Váš názor na motorkáře a kamioňáky??

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

Odpovědět
Had21
**

Re: VÁŠ NÁZOR NA MOTORKÁŘE???

Příspěvek od Had21 »

Mexican píše:had - preto hovorim statisticky... 10 kamionistov ma na zivote ohrozi nepomerne viac ako 10 motorkarov. Je mi uplne fuk, ak to nejaky motorkar nasije do stromu arozflaka sa. Je mi uplne jedno ak sa nejaky kamionista vyseka

Co mi nie je jedno ak musim stat v kolone na dialnici 4 hodiny, ...
Ak to rozlíšenie zužuješ len na: "kto ťa ohrozuje na živote", tak máš nepochybne pravdu.... Ja mám na mysli: "Kto ma vytáča do nepríčetnosti."
Nechcem sa hádať, ale kamionistov sa musím zastať - s náklaďákom ľudia nejazdia kvôli adrenalínovým zážitkom, ale že je to ich robota - to poprvé, na to aby šoféroval "E" musí mať trochu inú šoférsku prax než na "A" a je to poznať - to podruhé, šoférovať vkuse niekoľko hodín denne a dávať pozor na to čo tých niekoľko ton za tebou urobí, kde sa s nimi zmestíš, či ich ubrzdíš (či ťa nevykradnú na parkovisku) a či dôjdeš kam ťa poslali VTEDY keď si to dispečer želá, je neskutočne únavné, takže ak borec s kamiónom urobí blbosť, má u mňa pochopenie skôr než frajer na motorke - to potretie, a nakoniec - keď sa motorkár rozfláka, budeš na tej ceste čakať tak dlho, kým ho nezoškrabú a kým to policajti nezdokumentujú... (aj keď to bude trvať asi kratšie než preloženie nákladu na druhý kamión a odtiahnutie vraku nabúraného kamióna...)
i20 1.4 CRDi, 55kW, Comfort, Ice blue - od 2.3.2011
Opel Corsa 1.3 CDTi, 51kW, od 6.11.2003
Reklama

Gandalf

Příspěvek od Gandalf »

Taky bych takhle postavené téma neodsuzoval. Zkrátka motorkáři jsou součástí provozu na silnici a musí se s nimi počítat v tom dobrém i špatném. Mám kamaráda (to k rozlišování jezdců na chopperech a supersportech) a ten měl v garáži chopper, cesťák a pak si dokoupil ještě SS Ducati 999. Střídal je dle potřeby i nálady. Jinou kapitolou jsou hlavně ve městech třeba jezdci na skútrech. Ti si je často pořídí právě proto, aby se vyhnuli kolonám a jezdí na nich běžně do práce, na nákupy a jen občas trošku toho adrenalinu :wink:
Jinak souhlasím s tím, co psali ostatní - záleží na každém člověku a je jedno jestli je to chodec, cyklista, motorkář, řidič OA nebo NA. Nejhorší zkušenosti obecně mám s těmi, kteří se snaží své okolí vychovávat nebo oplácet údajné křivdy. Jsem cyklista a tak znám pozici člověka na dvou kolech jedoucího ve městě uprostřed aut. Proto cyklisty i motorkáře raději objedu větším obloukem a když je uvidím v zrcátku nebo v protisměru, rád jim udělám víc místa, protože dobře vím, jak to cítí a vnímají. Nedávno jsem na kole projížděl rovně přehlednou křižovatku a v protisměru mi zkřížilo cestu odbočující auto. Řidič mě prý neviděl. Klouzal jsem na zablokovaných kolech asi 5 metrů, pak se zastavil s lehkým ťuknutím o jeho boční dveře a nic se nestalo. Řidič ale reagoval velmi slušně, omlouval se a nabízel pomoc. Takže všechno je to o lidech, na koho zrovna narazíme.
Accent 1.4i Active - Continental Silver (10/2008-4/2015) prodáno
Mexican
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mexican »

ja si prave na jar chcem na dopravu po Brne kupit skuter (50ccm) :-) a samozrejme sa tesim na to predbiehanie v kolonach, na to je skuter ako stvoreny
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
Engineer
Moderátor

Příspěvek od Engineer »

Odkaz pre vodičov:
http://www.youtube.com/watch?v=lK7tGH3M ... r_embedded

Pre menej inteligentných si prehodia strany pozerania pretože video je točené na anglických cestách :mrgreen:
Len toľko, ďakujem
Momentaly: VW Polo 1,4TDi 55kW RV2002 100 000km
Passed: WrAccent MC 1,4 71kw RV2007 60 000km
WrAccent LC 1,3 61kW RV2001 150 000km
Posledný príspevok sa necituje! používaj tlačidlo ODPOVEDAŤ.
Uzi77
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Uzi77 »

Mororky me nevadi ani motorkáři je to jejich vec kdyz jedou jako prase tak oni jsou první na řadě kdo zaplatí životem. někdy potkaš debilka-y na motorce nekdy v autě řeknu par sprostych slov a je hotovo.
Já osobně nemam motorku a ani bych ji nechtel prostě me motorky v mym životě jakoby obešly. Me to neva:-)
Ale pozor koupil sem si koloběžku s pomocnym motorem kterej pomáhá do 50km/hod ale je to masakr muzu jen říct ze clovek na takovýmhle stroji musi byt dvakrat obezřetnější a predvídavejší. Pro všechny prěju hodne štěstí ať nepotkate idiota motorkáře nebo i idioty řidiče aut a nakladaků
Matrix 1,5 CRDi R.V. 2008
-JxD-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -JxD- »

Obecně mi motorkáři zas tak extra nevaděj (resp. mi zatim neudělali nic moc špatnýho), ale pravda že každej typ (řidiče) motorky má svojí špatnou stránku - na chopperu sice většina jezdí v klidu, pomalu, ale zas projíždějící chopper je slyšet 2 minuty předtím, než na místo dojede (jako řidič auta nevnímám, ale třeba na chatě v přírodě, kde člověk relaxuje a projížděj tam choppery denně, to není ideální). Ty "sportovní" motorky už bylo řečeno, že málokdy dodržujou rychlost (opět příklad ze života, za barákem máme rovinku (v půlce rovinky je i vedlejší silnice a přechod pro chodce) a tam občas motorky jezděj i 130+ (což málokterý auto)). No a skůtry se zase cpou všude, na křižovatce mě předjedou a naskočí zelená a já ho musim zase předjet zpátky, protože skůtr si prostě jede pomalu. Většina toho byla už řečenýho, ale takhle nějak to vnímám a stejně to záleží na konkrétních "pilotech" :)

(co mě teda poslední dobou vytáčí, jsou jednoznačně chodci - občas i mimo přechod mi vstoupěj do silnice, jako kdyby nic, jako kdyby si mysleli že má řidič nonstop reakční dobu 0,001s a brzdy z formule 1 )
Hyundai S-Coupé GTTurbo r.v.1993 - potvora červená
Yurii
Moderátor
Bydliště: Taková prdel jménem Praha kdesi ve střední Evropě :-D
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yurii »

Nojo na skůtristy bych málem hzapomněl... v Praze kapitola sama o sobě často sou to úplní vylízanci (viz ten vztyčený prostředníček u Muzea) ale zase né všichni.

Poslední dobou mi spíš občas vadí cyklisti co se cpou na silnici i když vedle je cyklostezka :!: Často jezdím od Výtoně do Modřan a tady je to pravidelně... obzvlášť směrem za jížní spojkou.
Scoupe, Scoupe, Scoupe, Forester, Scoupe, Scoupe, E39, A4, Fabie, Forester, Scoupe!!!
(/-/) můžeme se potkat v HCCZ.cz ;)
Farrael
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrael »

Jo to taky nemám rád. Hlavně by měli myslet ekologicky. Je absolutní hovadina vlízt autu na přechod, když je skoro u něj a za nim neni po autě vidu ani slechu. To já v mém případě počkám až přejede a ušetřim trochu zplodin z rozjezdu. Samotnýho mě i rozčiluje, když naopak někdo takhle předemnou zastaví na tom přechodu. Lepší když to projede a já pak v klidu projdu mezitím co nikde nic za ním nejede.
Další věc, která se týká chodců a rozčiluje mě, je ta, když nějakej chodec balancuje u přechodu. Někdo jede předemnou a jede rychle např. 60+ celou cestu a najednou to na poslední chvíli před přechodem zamázne na místě, aby ho nakonec pustil. No to mě dokáže vytočit k nepříčetnosti. Už se mi takhle jednou pak povedlo nabourat člověka co byl mezi náma, protože ten mamlas před nim udělal přesně tuhle věc. Nevím sice jak ten člověk předemnou, ale já to měl opravdu na milimetry a už už jsem slyšel v hlavě tu ránu.
Hyundai Sonata NF r.v. 2005 2.4i LPG Dark Elegant Red ;-)
Než založíte další téma, raději třikrát použijte tlačítko hledat (vpravo nahoře), než zmačknete nové téma. + Název nového tématu musí být výstižný. Děkujeme.
Smrťák
**

Příspěvek od Smrťák »

Motorkáři mi nevadí. Vadí mi váhavci a přizdisráči.
Engineer
Moderátor

Příspěvek od Engineer »

Smrťák: =D> =D> =D>
Momentaly: VW Polo 1,4TDi 55kW RV2002 100 000km
Passed: WrAccent MC 1,4 71kw RV2007 60 000km
WrAccent LC 1,3 61kW RV2001 150 000km
Posledný príspevok sa necituje! používaj tlačidlo ODPOVEDAŤ.
Smrťák
**

Příspěvek od Smrťák »

Vadí mi (řidiči) co zastavují před prázdným kruháčem,nebo i když auto jedoucí po kruháči je poměrně daleko. Vadí mi řidiči co brzdí před každou zatáčkou. Co zastavují za stojícím autem když něco jede v protisměru a místa je tam plná prdel. Žádný tzv. pirát mě v životě nic neudělal ani mě nenasral. Tedy pirát podle televize. Co mě předjede a už ho nikdy nevidím
Mexican
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mexican »

aj ked D-fensa moc necitam (zacinaju zrat sami seba), tak toto je zaujimave

http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2011071004
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
matýsek
*

Příspěvek od matýsek »

Nedávno jsem jel domů z Olomouce. Už přes město se mi "nalepila " na zadek trojice motorkářů. Takoví na těch silných a krásných motorkách, jezdím většinou dle předpisů, nikoho neohrožuji, jezdím teprve asi padesát let. Tito motorkáři pořád jeli za mnou, přes křižovatky přes kruhové objezdy, stále dodržovali rychlost, prostě slušní chlapi, už jsem byl nervozní, co na mě vidí, tak jsem za městem zpomalil, oni mě předjeli a co vidím, dle SPZ to byli Holanďané. Tímto nechci házet všechny motorkáře do jednoho pytle.Mám rád , nevím jestli to pišu správně, šopristy, kteří projedou přes obec pomalu, protože jedině tak vynikne ta krása toho silného motocyklu. Nemám ovšem rád takové ty s prominutím blbečky, kteří s vyrabovaným výfukem a hlavou jezdí jako prasata i po zadním kole, zkrátka se předvádí a myslí si o sobě jací jsou frajeři. Toť můj nazor na motorkáře.
Smrťák
**

Příspěvek od Smrťák »

Oni ale jsou frajeři. Jezdit na motorce po našich cestách je frajeřina.A jistá smrt
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Smrťák píše:Vadí mi (řidiči) co zastavují před prázdným kruháčem,nebo i když auto jedoucí po kruháči je poměrně daleko. Vadí mi řidiči co brzdí před každou zatáčkou. Co zastavují za stojícím autem když něco jede v protisměru a místa je tam plná prdel. Žádný tzv. pirát mě v životě nic neudělal ani mě nenasral. Tedy pirát podle televize. Co mě předjede a už ho nikdy nevidím
=D>
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Odpovědět

Zpět na „Pokec“