demontaz predniho brzdového kotouce
Moderátoři: Farrael, Lhoty, Moderátoři
demontaz predniho brzdového kotouce
cau borci, je treba pri vymene prednich kotoucu na lantre 93/1,5 demontovat i loziska???
Lantra 93/1,5 8v, slouzila dobre, bud ji zeme lehka. Nyni mondeo 2,0i
- Reklama
- Rasty
- Kontaktovat uživatele:
Re: demontaz predniho brzdového kotouce
Nejsem si na 100% jistej, ale sundavá se to i s ložiskem pač je k kotouči nalisované. Kotouče jsem měnil jen když začalo hučet ložisko, aby jsem pak nemusel kupovat nové znovu. Někdo to dokáže vylisovat a dát ho zpátky, ale zanedlouho klekne pač se v puli odtrhne.ryba píše:cau borci, je treba pri vymene prednich kotoucu na lantre 93/1,5 demontovat i loziska???
† Renault 19 1.8 16V r.v. 94
† Hyundai Lantra J2 2.0 16V r.v. 98 180koníků
† Audi 80 B4 Quattro 2.0 r.v. 92
* Hyundai coupe GK 2.0 r.v. 03
* Honda Civic EG 1.5 16V V-Tec r.v 94
- Mirka Pekárková
- *
Ahoj!
U starsich lanter oz. J 1 (do roku 95) jsou predni loziska valeckova a ty se daji rozlisovat. Jedinej problem je ze pri zpetne montazi nemusi dobre dosednout simering a pak muze casem odejit lozisko. Lantry oz. RD nebo J 2(od roku 95) maji kulickova a ty se skoro pokazde roztrhnou.
Hujer
U starsich lanter oz. J 1 (do roku 95) jsou predni loziska valeckova a ty se daji rozlisovat. Jedinej problem je ze pri zpetne montazi nemusi dobre dosednout simering a pak muze casem odejit lozisko. Lantry oz. RD nebo J 2(od roku 95) maji kulickova a ty se skoro pokazde roztrhnou.
Hujer
Hujer-car
SONATA 96' 2,0
LANTRA 94' 1,8 GT
SONATA 96' 2,0
LANTRA 94' 1,8 GT
- Mirka Pekárková
- *
jde to tak, že ti zůstane ložisko i s nábojem na autě, když jsem nechal přesoustružit kotouče na lantřa J-1 tak jsem zapáčil mezi kotoučem a nábojem a šlo to dolů. Je to sice tři roky co jsem to dělal a tak matně vzpomínám.Náboj zůstal na autě.Tak hodně štěstí při sundávání.
Zdar chlapi, zrovna řeším stejnej problém...no a pořád z toho nejsu nějak chytrej....náboj sice na autě zůstane, ale kotouč je až za nábojem...takže teď přemýšlím, kde sehnat nejlevněji přední ložiska vzhledem k momentální finanční krizi , levněji jak za 1700 za sadu asi nemám šanci co
(HL combi, 1,6 16V, r.v.96)
(HL combi, 1,6 16V, r.v.96)
nepíšeš co máš za auto,možná u J1 to jde zvlášť,ale nedávno mi je dělali a ložisko je nalisované v kotouči,toznamená že pokud chceš kotouč vyměnit,musíš i ložisko a to opravdu stojí 1700,-.Slyšel sem o levnějších z polska bo tak(ASI 1100,-kč),ale po 1500 km začly hučet znova.To staré vymačklé ložisko mi vrátili,ač se snažili znovu použít by nešlo,leda tak na dojetí někam to je zkušenost u J dvojkyhanys píše:...poradíte????
LANTRA 1.8-beast in korea 25*5*10 + --odpočívej v pokoji
- Rasty
- Kontaktovat uživatele:
Jak jsem se ujistil tak na ložiskách nemá cenu šetřit pokud mají něco vydržet. Buď originál nebo nohu doporučit ložiska firmy SKF ty jsou sic dražší ale je to kvalitahanys píše:dík za info, taky mám J2, holt se nedá nic jiného dělat, a levnější nejspíš riskovat nebudu...no maj to teda blbě řešený
† Renault 19 1.8 16V r.v. 94
† Hyundai Lantra J2 2.0 16V r.v. 98 180koníků
† Audi 80 B4 Quattro 2.0 r.v. 92
* Hyundai coupe GK 2.0 r.v. 03
* Honda Civic EG 1.5 16V V-Tec r.v 94
Bohužel to nemá jenom Hyundai,ale i Mazda,Nissan Mithubishi,prostě všechny starší japonská nebo korejská auta!!hanys píše:dík za info, taky mám J2, holt se nedá nic jiného dělat, a levnější nejspíš riskovat nebudu...no maj to teda blbě řešený
Mají prostě kotouč až za nábojem a né jako třeba Felicie kotouč před nábojem!! Vždycky se musí vyměnit přední ložiska!!
Hyundai Sonata Y3 2.0L Dohc 16V G4CP-DM již miulostí(prodaná)