Špinavý motor i30

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar
Cigin
Příspěvky: 4
Registrován: 22 črc 2011, 08:48
Bydliště: Písek

Špinavý motor i30

Příspěvek od Cigin »

Ahoj, mám nového Hyundaie i30 a jsem po dvou dnech ježdění v dešti nemile překvapen, jak je zabahněný motor. Pod ním u jiného auta býval kryt, (šusplech) který zde postrádám :roll: Zdá se mi, že voda cáká od kol vzadu za motorem až zespodu na kapotu a nahoru na plastový kryt motoru. U prodejce jsem marně tento kryt sháněl, prý se tam nedává kvůli soli, ale nedovedu si představit, co to s motorem udělá právě v zimě. Máte někdo s tímto zkušenost, nebo nějaký tip? Díky. Jinak zatím spokojenost :mrgreen:
________________________

I30 8000 Km zatím dobrý :-)
Reklama
 

Uživatelský avatar
mirpie
******
Příspěvky: 4138
Registrován: 29 zář 2007, 21:41
Bydliště: Brno, Nové Město na Moravě

Re: Špinavý motor i30

Příspěvek od mirpie »

nic, klidně jezdi bez něj. Motor semtam propereš wapkou (horkou vodou na teplý motor at ti nepraskne hlava a zakrýt alternátor, akumulátor, zapalování, atd a neprat to na kabeláž, rozpálený výfuk, prostě s rozumem).
Řada aut tento dekl nemá, v minulosti prakticky žádné a taky to jezdilo. Výhoda je, že v létě se to lépe chladí, v zimě nevýhoda u dieselů opačný efekt, motor se těžko dostává na provozní teplotu.
U coupe jsem to neměl, najel jsem s tím 3 zimy a 3 léta bez problémů, chce to jen častěji mýt.
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
Uživatelský avatar
Cigin
Příspěvky: 4
Registrován: 22 črc 2011, 08:48
Bydliště: Písek

Re: Špinavý motor i30

Příspěvek od Cigin »

Diky za reakci, posledních 8 let jsem měl Lagunu (než umřela), měla šusplech a motor jsem nikdy nemyl, byl stále čistý (teď trochu nezvyk), co se dá dělat, za méně peněz méně muziky, hlavně abych nesmočil nějaké dráty, bude jich tam asi požehnaně :-k , ještě jeden problém mám, nevím na jakém principu to auto řídí, nemohu si stále zvyknout na odezvy volantu - syn to definoval slovy "ten volant jde stejně, jako můj u počítače" (na hry) opravdu mi to tak připadne, no mám zatím 1000 km, budu si muset zase zvykat....Cig
________________________

I30 8000 Km zatím dobrý :-)
Odpovědět

Zpět na „Pokec“