Tú spotrebu som dosiahol na mojom 13 km úseku, ktorý je tvorený 6 km jazdou cez mesto a 2 obce a 7 km mimo mesta, pričom najvyššia dosiahnutá rýchlosť podľa tachometra bola 80 km/h. Samozrejme súhlasím s tebou, že jazdiť pod 2000 ot. motoru nesedí a prakticky sa pod tieto otáčky dostanem len pri brzdení motorom. Pri tejto spotrebe som chcel len demonštrovať kam až je možné sa dostať, resp. kam by ju bolo možné ešte posunúť. Nechápem však, prečo výrobcovia nových automobilov do svojich vozidiel inštalujú takéto ukazovatele preradenia ak pri ich používaní sa to môže negatívne prejaviť na životnosti motora.
Mňa na spotrebu jazdiť baví, je to celkom zábava, ale vo všeobecnosti zastávam názor, že dnešné malé automobily ak v kombinovanej prevádzke majú spotrebu vyššiu ako 5 L tak je to priveľa
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Tá spotreba naozaj závisí na 90 % od vodiča, spotrebu 3,9 mimo mesta by tu dosiahol asi každý majiteľ i20ky 1,2 ak by sa snažil. S konkurenčným modelom i20ky sa mi v meste v lete podarilo jazdiť za 3,7 L benzínu podľa palubného PC
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)