Nestartuje

Moderátoři: Lukino, Moderátoři

Odpovědět
Divis.Lukas
*

Nestartuje

Příspěvek od Divis.Lukas »

Zdravím.
Mám Sonatu 2,0 16v, r.v.94. A zničehonic se mi začala dít tahle nepříjemná věc. Když je studený motor, při teplém se mi to nikdy nestalo, ale asi to bohužel nelze vyloučit, tak se mi tak při jednom z pěti startů stane, že otočím klíčkem, cvakne startér a nic. Pak třeba třicekrát otočím klíčkem a napotřicáte to normálně chytně.Už to dělám tak, že mám otočený klíček a šlapu spojku-imobolizér, abych vzteky nezlomil klíček... Pak to můžu klidně nechat zdechnout a nastartuju normálně. Nejhorší, je , že do servisu s tí nemohu, protože to opravdu dělá náhodně...Takže nevím, jak by to vyzkoušeli. Už jsem vyměnil startér a dělá to dál, takže tady problém nebude.Nemáte někdo zkušenosti s takovým to problémem???

Díky LD
Reklama

mirpie

Re: Nestartuje

Příspěvek od mirpie »

no tak pokud to souvisí s teplotou motoru pak bych šel po teplotním čidlu chladící kapaliny, případně pak ještě snímač otáček klikové hřídele a nevyloučil bych ani imobilizer. Pokud ti pak motor jede normálně, tak věci jako zapalování či palivovou soustavubych vyloučil a problém bych viděl v některém z čidel.
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
Kony5
**

Příspěvek od Kony5 »

pod palubovkou jsou konektory...rozdelej je prostrikej kontaktolem a pak je parkrat spoj a rozpoj..byva to spatny kontakt...
Hyundai sonata zelená Y3 - daily
Hyundai sonata AWD racing
Renault Magnum 440 kozel
Renault MAgnum 440 Tandem
Žabička Kawasaki Ninja ZX-7r
AUDI A6 2,5TDI 132 kW quattro. Prodám nebo vyměním za A8 D3 nebo S6 C5.
cypisek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cypisek »

mně to dělal ten spinač na spojkovem pedalu, tak jsem ho jen dratkem přepojil a byl klid :-)
Hyundai Santa FE 2.2 CRDi
Škoda Fabia 2.0 LPG

bejvávalo ..
Škoda octavia 1.9 TDI 4x4
Pontiac trans sport 2.3 16v LPG
Hyundai sonata 2.0 16v LPG (2x)
Renault 21 1.8 LPG
Š 120 LPG
Š 110 R
Divis.Lukas
*

Příspěvek od Divis.Lukas »

Tak jsem sundal dekl pod volantem, zalovil jsem mezi kabely a vypadnula na mě černá skříňka...Auto security system. Má to asi 40ti žilový konektor. Když jsem ho zapojil, nastartoval jsem. Když jsem ho vypojil a zkoušel nastartovat, tak jen cvakalo v motoru. Doufám, že to bylo ono...Tím by se asi i vysvětlilo to, že se mi někdy během jízdy z ničehonic během veřiny zamknuly a odemknuly všechny dveře...Na centrál je tenhle zmetek taky určitě napojen...Asi tam byl ten konektor nasazenej napůl...A teď už načtvrt...

Díky všem za názory, kdyby to dál blbnulo, musím jít hlouběji pod volant...:-)
Odpovědět

Zpět na „SONATA“