Nevim, nevim, ale já si myslím, že za 5l/100 km jezdit nebudeš. Většina z nás a já samozřejmě taky, řešíme spotřebu. Jak jsme na té a té trase udělali fantastickou spotřebu. Všichni víme, že na spotřebu vozu má vliv tolik činitelů, že jeden den pojedu určitou trasu za 5,1 a druhý den tu stejnou trasu pojedu třeba za 5,4l. Já teda nějak neřeším, jestli jsem udělal jednorázově rekord ve spotřebě na trase Štětí - Praha, ale tak nějak mě spíš zajímá celková a dlouhodobá spotřeba. Hned jak jsem si koupil vloni i30, tak jsem se zaregistroval na serveru http://www.spritmonitor.de , který ti podle ujetých kiolometrů a celkovému množství tankovaného paliva, přesně spočítá spotřebu, jak jednorázovou od tankování do tankování, tak dlouhodobou, od prvního zaregistrování a natankování paliva. Já si tam zatím poctivě píšu veškerá tankování. Nejnižší průměrnou spotřebu na ujetou nádrž jsem měl 4,94l a nejvyšší 6,36l (V zimě). Celkově, tedy od prvního natankování do nového vozu až do teď, mám průměrnou spotřebu 5,51l. Celoročně, tedy i v zimě na sněhu, se zimními pneu, starty se studeným vymrzlím motorem, v létě s puštěnou klimou, ať jedu po dálnici 130, 140,150, nebo po okresce jen 90, tak celoročně jezdím za 5,51l. A má to stále tendenci klesat.Vakvas píše:Tak jestli ted jedzim za 6,5 tak to budu jezdit za 5 .. pecka .. na co naftak
Tak že Vakvas, zaregistruj se na Spritmonitoru, nebo nějakém podobném měřiči spotřeby a uvidíš, že celoročně jistě za 5l s benzinem jezdit nebudeš.