Re: Zavady ceeda. edit: + i30
Moderátoři: 89majlo96, nulda, Moderátoři
Re: Spotřeba i30
Ja len ze kebyze vyberam auto teraz a mam cash, tak beriem i40 s 2.0 GDI motorom Nech je spotreba aka chce, ale milujem svoju 1.6ku, je to zabava s nou jazdit a rad by som si pohyckal prave 2.0 GDI nabuduce
Hyundai Elantra, 1.6i Premium, 94kW, Marina Blue (2016)
Hyundai i30cw, 1.6CVVT Style, 92kW, Continental Silver (2009)
Hyundai i30cw, 1.6CVVT Style, 92kW, Continental Silver (2009)
- Reklama
Ano, ano 2.0 GDI nabuduce
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
- Borek
- Kontaktovat uživatele:
Seaty ve wttc .Nenech se vysmát.Sportovní nafta neexistuje Nebo jsou v F1 hlupáci. Kdyby byly dané stejné podmínky pro naftu a benzín,tak jak chceš srovnat výkon třeba 2,0l turbo motorů v naftě a benzínu Benzínové turbo o stejném obsahu bude mít 2x víc výkonu a bude lehčí.Třeba ten produkční Seat Leon si můžeš koupit v 2,0l naftě se 125kW nebo v 2,0T benzínu se 195kW. Co je sportovnějšíS0T0 píše:pietro32i píše:Ja len takú rečnícku otázočku: A ktorý dízlak je športovo zameraný? Ešte som nevidel pretekárov, teda športovcov, jazdiť na naftu...
a co třeba seaty ve wttc, speciály na 24hodinovkách...to jsou podle mne sportovní diesely...z normální produkce jsou docela zábavné třeba 2.2icdti (rády se točí) a nebo takový bmw 123d... ono mi přijde, že při dnešní módě downsizingu nebudou za chvíli ani sportovní benzíny...
Pravidla WTTC jsou 2,0l motory,ale u nafty s turbem, u benzínu POUZE atmosféra,se ZAKÁZANÝM časováním ventilů a OMEZENÝMI max. otáčkami,protože jinak by i ta 2,0l benzínová atmosféra měla daleko větší výkon,při menší hmotnosti. Do budoucna se v WTTC počítá s použitím JEN 1,6T benzínů.
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
Borek: já netvrdil, jestli je lepši nafta nebo benál. Ale jsou i závody kde se naftové motory používají. Jestli sportovní či nesportovní, to je otázkou výkladu...samo, že třeba v kabru, supersportu si naftu dobře představit neumím. Pravděpodobně nikdy nebudou mít diesely takový charakter jako atmo benzíny (teda aspoň pro mne je rádost si výkon zasloužit správným řazením, vytáčením...). I proto motory TSI jak ve srovnání uvádíš neuznávám, jsou to takové sterilní, neustále táhnoucí "elektromotory" , tedy takové TDI s širším rozsahem otáček a menším turboefektem...to mnohem radší Type-R
Jinak jak si uvedl narážku na F1, ano podle mne to jsou hlupáci, ale ne kvůli naftě
Jinak ať je něco i k té spotřebě, dnešní den s genesis coupe, průměr 13,5l a vychlamaný od ucha k uchu
Jinak jak si uvedl narážku na F1, ano podle mne to jsou hlupáci, ale ne kvůli naftě
Jinak ať je něco i k té spotřebě, dnešní den s genesis coupe, průměr 13,5l a vychlamaný od ucha k uchu
EX - i30 1.4 CVVT Patriot BRC SQ 24
- Borek
- Kontaktovat uživatele:
SOTO-13,5l s jakým stylem jízdy?A kolik km jsi najel?Ať máme představu,jak žere. Předpokládám,že jsi měl V6 a né tu turbo prdlavku.
Borek: jj naštěstí zlatá atmosféra V6 .), něco přes 300km, no a styl jízdy asi takový, že rozbít ani ublížit autu případně ostatním jsem nechtěl, ale výkon jsem si hodně dopřával a prdel se fakt dá moc hezky uhodit, jako na Ztku ... ale pravý horor byla cesta po vrácení coupé... vona se ta 1.4 nechtěla pohnout z místa
EX - i30 1.4 CVVT Patriot BRC SQ 24
- Borek
- Kontaktovat uživatele:
S0T0 píše:. ale pravý horor byla cesta po vrácení coupé... vona se ta 1.4 nechtěla pohnout z místa
Jasně-člověk si říká,jak ta 1,4 dobře jede......ale přednutí z 3,8V6.....
300km už je slušná porce.Z toho bych usuzoval,že +- předpisovou jízdou a vzhledem k novému,nezajetému motoru,by se těm 10l/100km,co má v papírech,mohl blížit. Počkám do příštího roku-dle mého odhadu je už čas na facelift(určitě si zaslouží hezčí předek,denní LED světla...).Navíc čekám,že tenhle skvělý V6 motor dostane přímý vstřik(navíc DCVVT)-tudíž těch 250kW by měl mít. Potom bude mít místo v mé garáži.
s dýzlama se jezdí takový ty závody na 24 hodin. Protože nemusí tak často tankovat, tak ušetří čas.
Hyundai i30cw CRDi 66KW hnědá 2011
tak jsem zkoušel jet po dálnici 120 namísto 140 abych ušetřil a vono to žere pořád stejně 6,6 nafty....čárymáry
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
standas píše:tak jsem zkoušel jet po dálnici 120 namísto 140 abych ušetřil a vono to žere pořád stejně 6,6 nafty....čárymáry
6,6 je na 120km/h moc... asi o liter a kus viac nez by malo, Zrejme keca palubak. Pri ustalenej 120km/h to je cca 5,3-5,4
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
To tam máš místo nafty benzín nestandas píše:tak jsem zkoušel jet po dálnici 120 namísto 140 abych ušetřil a vono to žere pořád stejně 6,6 nafty....čárymáry
Škoda O III 1,6tdi 7°DSG
Hyundai i30 1,4 cvvt 2010 (prodáno)
Hyundai i30 1,4 cvvt 2010 (prodáno)
To bude ono a proto ho taky pořád tak vychvalujeSkyline píše:
To tam máš místo nafty benzín ne
Ssangyong Korando 1.5 GDI 2024
Fiat Tipo 1.4 T-Jet 2018 Red Amore - prodaný
Yamaha Midnight Star 1300 De luxe
New Accent 1.6i CVVT celadon blue - prodaný
Fiat Tipo 1.4 T-Jet 2018 Red Amore - prodaný
Yamaha Midnight Star 1300 De luxe
New Accent 1.6i CVVT celadon blue - prodaný
- Ruska.ruleta
- **
Měřit spotřebu do 15 tis. km nemá cenu. To je úděl nového auta, zajet ho a většinou pro někoho jiného (prodej po pár letech).
RR
RR
Rozdávat rady je zbytečné, moudrý si poradí sám a hlupák stejně neposlechne.
Vesmír i lidská blbost jsou nekonečné, i když u toho vesmíru si nejsem až tak jist.
Odvaž se používat vlastní rozum!
i30cw CRDi 85 kW
i30 MPI
Vesmír i lidská blbost jsou nekonečné, i když u toho vesmíru si nejsem až tak jist.
Odvaž se používat vlastní rozum!
i30cw CRDi 85 kW
i30 MPI
mám najeto něco přez 3000 a podle toho ukazatele to nejdřív žralo 6,9, dneska jsem koukal že tam je teda 6,5.
Ale zase dojezd k benzince to odpočítává dost nekompromisně, což mě sere. Natankuju, ukáže to 650km na dojetí a po ujetí přesně 550 začne svítit hladový okno a když tam je posledních 50km, tak se ukážou jen čárky a já se můžu jen modlit, jestli dojedu k benzince.
U fabie co jsem měl kdysi tak to po natankování ukázalo např. 500 km dojetí ale pak se to v průběhu jízdy trošku natahovalo, ale to byl benziňák, tam je ten rozptyl asi větší. A odpočítávalo to až do 0 a pak to ještě jelo (jednou se mi stalo na dálnici z německa do čech, kde nejsou tak často benzinky)
Ale zase dojezd k benzince to odpočítává dost nekompromisně, což mě sere. Natankuju, ukáže to 650km na dojetí a po ujetí přesně 550 začne svítit hladový okno a když tam je posledních 50km, tak se ukážou jen čárky a já se můžu jen modlit, jestli dojedu k benzince.
U fabie co jsem měl kdysi tak to po natankování ukázalo např. 500 km dojetí ale pak se to v průběhu jízdy trošku natahovalo, ale to byl benziňák, tam je ten rozptyl asi větší. A odpočítávalo to až do 0 a pak to ještě jelo (jednou se mi stalo na dálnici z německa do čech, kde nejsou tak často benzinky)
za poslední měsíc mi to ukazuje spotřebu 5,7. Jezdím skoro denně po Praze + jižní spojka (130), mám najeto 19 000km. Takže víceméně spokojenost i když tu spotřebu nějak neřeším, záleží na mnoha faktorech a podle toho se to pak odvíjí. Jednou jsem zajel z Prahy do Ostravy po D1 za 5,6 (nebyl moc provoz a žádný protivítr) a to jsem nejel úplně podle předpisů jelikož je lepší jet v levém pruhu a rychleji a podruhé tu samou trasu za 6,3. Takže tak
i30 1,6 CRDi 66kW // Comfort // Continental Silver // 2009