Můj názor je ten, že v současnosti není moc důvodů kupovat kola jako Barum nebo Matador. Stojí prakticky stejně jako renomované značky, ale kvalita pokulhává.Bill1 píše:chalani čo hovoríte na zimne: Matador MP 59 195/65R15 91T ?? rozmyšlam, že si ich kupim, moje jazdenie je skoro stale len po rovine a v meste...
Je v tom asi trochu našeho patriotismu, nebo možná i "omezenosti" v tom smyslu, že máme v hlavě barum, všude se prodává barum, svět motorů píše o barumu, continental koupil barum.... ale zkuste se na barum zeptat ve Španělsku. Budou kroutit hlavou stejně, jako když se nás někdo zeptá na trayal, fulda a podobné. Zkrátka jsme s "našima" značkama vyrůstali a dost často je přeceňujeme. Ale to samé platí i pro Škodovku, Etu a podobný zázraky české provenience.
Za mě doporučuji přečíst pár renomovaných testů a zaměřit se na to, co je důležité pro Tvoje používání. Třeba opotřebení a chování na vodě. Ve městě se málokdy budeš hrabat metrovou závějí. Pokud to město není Poprad
Podle mě bys měl zvážit Goodyear UltraGrip 8 pro jeho dobré vlastnosti na vodě, nebo Michelin Alpin A4 pro jeho výdrž.