. Je mi uplne fuk, ak to nejaky motorkar nasije do stromu arozflaka sa. Je mi uplne jedno ak sa nejaky kamionista vyseka
Co mi nie je jedno ak musim stat v kolone na dialnici 4 hodiny, ...
Nechcem sa hádať, ale kamionistov sa musím zastať - s náklaďákom ľudia nejazdia kvôli adrenalínovým zážitkom, ale že je to ich robota - to poprvé, na to aby šoféroval "E" musí mať trochu inú šoférsku prax než na "A" a je to poznať - to podruhé, šoférovať vkuse niekoľko hodín denne a dávať pozor na to čo tých niekoľko ton za tebou urobí, kde sa s nimi zmestíš, či ich ubrzdíš (či ťa nevykradnú na parkovisku) a či dôjdeš kam ťa poslali VTEDY keď si to dispečer želá, je neskutočne únavné, takže ak borec s kamiónom urobí blbosť, má u mňa pochopenie skôr než frajer na motorke - to potretie, a nakoniec - keď sa motorkár rozfláka, budeš na tej ceste čakať tak dlho, kým ho nezoškrabú a kým to policajti nezdokumentujú... (aj keď to bude trvať asi kratšie než preloženie nákladu na druhý kamión a odtiahnutie vraku nabúraného kamióna...)