bol som objednany na termin, teda ziadne prestoje
Emisie - Dekra, Opavska 8, Brno
cena 580 kc
volnobezne otacky 810
"prebehove" otacky 4810
namerane hodnoty:
kourivost - 0,79
rozpatie kourivosti po 4 meraniach - 0,18
dal som na Adama a siel som to predtym na pol hodku prevetrat - na 4. asi 15km na D1 a naspat, otacky asi 3500-3700. Naivne som si myslel, ze to je hodnota za ktoru nepojdu. Omyl, rasovali to tam na 4800 otackach, som sa tam skoro rozplakal. Divim sa ze turbo nevyletelo vyfukom. Povedali, ze tam je hranica prebiehovych (maximalnych) otacok od vyrobcu. Kourivost do 4000 minimalna (pod beznym priemerom a daleko do maxima), pri tych 4800 nadpriemer, este tam nejaka tolerancia bola. Technik mi povedal, ze po zohriati tomu mam dat na dvojku plny kotel cca 4500 a bude to byvat dobre. Uff, no neviem
Technicka kontrola Dekra Opavska 8, Brno
cena 580 kc
asi som mal stastie na technika. Hned za zaciatku viac obzeral auto ako fanusik, nie ako technik. Bol som tam asi 25 minut. Zacalo to kontrolou svetiel (ci svietia), kratke mrknutie do kufra (na rezervu). Mozno si vsimol lekarnicku, ale neviem-neviem. Trojuholnik ani ziarovky nepozrel. Potom sa slo nad jamu, kde sa kontrolovali capy + tlmice (prednej napravy). Musel som slapat na brzdu, kdeako to hadzalo, skoro som prisiel o ranajky. Vizualna kontrola podvozku, asi 3 minuty dizkuzia o brzdach - ze vyzeraju "skvele". To potesilo. Brzdove valce - pred-vzad. Jeho slova - brzdi to perketne, ja som videl len seymetriu a rucicky boli presne na sebe, takze potesilo. Kontrola rucnej brzdy bola posledna
Dalsie stanoviste - geometria prednej napravy - bez chyb. Zmeranie svetiel (vyskove) - dialkace + hmlovky. Kontrola vesty a vizualna kontrola motoroveho priestoru
Technik bol strasne ukecany

Chyb celkovo 0 (tri kategorie), hodnotenie technikom - vyborny technicky stav. Som velmi rad a tuto STK a Emisie mozem doporucit dalej (dobry pristup, prehladne znacenie, centrum Brna)