1.2 nebo 1.4 ?
Moderátoři: amaize, Moderátoři
Re: 1.2 nebo 1.4 ?
to: Nexus
Mal som prerobený motor 1,6 kvalitným sekvenčným systémom Teleflex. Nárast spotreby bol 20 %, menší nárast je len pri vstrekovaní LPG v plynnej fáze, myslím, že Vialle sa tým zaoberalo. Originál továrne prestavby z výroby uvádzajú nárast 25 - 35 %.
Mal som prerobený motor 1,6 kvalitným sekvenčným systémom Teleflex. Nárast spotreby bol 20 %, menší nárast je len pri vstrekovaní LPG v plynnej fáze, myslím, že Vialle sa tým zaoberalo. Originál továrne prestavby z výroby uvádzajú nárast 25 - 35 %.
Hyundai i20 1,2 LPG BRC 02/2011 ice blue metallic 100.000 km
- Reklama
Děkuji že ste mě vyvedli z omylu, že se LPG do 1.2 ky vyplatí,když nenajedu víc jak 5000 Km/rok .
Co koupit místo toho?přemýšlím nad parkovacím asistentem.Přeci jen nejsem tak zkušený jezdec a nerad bych ,,brouka" hned odřel
Co koupit místo toho?přemýšlím nad parkovacím asistentem.Přeci jen nejsem tak zkušený jezdec a nerad bych ,,brouka" hned odřel
Když už s tím nic nenaděláš, tak si z toho aspoň dělej srandu
Hyundai I20- 1,2 El. green
Inclusiv plus, Paket New
Inclusiv plus, Paket New
Kup si dobrou pojistku s malou spoluúčastí a za zbytek benzín .
Gratuluju k novému autu, je to radost.
Gratuluju k novému autu, je to radost.
Luboshak
---------------------------------------
Hyundai i30cw 1.4 CVVT Comfort 2010 LPG BRC
Fiat Tempra 1,6 SX, r.v. 1991 - sešrotováno
Hyundai Lantra 1,5 GLSi, r.v.1992 - sešrotováno
---------------------------------------
Hyundai i30cw 1.4 CVVT Comfort 2010 LPG BRC
Fiat Tempra 1,6 SX, r.v. 1991 - sešrotováno
Hyundai Lantra 1,5 GLSi, r.v.1992 - sešrotováno
2luboshak: taky dobrej nápad .
Jinak díky.Už se nemůžu dočkat až se v něm konečně projedu
Inclusiv plus, Paket New
Inclusiv plus, Paket New
Taky gratuluju. A neboj, ono bude dost věcí, za který se dá utrácet. Zimáky, řetězy, zahrádka, rohožky, vana do kufru.... ono se toho najdeJackal píše:2luboshak: taky dobrej nápad .
Kia Xceed GTline 1.5 T-GDI DCT
ex Opel Astra 1.4 110kW AT
ex i30 1.6 CVVT Tricolor Exclusive
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
Nevíte náhodou jak je to s parkovacími senzory či systémy?Myslím to tak jestli je nějaký problém se zárukou,když koupím nějaký z internetu a v nějakém servisu mi to namontují, nebo jestli mi to namontují v servisu hyundai, když to nemám koupené přímo od nich?
Díky za odpověd
Díky za odpověd
Inclusiv plus, Paket New
Inclusiv plus, Paket New
- Nexus
- Kontaktovat uživatele:
caruser píše:to: Nexus
o Teleflexu jsem četl pouze to, že patří mezi špičku. Jinak o něm vůbec nic nevím, nemohu posoudit. Ale s tím nárůstem mohu souhlasit jen přes svoji mrtvolu... znám dost lidí, i tady na foru jich je kupa, kteří řeknou že nárůst se nekoná, nebo minimální. Do 10% bych to možná i věřil, jestli to je víc, tak rozhodně né kvůli plynu, ale muselo být špatně něco jinýho. Nevhodný průměr trysek, špatné nastavení řj, zcela nevhodné svíčky nebo něco jiného. Corolla 6,8l benzinu - 7l plynu, tátovo sonata 10.2l benzinu a 11l plynu (má podtlakový systém, nekoná se snížený výkonu a o chloupek víc žere) moje vím pouze plyn a to ve čtyřech lidech průměr na 30tis km byl 10,2l a nechtěj mi namluvit, že bych s benzinem V6 2.5 co má pět metrů a přes dvě tuny jezdil kombinovanou za 8l při rychlostech 50-120-140. Tomu snad sám nemůžeš věřit... určitě byla zrada někde u tebe, né v plynu každopádně věřím že jedna taková zkušenost tě na dost dlouho odradí. Já jsem zase naprosto spokojený nicméně lovtec magic už nikdy...
Sonata V6 2.7 229tis LPG :)
Lantra rv. 94 1.6i 220tis LPG
Peugeot 301 1.6i allure+ 150tis LPG
†Toyota Corolla 1.4 rv. 97 LPG 414tis km
††† 3x Sonata V6 2.5 rv. 99 LPG (díly k dispozici)
Gratuluji k super výběru ..až budu mít řidičák tak se můžem s našema i20tkama projetJackal píše:2luboshak: taky dobrej nápad .
Hyundai i20 1.2i Family Plus
to: Nexus
Nechcem sa hádať, ja som sa ešte nikdy nestretol s tým, že by sa spotreba zvýšila o menej ako 15 - 20 %. Pýtal som sa známych, ktorí jazdia na LPG, pýtal som sa v montážnej dielni, kde to prerábali. Neviem, ale aj vozidlá, ktoré sú z výroby prestavané na LPG (Škoda, Seat, VW, Kia a pod.) majú nárast spotreby 25 % a vyššie, môžeš si to pozrieť v prospektoch. Tak čiste teoreticky ak s mojou i20kou jazdím v priemere za 5,2 benzínu, budem mať rovnakú spotrebu aj na LPG? Ak áno, tak idem hneď do prestavby. Ako čítam fórum I30 LPG, tak ten nárast sa taktiež pohybuje okolo 20 %.
to: Jackal
Neexistuje možnosť do i20ky domontovať cúvaciu kameru? Skúšal som parkovacie senzory v rôznych autách, ale kamera je oveľa užitočnejšia.
Nechcem sa hádať, ja som sa ešte nikdy nestretol s tým, že by sa spotreba zvýšila o menej ako 15 - 20 %. Pýtal som sa známych, ktorí jazdia na LPG, pýtal som sa v montážnej dielni, kde to prerábali. Neviem, ale aj vozidlá, ktoré sú z výroby prestavané na LPG (Škoda, Seat, VW, Kia a pod.) majú nárast spotreby 25 % a vyššie, môžeš si to pozrieť v prospektoch. Tak čiste teoreticky ak s mojou i20kou jazdím v priemere za 5,2 benzínu, budem mať rovnakú spotrebu aj na LPG? Ak áno, tak idem hneď do prestavby. Ako čítam fórum I30 LPG, tak ten nárast sa taktiež pohybuje okolo 20 %.
to: Jackal
Neexistuje možnosť do i20ky domontovať cúvaciu kameru? Skúšal som parkovacie senzory v rôznych autách, ale kamera je oveľa užitočnejšia.
caruser: nárůst tam je, ale řekl bych těch 10% je naprosto reálných, pokud bude člověk jezdil tak jak jezdil s benzínem...přiznám se, po přestavbě to bylo těsně pod 8l... teď 7l v kombinaci město/mimoměsto 50:50 a kupodivu po přechodu na zimní klesla
EX - i30 1.4 CVVT Patriot BRC SQ 24
to: S0T0
V zime je iný pomer propánu a v butánu v LPG, dá sa povedať, že tá zmes je kvalitnejšia preto ten pokles. Ale zaujímalo by ma zakoľko si jazdil pred prrestavbou na N95 a za koľko na LPG po prestavbe.
V zime je iný pomer propánu a v butánu v LPG, dá sa povedať, že tá zmes je kvalitnejšia preto ten pokles. Ale zaujímalo by ma zakoľko si jazdil pred prrestavbou na N95 a za koľko na LPG po prestavbe.
před přestavbou jsem jezdil stejnou trasu průměrně za 6,5l na N98, a ano, zimní směs lpg má jiný poměr propan:butan ale spotřeba jde spíše nahoru... to že mi spotřeba šla dolů přikládám tomu, že se vše usadilo a jednotka lpg se toho snad už dost naučila, ono se to neměmilo naráz, ale zatím to šlo furt trochu dolů...
EX - i30 1.4 CVVT Patriot BRC SQ 24
K tomu poměru propan/butan: Je to tak, že butan se při teplotě blízké nule přestává odpařovat, proto se používá v zimě víc propanu. Ten se sice odpařuje, ale má menší výhřevnost. Pokud bude v zimě pod nulou, tak se butan vůbec nespotřebuje (neodpaří) a hoří jen propan s menší výhřevností. Toliko alespoň praxe u plynového kotle. ale myslím, že u auta to bude analogické. A SOTO má pravduS0T0 píše:před přestavbou jsem jezdil stejnou trasu průměrně za 6,5l na N98, a ano, zimní směs lpg má jiný poměr propan:butan ale spotřeba jde spíše nahoru... to že mi spotřeba šla dolů přikládám tomu, že se vše usadilo a jednotka lpg se toho snad už dost naučila, ono se to neměmilo naráz, ale zatím to šlo furt trochu dolů...
Kia Xceed GTline 1.5 T-GDI DCT
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
to: S0T0
No u mňa pri LPG to bolo opačne, v lete nárast spotreby 22 - 25 %, v zime to bolo 18 - 20 %.
No u mňa pri LPG to bolo opačne, v lete nárast spotreby 22 - 25 %, v zime to bolo 18 - 20 %.
- Nexus
- Kontaktovat uživatele:
crauser: no spotřebu stejnou mít určitě nebudeš, kvůli slabému motoru. S kvalitním systémem by ses měl ale do šesti určitě vejít. Je to o nastavení, z praxe vím že moje auto může papat 15 při stejném výkonu jako když papá 10. To že tam trysky pustí víc paliva neznamená vyšší výkon. Dřív na corolle to chtěl táta malinko uškrtit, aby papala pod 8, chlapík to asi trochu přepísknul a jezdila za necelých šest což s benzinem se nikdy nepovedlo. Ovšem na tu lenost motoru táta brzo rezignoval, obohatil směs a zůstalo se na reálných 7 což výkonově i spotřebou odpovídalo benzinu... U nás se nárůst spotřeby téměr nekonal, na foru mě napadá třeba peleho s ix35 2.0i, má holandský prins jako máme my a pokud vím tak si to jenom pochvalovala včetně spotřeby nicméně můj názor je ten, že 1.2 bych na plyn nepředělával. Je to malé slabé auto, ve kterém poznáš zátěž 60kg v kufru, to ti taky nějakou decku přidá... a při větším zatížení 1.2 stejně žere víc než velkoobjemový motory, když na plyn tak prostě něco silnějšího, toť můj názor
XMira: s tou spotřebou to je přesně jak píšeš, zimní směs má (měla by mít) 60% propanu a 40%butanu - letní přesně obráceně. Taky můžu potvrdit nižší spotřebu v zimě ale nevím čemu to přisoudit. Velký měkký vzorek, ale užší pneu! Jezdím bez klimy, ale zase studený motor zbaští trochu víc. Ovšem pokud po autě vyžaduju trochu extrémní výkon, tak zimní směs rapidně propadá a žere jak tank. Dálniční 120-130 mám spotřebu nižší, ale když naklušu na 180 tak s letní cca 12 a se zimní okolo 17
S0T0: ano jednotka se naučila, dnes jsou už chytřejší jednotky, které vyhodnocují předchozí stavy a "učí" se jezdit tvůj styl a tomu se přizpůsobí. Když pojede někdo jiný, spotřebu bude mít vyšší
AD: ještě třeba mrkni na tohle pdf co psal david jak testoval grandeura na lpg, jako zarytý odpůrce plynu jezdil dost po městě, výsledek 10l na sto, v takových číslech se prostě nemůže konat nárůst 20%...
http://hccz.cz/zpravodaj/01-2011.pdf
XMira: s tou spotřebou to je přesně jak píšeš, zimní směs má (měla by mít) 60% propanu a 40%butanu - letní přesně obráceně. Taky můžu potvrdit nižší spotřebu v zimě ale nevím čemu to přisoudit. Velký měkký vzorek, ale užší pneu! Jezdím bez klimy, ale zase studený motor zbaští trochu víc. Ovšem pokud po autě vyžaduju trochu extrémní výkon, tak zimní směs rapidně propadá a žere jak tank. Dálniční 120-130 mám spotřebu nižší, ale když naklušu na 180 tak s letní cca 12 a se zimní okolo 17
S0T0: ano jednotka se naučila, dnes jsou už chytřejší jednotky, které vyhodnocují předchozí stavy a "učí" se jezdit tvůj styl a tomu se přizpůsobí. Když pojede někdo jiný, spotřebu bude mít vyšší
AD: ještě třeba mrkni na tohle pdf co psal david jak testoval grandeura na lpg, jako zarytý odpůrce plynu jezdil dost po městě, výsledek 10l na sto, v takových číslech se prostě nemůže konat nárůst 20%...
http://hccz.cz/zpravodaj/01-2011.pdf
Sonata V6 2.7 229tis LPG :)