pořád mi nedá spát ta ochrana motoru...když u Oplu speciálně připravuji motor na LPG a u Hyundaie nic? A odpoveď servisu,že pokud by byla nutná nějaká opatření pro ochranu jako flashlube nebo vsr,že by to tam Hyundai určitě dal mě opravdu moc neuspokojila, tak jsme začal hledat na fóru firmy Auto Gas Centrum která dělá LPG zástavby pro Hyundai a dočetl jsem se teda opravdu zajímavý věci
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
a získal pocit,že v servisu Hyundai teda nejsou moc informovaní neb firma AutoGas Centrum každému tazateli výslovně doporučuje systém buď flash lube nebo VSR neb údajně má Hyundai "měkké sedla ventilu".... a zpráva od jednoho uživatele mě dostala úplně...přesně to koresponduje s tím co mi tehdy říkal onen "zlý jazyk" ...
Dotaz: P.P. Předmět: kdo je vinen?
Dne: 27.01.2012, 18:29:59
DD.chtěl bych jen krátce popsat novou zkušenost s Lpg.Mám 1rok,tedy v lednu 2011 zakoupený Hyundai i30 1,4.Stav km dnes je 32000km. Od 1.5 2011 pracuji v Německu,najedu asi 3200 km měsíčně,no a abych ušetřil,tak jsem si nechal v červenci namontovat Lpg.To mělo auto naj.asi 8000km.V listopadu začal ráno špatně startovat,příznaky jako když nejde sytič (který tam není) pak při studeném startu šel na dva tři válce,pak bez přidání plynu nestartoval vůbec.Byl jsem několikrát na seřízení,a hledali jsme možnou závadu.Nic jsme nenašli,takže jsem jel do autor.servisu Hyundai ( auto Dorda,Č.Lípa) kde zjistili malé tlaky na 1. a 2. válci,a nižší tlaky na 3. a 4. Zaklepané ventily,takže údajně ne-garanční závada protože to prý udělal Lpg.(neměl jsem přimazávání ventilů) dlouhým cestováním po dálnici s vytočeným motorem.i 30 má při 140km/4200 otáček,strop (červené pole)je ale až na 6500.Takže jsem dnes zaplatil celou opravu (25300) a k tomu nechal namontovat od Flash Lube přimazávání.(6200 s montáží)No,a teď otázka: kdo je na vině? Hyundai který má ventily z plastelíny,pán co mi montoval Lpg do auta a neřekl že je nutné přimazávání,nebo málo informované JÁ...? díky moc za odpověď