SANTA 2007 - nejdou posunovat příčníky střešního nosiče
Moderátoři: miooo, Moderátoři
SANTA 2007 - nejdou posunovat příčníky střešního nosiče
Ahoj kolegové Sanťáci.
Po návratu z lyží jsem sundal truhlu a snažil se dostat příčky nosiče úplně na konec střechy, protože se mi tak Santa líbí víc. Skončil jsem cca v polovině střechy, tam se mi natvrdo zablokovaly jezdce příčky na levé straně . Pravou stranu lze odjistit a mírně (co dovoluje výkyv a vůle) i posouvat dopředu i dozadu. Na levé straně s těmi "zámky" prostě nehnu. Páčky se zvedají, ale to je vše. Chtěl bych zachovat nosič tak jak je, nenahrazovat ho Thule apod., pokud to nebude levnější než oprava, nebo výměna s távajícího. Jak jste to řešili, pokud Vás potkala podobná "radost"?
Díky za rady a tipy.
Standa Fe
Po návratu z lyží jsem sundal truhlu a snažil se dostat příčky nosiče úplně na konec střechy, protože se mi tak Santa líbí víc. Skončil jsem cca v polovině střechy, tam se mi natvrdo zablokovaly jezdce příčky na levé straně . Pravou stranu lze odjistit a mírně (co dovoluje výkyv a vůle) i posouvat dopředu i dozadu. Na levé straně s těmi "zámky" prostě nehnu. Páčky se zvedají, ale to je vše. Chtěl bych zachovat nosič tak jak je, nenahrazovat ho Thule apod., pokud to nebude levnější než oprava, nebo výměna s távajícího. Jak jste to řešili, pokud Vás potkala podobná "radost"?
Díky za rady a tipy.
Standa Fe
Standa Fe a béžový mazel Santa 2,2 AT Elegance
- Reklama
Re: SANTA 2007 - nejdou posunovat příčníky střešního nosiče
Tohle se mi stalo také, ale hned nějak z kraje po pořízení, tedy se to řešilo na záruku a cenu neznám.
Něco tam tenkrát měnili a snad i říkali, že to není až tak ojedinělé. Víc bohužel nepomohu ...
Něco tam tenkrát měnili a snad i říkali, že to není až tak ojedinělé. Víc bohužel nepomohu ...
2002-2006 SF 2,00 CRDi dynamic Black
2006-? New SF 2,2 VGT elegance A/T Blue titanium MY 2007
Ahoj, díky aspoň za soucit.
Nojo, tak teda nic, když jsem sám, komu nosič nefunguje. Než udělám závěr, tak zajedu do servisu a uvidím.
Přeju Vám všem, abyste to taky nemuseli řešit. Časem se ozvu, jak jsem dopadl.
Standa Fe
Nojo, tak teda nic, když jsem sám, komu nosič nefunguje. Než udělám závěr, tak zajedu do servisu a uvidím.
Přeju Vám všem, abyste to taky nemuseli řešit. Časem se ozvu, jak jsem dopadl.
Standa Fe
Ahoj Stando,
občas se mi to stane taky, ale vždy se mi to podaří "rozchodit" s asistencí. Tedy přeloženo do češtiny - odjistit páčky na obou stranách současně a najednou to jede jak má a pak to nějaký čas funguje. Třeba to pomůže i tobě.
Gonzo
občas se mi to stane taky, ale vždy se mi to podaří "rozchodit" s asistencí. Tedy přeloženo do češtiny - odjistit páčky na obou stranách současně a najednou to jede jak má a pak to nějaký čas funguje. Třeba to pomůže i tobě.
Gonzo
NEW SF STYLE 2009
Tak se hlásím podle slibu.
Varianta 1. koupím si nové příčníky - cca 21.000 Kč
Varianta 2. budu je občas posouvat šroubovákem - trošku pracné, ale zdarma
Varianta 3. spoluúčast importéra, prodejce a moje - super cena 10.100,- Kč vč. DPH
Varianta 4. uřežu a vyhodím to celé a koupím si THULE se čtyřhrannými příčníky standardních rozměrů a snad i za méně peněz
Co poradíte, kamarádi Sanťáci ?
Díky Standa Fe
Varianta 3. spoluúčast importéra, prodejce a moje - super cena 10.100,- Kč vč. DPH
Varianta 4. uřežu a vyhodím to celé a koupím si THULE se čtyřhrannými příčníky standardních rozměrů a snad i za méně peněz
Díky Standa Fe
Vzhledem k tomu, jak často je posunuju já, tak bych zvolil za 2.
Na jinou variantu je dycky dost času
Na jinou variantu je dycky dost času
NEW SF STYLE 2009
Za mně var.2.
Téměř vůbec je neposunuji, nechávám je v jedné poloze a jen na ně v zimě nasazuji "rakev", když jedeme na lyže.
Téměř vůbec je neposunuji, nechávám je v jedné poloze a jen na ně v zimě nasazuji "rakev", když jedeme na lyže.
2002-2006 SF 2,00 CRDi dynamic Black
Standa Fe píše:Tak se hlásím podle slibu.
Díky Standa Fe
ahoj Stando , potkalo mě to samé na SF 2007, nejde hýbat jen předním levým, ostatní jakž takž chodí. Jak to posuneš šroubovákem?
Děkuji Petr
H Santa Fe, nafta, 2001, 83 kW, 230 000 km
H Santa Fe 2,2 nafta, 2007, 132 kW chip, 136 000 km
H Santa Fe 2,2 nafta, 2007, 132 kW chip, 136 000 km
Měl jsem také tento problém po prostříkání čepů a lanka védéčkem vše opět funkční příčníky jezdí jako nové snad ti to půjde také čau Karel Most
Zdravím všechny Sanťáky,
koupil jsem jeté Santa Fe rv. 2006 a na jednom příčníku střešního nosiče je utržené lanko u páčky, kterou se provádí odblokování posunu. Neví někdo z vás jak se to dá opravit aniž bych musel do servisu. Jeví se mi tato závada jako banální s možností opravit doma. Díky za radu, Šumavák
koupil jsem jeté Santa Fe rv. 2006 a na jednom příčníku střešního nosiče je utržené lanko u páčky, kterou se provádí odblokování posunu. Neví někdo z vás jak se to dá opravit aniž bych musel do servisu. Jeví se mi tato závada jako banální s možností opravit doma. Díky za radu, Šumavák
Naposledy oživil Šumavák v 19 srp 2013, 15:38