spokojenost s i30?
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Re: spokojenost s i30?
Totáčovou Dacii vynechej.Kromě koroze to bylo spolehlivé auto. Spolehlivější než 99,9% dnešních přetechnizovaných pleček,kde počítač řídí i posraná světla.. Co se týká dojetí,ne závad. A to samé platí pro Favorit
- Reklama
Snad jsem vás nepopudil, to nebylo nikdy mým cílem.Hardcam píše:Proc bych proboha mel byt se spotrebou 8-10 litru bohac? Najedu mesicne 3000km. To si mam jenom kvuli uspore koupit naftu?!!! Z rizeni auta by mel clovek mit i pozitek, ne? S CRDi jsem jezdil 2 a pul roku / 100tkm, spotreba fajn, o tom zadna, ale to byl jediny plus. Kdo chce usetrti, spis vyhleda verejnou dopravu. Zbytecne nevyvolavej flame. Kazdy at si koupi to,co mu vyhovuje a at hledi na to, co jemu vyhovuje. Ja bych tenkrat stejnou i30 v nafte koupil o vic jak 200tKc draz, uspora by se mi NIKDY nevratila.
Téma se jmenuje "spokojenost s I30?" a tu jsem popsal svými slovy, stejně jako vlastní dlouhodobou
zkušenost se spotřebou 8-10l benzínu na 100 km.
Nevím tedy, kde je to "flame" - jak píšete
Jinak souhlas: nechť si každý koupí, co chce, to jsem přece ale ve svém příspěvku nikde nepopíral..
Se všemi, kdo denně dojíždějí do práce se však bavím o cenách PHM a nikdo z nich není rád, že platí 37 Kč/l NATURALU 95.
Tak tedy není třeba hned hrát hysterku, ale napsat pár postřehů, proč toto ano, a toto například ne.
Nikdo z nás není hned superodborník, který chce druhému radit, ale vlastní zkušenost je - říká se - ta nejlepší zkušenost.
Nic ve zlém
I30, 1.6 CRDI (66kW), BLACK DEVIL, paket tRiKoLoR, 6°
Co mě baví a živí: KRIZOVÝ MANAGEMENT, POMOC PŘI NAVYŠOVÁNÍ OBRATU
VZDĚLÁVACÍ KURZY pro prodejce "JAK LÉPE A VÍCE PRODÁVAT", vytvoření argumentací při prodeji
VZDĚLÁVACÍ KURZY pro prodejce "JAK LÉPE A VÍCE PRODÁVAT", vytvoření argumentací při prodeji
standas píše:Naprostej souhlas,
jen mi řekni jak to děláš s tou spotřebou 4,8l (dálnice 50%, město 50%) po teprve 480 km.
Já mám ten samej motor najeto něco přez 3000 a ať dělam co dělam tak jsem na 6,5l.
Standas,
je to tím, že se snažím to zkrátka "nehnat" - tzn. po městě (kopce nahoru dolů) s plynem nahoru s citem,
dolů z kopce brzdím motorem, po dálnici pak nejedu víc než 120 km*hod-1 (spíše okolo 90-100 km).
Je jasné, že nezávodím, ale já už jsem si rychlého ježdění užil až dost, teď se spíše kochám a jedu "na spotřebu"
- jednou mi tam dokonce bliklo i 4,6 l, ale to bylo jen krátce..
Zatím skromně odhaduju, že na nádrž ujedu asi 800 km. Je to hodně nebo málo???
4,6litru s 1,6 ropákem je normální. Jo kdyby to bylo s benzínem
Cvrcek: tak pokud napises toto
druhe auto v rodine jezdi za 12-17 litru benzinu podle rocniho obdobi a s tezkym srdcem se ho budeme zbavovat...prece to neni jen o cenach benzinu.
tak ani jinou reakni nemuzes ocekavatCvrček píše: Jezdit za 8,5 litru benzínu dnes může jen boháč, nebo ten, kdo neumí šetřit a spořit.
druhe auto v rodine jezdi za 12-17 litru benzinu podle rocniho obdobi a s tezkym srdcem se ho budeme zbavovat...prece to neni jen o cenach benzinu.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Pokud mas takovouhle spotrebu,tak pocitej kolem 1000 km.Kdyz mam trochu vyssi spotrebu,vetsinou se mi dojezd pohybuje pres 900km.Momentalne jezdim hodne ucpane okresky a dojezd na nadrz odhaduju 1020 ,pokud se nedostanu na dalniciCvrček píše:standas píše:Naprostej souhlas,
jen mi řekni jak to děláš s tou spotřebou 4,8l (dálnice 50%, město 50%) po teprve 480 km.
Já mám ten samej motor najeto něco přez 3000 a ať dělam co dělam tak jsem na 6,5l.
Standas,
je to tím, že se snažím to zkrátka "nehnat" - tzn. po městě (kopce nahoru dolů) s plynem nahoru s citem,
dolů z kopce brzdím motorem, po dálnici pak nejedu víc než 120 km*hod-1 (spíše okolo 90-100 km).
Je jasné, že nezávodím, ale já už jsem si rychlého ježdění užil až dost, teď se spíše kochám a jedu "na spotřebu"
- jednou mi tam dokonce bliklo i 4,6 l, ale to bylo jen krátce..
Zatím skromně odhaduju, že na nádrž ujedu asi 800 km. Je to hodně nebo málo???
i30cw 1,6 CRDi VGT comfort,85kW,Vivid blue, 12/2008 bývávalo
Kia Cee´d SW 1,6 GDi,Exclusive,Sand Track,10/2014 bývávalo
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi 110 kW, Smart, SUNSET RED Pearl, 06/2021
Kia Cee´d SW 1,6 GDi,Exclusive,Sand Track,10/2014 bývávalo
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi 110 kW, Smart, SUNSET RED Pearl, 06/2021
Já myslím, že v 3. obecné to děcko spočítá jako: objem nádrže / průměrná spotřeba = 55 / 4,8 = 11,458 "stokilometrů"
GrandeurHG300
(i30cw 1.4CVVT/80kW 7,2l/100km, LPG 8,4l/100km, E85 8l/100km)
(i30cw 1.4CVVT/80kW 7,2l/100km, LPG 8,4l/100km, E85 8l/100km)
Díky "matysekul" za vlastní zkušenost z dojezdem,pilotzz píše:Já myslím, že v 3. obecné to děcko spočítá jako: objem nádrže / průměrná spotřeba = 55 / 4,8 = 11,458 "stokilometrů"
a "pilotzz" za výpočet - to mě napadlo též a spočetl jsem si to, ale zase jsem v jiné vláknu četl, že PP proměřuje (spotřeba ve finále od 0,2 do 0,5l na 100 km více, než udává PP).
To samé jsem měl u Octavie - proměřovalo to asi o 0,5l/100 km. Nyní už najeto 580 km, a držím 4,8l, rád bych ale 4,5l, to bych byl spokojený.
Ještě zvažujeme cestu k moři do Chorvatska, tak si říkám, jestli to není na "nezajeté" auto, trochu dálka.. Co myslíte vy?
Ať to jezdí a nejlépe bez nehod
Ty jsi vyloženě puntičkář To už ale bude jízda dost o nervy, stále si hlídat PP a velmi s citem šlapat na plyn, abys jel-nejel za 4,5l. Každý má jiné priority, ale jízda vyloženě na co nejnižší spotřebu musí být neskutečně otravná a nudná. Takhle si new car moc neužiješ.Cvrček píše: Nyní už najeto 580 km, a držím 4,8l, rád bych ale 4,5l, to bych byl spokojený
P.S. Zaregistruj se na www.spritmonitor.de a tam budeš vědět velmi přesně, jakou máš průměrnou spotřebu na každé tankování nádrže a také celkovou průmernou dlouhodou spotřebu. Já mám dlouhodobku 5,51l. V létě s klimou nebo bez klimy, v zimě na zimákách, v marastu, vymrzlej motor, studené starty, prostě celoroční průměrná je 5,5l, jezdím převážně po dálnici, svižně, nejsem brzda provozu a jsem se spotřebou spokojenej
Hyundai i30 Comfort, 1,6 CRDi VGT - 85kW, Vivid Blue, 07 / 2010.
Oil: Shell Helix Diesel Ultra 5W-30. Benzina - Verva Diesel / Euro Oil - Optimal Diesel (bez biosložky) + VIF
"Ať to má kozy nebo kola, vždy s tím budou problémy".
Oil: Shell Helix Diesel Ultra 5W-30. Benzina - Verva Diesel / Euro Oil - Optimal Diesel (bez biosložky) + VIF
"Ať to má kozy nebo kola, vždy s tím budou problémy".
Ještě zvažujeme cestu k moři do Chorvatska, tak si říkám, jestli to není na "nezajeté" auto, trochu dálka.. Co myslíte vy?
moc to řešíš prostě jeď a je to však je to od toho aby to jelo ne?
moc to řešíš prostě jeď a je to však je to od toho aby to jelo ne?
VW Golf VII 1,4 TSI
motozačátky: Hyu Elantra 1,6
motozačátky: Hyu Elantra 1,6
neries a chod ... na to si ho kupoval, ci nie ? ja som siel do chorvatska tam a spat 2500km s fungl novym autom, malo nabehanych len 1500km a pohoda ... priemerna spotreba vysla na 7,6 l a to som siel 90% po dialnici 130-140km/h s 4400 otackamiCvrček píše:pilotzz píše:Já myslím, že v 3. obecné to děcko spočítá jako: objem nádrže / průměrná spotřeba = 55 / 4,8 = 11,458 "stokilometrů"
Hyundai i30cw classic, 1,4 CVVT, 80kW, 4/2011
Lidi, co blázníte furt s tim Chorvatskem ...všude draho, nepříjemný domorodci, 800t čechů.
krásnej výlet autem k moři je třeba na Elbu v Itálii či Piran ve Slovinsku, krásný místa jsou v Maďarsku, nejlepší je stejně Řecko-letecky...doufám že už nejsm moc OT
krásnej výlet autem k moři je třeba na Elbu v Itálii či Piran ve Slovinsku, krásný místa jsou v Maďarsku, nejlepší je stejně Řecko-letecky...doufám že už nejsm moc OT
Tucson Euro 2016, 1.7 CRDi, 85kW, Sněhulák
i30, 1.6 CRDi, 94kW, Sněhulák
i30, 1.6 CRDi, 94kW, Sněhulák
Já se o víkendu vrátil z Francie (týden u Bordeaux, týden u La Rochelle). Najeto 3600 km, skutečný průměr 7,6 l. Jezdili jsme ve 4 a z většiny takto naloženi. Dálnice jsem jezdil 120-130, ale zkusil jsem i 180.
Luboshak
---------------------------------------
Hyundai i30cw 1.4 CVVT Comfort 2010 LPG BRC
Fiat Tempra 1,6 SX, r.v. 1991 - sešrotováno
Hyundai Lantra 1,5 GLSi, r.v.1992 - sešrotováno
Ještě doplním, že jsem tankoval z většiny SP95 E10, pak SP95 a jedna nádrž SP98 (SP = Sans plombe = bezolovnatý). SP95 E10 má 10% bioetanolu. Rozdíl mezi 95 a 98 jsem nijak nepociťoval, na E10 to bylo trochu línější. Nejdražší tankovaný benzín za 1,67, nejlevnější za 1,43.
S autem spokojenost, žádný problém.
S autem spokojenost, žádný problém.
Luboshak
Pěkně naloženýLuboshak píše:Já se o víkendu vrátil z Francie (týden u Bordeaux, týden u La Rochelle). Najeto 3600 km, skutečný průměr 7,6 l. Jezdili jsme ve 4 a z většiny takto naloženi. Dálnice jsem jezdil 120-130, ale zkusil jsem i 180.
Já dnes zase popojel, tacho ukazuje už 680 km. Zatím vše na 1s*
(kéž by to vydrželo)..