Zdravim kolegovia.
Chcem sa vas spytat na nutnost garancnych prehliadok, ked uz auto nebude v zaruke.
Vymenit olej, filtre a doliat chladiacu mi dokazu v kazdom (aj neautorizovanom) servise, nie?
Ci?? Unika mi nieco?
A este otazka trosku z ineho kuta.
Ked som auto kupil - Accent (2010), pastelova-cierna, tak ked som nan vylial vodu, tak ta sa zhlukovala do velkych kvapiek a tak stekala.
Ale teraz po 2 rokoch, ked ho aj voskujem tak sa mi nedari docielit rovnaky efekt. Pouzivam TurtleWax na odporucania, ze vraj z tych lepsich ale nejak ta voda na nom stale stoji.
Neviete mi odporucit nejaku inu znacku alebo pripadne metodu?
Vdaka.
Voskovanie a garancne prehliadky
Moderátoři: Martun, Moderátoři
- Reklama
Re: Voskovanie a garancne prehliadky
Samozřejmě že nemusíš po záruce jezdit na garančky do origo servisu, případně si je můžeš dělat i sám, pokud máš kde, ušetříš tím nemalé peníze....
Co se týče kvality a neporušenosti laku, tak bohužel už nikdy to nebude přesně takové jako když to sjede z výrobní linky, ani po napastování. Já používám černou leštěnku od Sonaxu (to určitě vyzkoušej). Tou natřu celé auto, nechám mírně zaschnout a pak to rozleštím za pomoci nanoleštěnky. Tu použít nemusíš, pokud nechceš, ale je to můj ověřený patent........ Krásně se s tím pracuje a v podstatě dosáhnu toho, že kapky stékají samy i s oken. Jo a nesmíš jezdit s autem do myčky na kartáče
Co se týče kvality a neporušenosti laku, tak bohužel už nikdy to nebude přesně takové jako když to sjede z výrobní linky, ani po napastování. Já používám černou leštěnku od Sonaxu (to určitě vyzkoušej). Tou natřu celé auto, nechám mírně zaschnout a pak to rozleštím za pomoci nanoleštěnky. Tu použít nemusíš, pokud nechceš, ale je to můj ověřený patent........ Krásně se s tím pracuje a v podstatě dosáhnu toho, že kapky stékají samy i s oken. Jo a nesmíš jezdit s autem do myčky na kartáče
Accent 1.5 CRDi ELEGANCE - Black Ebony
Je toto problem? Myslim, prejist cez umyvacku a potom si to rucne navoskovat?rokolo píše: Jo a nesmíš jezdit s autem do myčky na kartáče
Problém to není.....problém je ale v tom, že kartáče dají laku zabrat, zvlášť tomu našemu ne moc kvalitnímu (časem bude matný) a to ti už potom moc nepomůže ani ta nejkvalitnější leštěnka.......
Accent 1.5 CRDi ELEGANCE - Black Ebony
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
preco si vsetci ludia myslia, ze prehliadky obsahuju len vymenu naplni? Ak ste si schopni skontrolovat aj podvozok, brzdy, tlmice, capy + riadenie, atd tak do servisu chodit nemusite. Ale asi malokto ma dnes garaz s jamou, pripadne velky zdvihak aby sa to auto dalo poriadne skontrolovat. Nehovoriac o fungujucej diagnostike
zarucna doba na karoseriou (koroziu) automaticky pada pri prvej vynechanej prehliadke. Teda doporucuje sa ked uz nic ine, tak sa v autorizaku raz za rok objavit a nechat skontrolovat kastlu. Uznavam, ze tych 400-500kc je v podstate zbytocne vyhodenych, ale inak to nejde. Ja napriklad chodim do autorizaku aj skoro dva roky po zaruke, pretoze maju dobre ceny, uz ich poznam a uprimne povedane nemyslim, ze by mi to nejaky Venca urobil lacnejsie. Olej si sam menit nebudem, nemienim ho vylievat do kanala. Detto chladiaca kvapalina.
zarucna doba na karoseriou (koroziu) automaticky pada pri prvej vynechanej prehliadke. Teda doporucuje sa ked uz nic ine, tak sa v autorizaku raz za rok objavit a nechat skontrolovat kastlu. Uznavam, ze tych 400-500kc je v podstate zbytocne vyhodenych, ale inak to nejde. Ja napriklad chodim do autorizaku aj skoro dva roky po zaruke, pretoze maju dobre ceny, uz ich poznam a uprimne povedane nemyslim, ze by mi to nejaky Venca urobil lacnejsie. Olej si sam menit nebudem, nemienim ho vylievat do kanala. Detto chladiaca kvapalina.
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023