Zkušenosti s provozem

Moderátoři: frawd, Moderátoři

Odpovědět
Uživatelský avatar
amaize
Moderátor
Příspěvky: 1299
Registrován: 20 úno 2009, 19:35
Bydliště: Albrechtice u ČT

Re: IX20 - Varování pro zájemce - nekupujte si to !!!

Příspěvek od amaize »

a spokojeni budou asi ti co zde jen chodí číst a raději se ani neregistrují , můj zeťák ix20 bude mít v červnu rok a díky bohu(doporučil jsem ji jim) zatím žáden problém , dovolil mi to sem napsat :wink:
a co se týče kritiky nošovické fabriky, tak tam znám z okolí dost lidí a né všichni jak je tu hážete do jednoho pytle jsou takoví ojebávaci v práci
píšeme tu o nekvalitních autech , ale co je dneska kvalitní když je to vše rychlou jehlou šité , jedno za vše a z jiné sorty, co říkáte na stavbu rodiiného domku za 1/2 roku , tak trochu známí si nechali postavit a po první zimě to mají "dasist katastrofa" plíseň,praskliny,podmáčené podlahy a pod.,akorát nemají nikde fórum kde by se vylili
takže jak je to s kvalitou,na jedno chceme levné auta a pak se divíme , ale určitě né každý

ty jo kdybych si pospíšil,mohl jsem to mít růžové :-
i20 1,2/57kW comfort - 3/2009 do 11/2018 ~89007 km
R_Mégane 1,4/51kW/1997;ŠKODA 125 /1989 & Spartak /1959
momentálně Honda Jazz 11/2018
Reklama
 

Erik-TT
**
Příspěvky: 158
Registrován: 17 dub 2011, 09:00

Re: IX20 - Varování pro zájemce - nekupujte si to !!!

Příspěvek od Erik-TT »

Ten pán, čo pospomínal všetky tie závady do jedného auta zabudol doplniť môj zle osadený stĺpik a búchanie v kufri zámku a preto ho musím jednoznačne karhať, pretože nedostatočne číta toto fórum a nezodpovedne pristupuje ku svojim negatívnym článkom ! Pane, nabudúce keď niečo napíšete a vyrobíte blud, tak čítajte pozorne, pretože ste síce spomenuli 90 % našich závad, ale vyslovene mi vadí, že na Vašom imaginárnom Hyundai IX 20 ste nespomenuli moje 2 závady. A to ma fakt sere ! Nabudúce buďte trošku viac všímavejší, neprispievam sem na toto fórum len tak, aby ste si ma nevšimli a ignorovali moje články a závady ! Čítajte poctivo všetko ! Vyzývam Vás, opravte si svoj pôvodný článok a do svojho imaginárneho vozidla plného závad si dopíšte ešte moje 2 závady : Zle osadený stĺpik a búchanie v zámku zadného kufra ! Ďakujem !!!
Uživatelský avatar
amaize
Moderátor
Příspěvky: 1299
Registrován: 20 úno 2009, 19:35
Bydliště: Albrechtice u ČT

Re: IX20 - Varování pro zájemce - nekupujte si to !!!

Příspěvek od amaize »

fakt,to by nakrklo i mne #-o
i20 1,2/57kW comfort - 3/2009 do 11/2018 ~89007 km
R_Mégane 1,4/51kW/1997;ŠKODA 125 /1989 & Spartak /1959
momentálně Honda Jazz 11/2018
Uživatelský avatar
petulko666
*
Příspěvky: 81
Registrován: 27 úno 2011, 11:11
Bydliště: SVK

Re: IX20 - Varování pro zájemce - nekupujte si to !!!

Příspěvek od petulko666 »

dnes som zistil ze dofrkanu zadnu hranu dveri pri stredovom stlpiku mam z toho ze dvere vodica mam osadene viac vo vnuutri :( to je uz moc...takze 6 mesiac idem na garancku a budem sa dozadovat odskodneho...to uz aby dementi nevedeli zavesit dvere...som zvedavy co mi povedia...mam dostrielany lak,,lebo nejaky fetak nevie masinu nastavit
HYUNDAI IX20 -1.6 DOHC CVVT 16V - 91.5 KW /124 HP - STYLE
Uživatelský avatar
geoch
*
Příspěvky: 22
Registrován: 12 bře 2012, 07:12

Re: IX20 - Varování pro zájemce - nekupujte si to !!!

Příspěvek od geoch »

Zdravím všechny,
taky se hlásím k relativně dost spokojeným majitelům. Jak jsem už několikrát psal v příspěvcích, tak poměr cena a užitná hodnota tohoto auta je nadstandart. Nevím jak, ten kritický pisatel, ale je to mé 4 nové auto a ani u jednoho to nebylo "křišťálově čisté", byť jedno z nich byla a je Toyota Yaris vycházející německých statistikách velice dobře (nadarmo nebyla Toyota do Fukušimy největším prodejcem aut ve světě). Bude to asi něco s tou vírou v auto a pozitívní energii, jak píše jeden z majitelů. U mne jediný neduh je zatím hlučnější podvozek, ať už z jakýchkoliv důvodů - nic víc zatím (viz příspěvky).
Pokud se kritik cítí být ohrožen při cestování tímto autem a má z něho strach, tak by se ho měl co nejdříve zbavit a napsat výrobci, co to za "šmejd" vyrábí a podat minimálně trestní oznámení a nejlépe to hnat až do Bruselu!
Myslel jsem, že toto fórum má být konstruktívní a usnadňovat řešení problémů vyskytujících se na ix20 (platí pro všechna auta) viz. třeba p. Franta, a ne k takovým to.....
ix20 3/2012 1,4 CVVT /66kW Blueberry metalická
Uživatelský avatar
Kony5
**
Příspěvky: 468
Registrován: 16 lis 2008, 18:11

Re: IX20 - Varování pro zájemce - nekupujte si to !!!

Příspěvek od Kony5 »

změnil jsem zaměstnání a ted momentálně pracuju jako automechanik...všechny auta at to je pug 206,306,406 , citron xsara, renault clio megane ...i ti korejci starší..a japonci tak všechno tak do toho roku 2004 jezdí ve směs na pravidlenou udržbu jako jsou tlumiče.brzdy,spojky,rozvody,oleje..sem tam přední sklo nebo nějaká blbost....ale ty nový auta no to mně poser to je hruza...vw je poruchový i starší kusy octavia a passat věčně nějaká chyba v elektronice - E75 sporadicke chyby a takové kraviny jako sviti airbag nouzkam motoru ale jede to....ale ted ty funglovky do 4let staří...pul roku starý clio a nejde mu pulka ell. instalace...elektrocentral palivove nadrže nefunkční...vw fox 1,2 htp na 2 000 km 1,5l oleje najeto 70000 km ...passat central zadnich dveří věčně nějaký čidla...uhnité jacky...to je neuvěřitelný a to nemluvím o tom jak jsou dneska všechny díly složené všechno je nacvakané do sebe no bez poškození to nerozděláš...narazníky drží 5 šroubu zbytek plastový packy při sundání se ti ten narazník urve a už ho zpátky nenasadíš protože nemá za co držet... opravdu je to hruza... uplně to bije do očí jak jsou ty nový auta křehký a ty starý drží .... 2 roky starý golf po zapojení baterie roztočí větraky chladiču...nikdo neví proč a co stím...prostě hrůůůza...
Hyundai sonata zelená Y3 - daily
Hyundai sonata AWD racing
Renault Magnum 440 kozel
Renault MAgnum 440 Tandem
Žabička Kawasaki Ninja ZX-7r
AUDI A6 2,5TDI 132 kW quattro. Prodám nebo vyměním za A8 D3 nebo S6 C5.
Uživatelský avatar
Amalfi
***
Příspěvky: 832
Registrován: 17 bře 2009, 08:25
Bydliště: Ostrava

Re: IX20 - Varování pro zájemce - nekupujte si to !!!

Příspěvek od Amalfi »

Erik-TT píše:Ten pán, čo pospomínal všetky tie závady do jedného auta zabudol doplniť môj zle osadený stĺpik a búchanie v kufri zámku a preto ho musím jednoznačne karhať, pretože nedostatočne číta toto fórum a nezodpovedne pristupuje ku svojim negatívnym článkom ! Pane, nabudúce keď niečo napíšete a vyrobíte blud, tak čítajte pozorne, pretože ste síce spomenuli 90 % našich závad, ale vyslovene mi vadí, že na Vašom imaginárnom Hyundai IX 20 ste nespomenuli moje 2 závady. A to ma fakt sere ! Nabudúce buďte trošku viac všímavejší, neprispievam sem na toto fórum len tak, aby ste si ma nevšimli a ignorovali moje články a závady ! Čítajte poctivo všetko ! Vyzývam Vás, opravte si svoj pôvodný článok a do svojho imaginárneho vozidla plného závad si dopíšte ešte moje 2 závady : Zle osadený stĺpik a búchanie v zámku zadného kufra ! Ďakujem !!!
Nechapu proc si delas z Knoblocha blbce. Preju ti at se ti ta kara taky rozsype cela a at mas porad tak dobrou naladu. To auto ma sve problemy, a to hodne a povazovat za blbost to ze se tech chyb sejde vicero hned u jednoho auta je demence. Statisticky to pri tom mnozstvi a cetnosti chyb mozne je.
My co mame i20 zname taky velice casto se opakujici neduhy nebo vylozene konstukcni vady. A kdyby nekdo napsal ze se mu to seslo temer vse na jednom aute, tak bych nemel duvod neverit. Ne kazdy je slepy fanatik :hyu: jsou i lidi kteri si ho poridi prave kvuli cene a slibovane kvalite.
Kia Sportage 2016 aktualne
Uz uplne bez Hyundai, ale bylo to fajn.
i10 1.2 - byvavalo
i20 1.6 - byvavalo
Getz 1.6 - byvavalo
Erik-TT
**
Příspěvky: 158
Registrován: 17 dub 2011, 09:00

Re: IX20 - Varování pro zájemce - nekupujte si to !!!

Příspěvek od Erik-TT »

Keď sa rozsype, kúpim nové auto. Nebudem z toho robiť tragédiu. A koniec koncov auto je v záruke, nech sa starajú a zatiaľ som pri reklamácii nemal žiadny problém, a keď bol z ich strany náznak, ono stačilo trošku na nich pritlačiť, povyhrážať sa trošku právnymi dohrami, ktoré si dopredu naštuduješ a zrazu všetko ide, aj prečaľúniť volant originál kožou do 24 h... Neprežívam to tak strašne s tým autom, aj keď som mal závady, zo začiatku ma srali tiež, ale potom som porovnal pomer cena, kvalita, preštudoval iné fóra, iné luxusné značky a zostal som pekne ticho šúchať s nohami pod volantom.

Len pozor brate, nikomu nikdy nič zlé nepraj, pretože osud nikdy nespí a ja som naučený ani nepriateľovi nikdy nič zlé nepriať, pretože každému sa všetko raz vráti ! Tak by som bol strašne nerád, keby sa ti tak stalo kvôli mne, že mne si zlé želal ! Dúfam, že tomu tak nikdy nebude [-o< .

Ja som s autom spokojný a keď sa začne kaziť, podpálim ho, urobím poistnú udalosť alebo ho predám a kúpim iné, aký problém. Nekúpil som zasa auto preto, aby som teraz pozbytok života nespával a riešil, čo sa dodrbe, čo nepôjde alebo čakať, čo sa pokazilo tomu alebo hentomu a kedy sa to pokazí aj mne ! Takú pesničku ešte nehrali, aby mi auto diktovalo život priateľu :D/

Inak k tomu fanatizmu, ja som Hyundai predtým nikdy nemal a nie som fanatik, Hyundai je pre mňa obyčajná značka, ktorá nič pre mňa neznamená, tak ako Mercedes alebo tenisky adidas alebo od vietnamca abikas, beriem to ako vec, ktorá mi má slúžiť, Hyundai ako značku nepoznám a ani ma nezaujali kecy od autobild-Hyundai značka roka a pod... Kúpil som ho preto, lebo som mal na ňom zľavu 3 000 € a práve preto aj k tomu autu tak vlažne pristupujem a nerobím si z neho starosti !

Za tú cenu, za akú sa Hyundai predáva a za tú zľavu, aká mi bola poskytnutá práve neočakávam od auta zázraky. A optimizmus ma bude držať stále, nerád by som bol, keby toto fórum bolo len o závadách a depresiách pri načítaní a otvorení tejto stránky, že čo tu bude aký nový problém. ](*,) :hyu: :cry:
Uživatelský avatar
Yurii
Moderátor
Příspěvky: 3430
Registrován: 08 říj 2006, 09:41
Bydliště: Taková prdel jménem Praha kdesi ve střední Evropě :-D
Kontaktovat uživatele:

Re: IX20 - Varování pro zájemce - nekupujte si to !!!

Příspěvek od Yurii »

Amalfi: Jak už jsem psal dřív, Knobloch nejspíš bude někdo z dalších dvou lidí kteří přispěvují POUZE do sekce ix20 ze stejné IP adresy (z této IP adresy je 100% jejich příspěvků a žádný další uživatel ji nevyužívá)...!!!
Vzhledem k povaze celého textu lze usoudit že si prostě někdo chce vybít nespokojenost s některými nedostatky celého auta a tak prostě pročetl všechny na které si na foru kdo stěžoval a sepsal to do jednoho nasraně-(ne)oprávněně-zklamaného příspěvku který tu vystavil na odiv.

Člověka který hned první a rovnou extrémně hanlivý příspěvek napíše takovýmto stylem nemůže rozumný člen fora brát vážně... podle mne je tenhle Knobloch/Kudrnáč/Pavlicek obyčejnej TROLL co přispívá za účelem vytvoření pořádnýho FlameWaru [-X
Obrázek
Scoupe, Scoupe, Scoupe, Forester, Scoupe, Scoupe, E39, A4, Fabie, Forester, Scoupe!!!
(/-/) můžeme se potkat v HCCZ.cz ;)
Erik-TT
**
Příspěvky: 158
Registrován: 17 dub 2011, 09:00

Re: IX20 - Varování pro zájemce - nekupujte si to !!!

Příspěvek od Erik-TT »

=D>
Naposledy upravil(a) Yurii dne 10 dub 2012, 21:31, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Předchozí příspěvěk se necituje! ;)
famfulin76
*
Příspěvky: 80
Registrován: 13 pro 2008, 08:36
Bydliště: Brno

Re: IX20 - Varování pro zájemce - nekupujte si to !!!

Příspěvek od famfulin76 »

Též si myslím, že přát někomu, aby se mu rozsypala kára, je poněkud hloupé...
První příspěvek je hodně emočně napsaný, už jenom nadpis s třema vykřičníky... Jakoby to ve mně vyvolává cílený zaměření. Ale proč to píšu: jsem (zatím) spokojeným spoluvlastníkem ix20-tky. Vím, že najetých 4000km není moc, ale přesto si dovolím svou spokojenost vyjádřit. Nevrže, neskáče, nepíská, jen má hlučnější zavěšení předku-to jo. Vadí mi hysterie kolem zadní nápravy, která se strhla na tomhle fóru. Tlumiče jsou určitě nelogicky uložený, to nepopírám, ale asi jsem špatnej řidič, nemlátí mi to, neodskakuje, prostě o zadní nápravě nevím.
Taky si myslím, že je spousta spokojených uživatelů tohohle vozu, jen sem buď nechodí, nebo to nenapíšou. Potom to může působit, že ix20 je hromádka neštěstí. Jsem jedním z těch, kteří si to nemyslí a koupil bych ho klíďo znovu.
Ix20, 12/2011, Tricolor, 1,6 CVVT, 92Kw, hnědá metla
Bylo:
I30 CW, 5/2010, Comfort, 1,6 CRDi, 85Kw, stříbrná metla
Getz, 2006, 1,1i
Knobloch
Příspěvky: 3
Registrován: 09 dub 2012, 23:02

Re: IX20 - Varování pro zájemce - nekupujte si to !!!

Příspěvek od Knobloch »

Jestli jsem se někoho dotknul svými problémy s autem, tak se mu tímto moc omlouvám. Určitě existuje spousta těch, kterým auto šlape bez jakýchkoliv problémů, těm přeji i nadále, ať mu fachčí v pohodě. No, a těm ostatním (včetně mně) přeju pevné nervy. Znovu bych chtěl požádat, jestli tu je někdo, kdo je s autem bez problémů spokojen, ať to sem napíše, protože zatím mám bohužel pocit, že je tu víc toho negativního.... Chtěl bych věřit tomu, že to není u ix20 pravidlo, a těch spokojených je taky dost... Díky moc...
Jarousek 18
*
Příspěvky: 38
Registrován: 16 bře 2011, 19:40
Bydliště: Rakovník

Re: IX20 - Varování pro zájemce - nekupujte si to !!!

Příspěvek od Jarousek 18 »

Vážení kolegové - majitelé :hyu: IX 20
tak to tady vypadá, jako by každý byl znechucen s tímto vozidlem.Já ho mám přesně 1 rok najeto 18500 km azatím se mi stalo, že odskočil zadek v zatáčce na zvlněné silnici jen 2x. To si myslím , že to bylo částečně mojí chybou- vjel jsem do zatáčky trochu rychleji.Bylo to překvapení a zároveň i poučení o způsobu jízdy.Před tímto autem jsem vlastnil pouze škodovky od Š100 - fabii combi celkem 7.
Ano jsou trochu jiné jízdní vlastnosti u IX 20 jak u škodovek,ale máme auto na pohodovou jízdu s dodržováním silničních předpisů a né závodní auto.Jak bylo dříve napsáno,každé auto má své + a -.Určitě každý z Vás si před koupí pročetl různé recenze, několikrát absolvoval zkušební jízdu a zvažoval zda koupit nebo nekoupit. Já to tak taky dělal a zatím nelituji.Nemám zatím žádné závažné. Mám ošoupaný volant - objednán a příští týden při garanční prohlídce vymění a jedeme dál.Spotřeba na okreskách dle PP 6,2 - 6,5 l/100km , dálnice 7,5/100km ve třech lidech + zavazadla přirychlosti 130 - 140km/h.
Přeji Vám hodně spokojených kilometrů
Hyundai IX 20, Ara Blue - 1,6 - comfort - 10/2015
Uživatelský avatar
iggyno
**
Příspěvky: 194
Registrován: 12 bře 2011, 13:51
Kontaktovat uživatele:

Re: IX20 - Varování pro zájemce - nekupujte si to !!!

Příspěvek od iggyno »

Uz nikdy viac :hyu: !!! Moje dojmy, tvrde rany z podvozku,zle osadený stlpik,hrkoce mi palubovka aj ked stojim...a aj ked mi stojí,rozpadavajuce sa calunenie na volante ani nespominam! pri semaforoch mi na zelenu vzdy zdochne,

ne vázne...pridavam sa do skupinky tých,u ktorých prevazuju pozitíva a vo vseobecnosti prevlada spokojnost 17500km. Ano svoje muchy to ma...ale co dneska nema. Servis si mozem vzdy vybrat. Uprimne, inu variantu miniMPV proste v tejto cene nevidim...Roomster? ou,dizajnovy mutant fabie pickupu je fakt vyhra... + bud je pruser rozpadajuce sa TSI...alebo zvolavacky TDI a MPI zere a nejede :) A coviem,servisy su plne jak Dacii, :hyu: tak aj Bmw ci jaguarov...
1,6 AT
40500km
skrabi
*
Příspěvky: 74
Registrován: 04 bře 2011, 11:30

Re: IX20 - Varování pro zájemce - nekupujte si to !!!

Příspěvek od skrabi »

Zdravim vsetkych.
Co sa mna tyka, spokojnost a keby mam znovu kupovat auto - mini MPV - tak by som do IX20 siel opat.
Dufam a pevne verim, ze po najazdeni viac km ( momentalne 11200 km / 9 mesiacov ) si budem za svojim tvrdenim stat nadalej :)
Motor - na beznu jazdu staci, je tichy, pruzny a hospodarny, podvozok - pri beznom jazdeni ziadny problem , vzhlad - bez namietok , ponukany priestor - tu vidim najvacsie + tohto auta ! . Interier - vzhladovo OK, kvalitativne spokojnost, jedinu vyhradu mam k obcasnemu zapraskaniu v pristrojovke, ale je to vsetko plast, tak si to obcas vrznut musi .
Nazov tejto temy mi pride neopravneny, ak robi auto niektorym uzivatelom viac problemy ako radost, je to neprijemne a v tom pripade prajem pevne nervy. Je to ale v zaruke, takze servis sa musi starat. V pripade problemov so servisom odporucam obratit sa na predajcu / veduceho prevadzky a ak ani toto nebude stacit, stazovat sa u importera .
Na fore som este nevidel prispevky, ktore by moj nazor na ix20 zmenili, myslim na nieco ako problemy s elektronikou - nejaky rozsvieteny vianocny stromcek na pristrojovke, presakujuci olej, nefunkcne kurenie v zime, alebo zeby auto niekoho niekde nechalo ( mimo spomenuteho problemu s akumulatorom ) .... . Teda nie, ze by som podobne zavady niekomu prial, to v ziadnom pripade ! , ale problemy ako vyssie spomenute by boli ozajstnymi problemami.
Vsetkym prajem vela bezproblemovych kilometrov .
Odpovědět

Zpět na „ix20“