automatické zapínání klimy

1994 - 2005

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

Odpovědět
Carlik

automatické zapínání klimy

Příspěvek od Carlik »

Dobrý den,
na Accentu 2005 mne otravuje automatické spuštění klimy při nastavení ofuku skla (ať už výhradně nebo okno+nohy). Taktéž se klima spustí při nastartování, pokud je ovladač větrání nastaven na jednu z těchto poloh.

Nejde to automatické zapínání nějak zrušit? Připadám si dostatečně svéprávnej, abych klimu zapnul sám, když to uznám za vhodné.

Předem děkuji za tip
Carlik
Reklama

Tomikp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomikp »

Mi to taky dělá tak s tim počítám a ten knoflík pokaždé zmáčknu. Ono je to zas dobré pro rychlé odmlžení, jinak to mam pořád nastaveno na nohy/obličej. Podle mě Korejci pár věcí moc nedomysleli a kazí to trochu dojem na jinak super vozítku (viz třeba palubní počítač, jeho funkce a ovládání).
Hyundai Sonata 2.0i 16V GLS 2002
Vita
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vita »

Nekde na foru se to tady urcite bylo ..... Myslim, ze Felotron to nejak resil tak pohledejte ...... :wink:
Coupe 2.0 r.v. 2005 GK - 105.1/6000
Lantra 1.6 r.v. 1992 16V G4CR DOHC 84/6200
vipe

Příspěvek od vipe »

Vítám Carlika, můžu jen říct tolik že tam je zabudovanej mikrospínač, který tu klimu zapíná stačí rozpojit.
Felotron píše:Bylo nebylo jedno nudne odpoledne... Felotron se valel v posteli a vzpominal na vecerni jizdu, kdy vubec nepotreboval klimatizaci. Studeny vzduch z okoli foukal mu na sportem potunene rameno a tak chtel vzduch z ventilace pustit na sklo a nohy. Tu se z nenadani brutalne nasral, nebot jiz zapomnel, ze v takovem pripade se zapne klimatizace. I to Felotrona probudilo a rekl si: "Toz to kurna nee. Sak to rozdelam a negde ten bazmek co to zapina najdu!" A stalo se. Po deseti minutach oddelal stredovy panel a co nevidel...

...bazmek v poloze vypnuto...

...bazmek v poloze zapnuto...

...kabl, kterym je bazmek pripojen...

...a tak ho s usmevem na tvari, jako kdyz uchyl reze nohu diteti, kabl odpojil.
Od te doby klima jede,
jen kdyz si to Felotron preje!

PS: Byl to oranzovy kabl ;)
PS2: Teto "pohadce" predchazi pribeh o teplem rytiri se svatozari
Carlik

Příspěvek od Carlik »

vipe píše:Vítám Carlika, můžu jen říct tolik že tam je zabudovanej mikrospínač, který tu klimu zapíná stačí rozpojit.
Diky, to je ono. Zkusim se do toho prilezitostne pustit...
Carlik
PS: A pri nejhorsim budu muset jezdit bez palubovky :-)
Tomikp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomikp »

Asi se zeptám hodně hloupě teď, ale tohle je manuální nebo digitální klima? Mě to příde podle toho zubatýho pastorku jako manuální, otočim ovladačem venku, kroutící moment se přenese na zubatý kolečko který něco někam přesune, zapojí, sepne atd. Taky už podle fotky vyndanýho panelu s tim kolečkem v odkazu na kterej vede link o svatozáři. Nezdá se mi že by s tim zubatym kolečkem točilo automaticky nějaký servo, nebo snad jo? Omlouvám se za polointeligentní dotaz ale tak prostě mě to nedalo spát :-).
vipe

Příspěvek od vipe »

Podle mě je to manuál. :wink:
ivan
Moderátor

Příspěvek od ivan »

Přesně jak říká Vipe,jedná se o manuální klimatizaci :wink:
Hyundai Sonata Y3 2.0L Dohc 16V G4CP-DM již miulostí(prodaná)
Tomikp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomikp »

Tak pak by chtělo vymyslet ještě nějakej tuning digitální klimy :? .
Hanz

Příspěvek od Hanz »

Ale digi klima je něco trochu jinačího oproti tý naší manuální - tam si bouchneš teplotu a je to hotový, ale u tý manuální abys tim cvičil podle toho jak se ohřeje motor a venkovní teploty a otáček motoru a ..... No a šikmoočka tam dali ten mikrospínač hlavně kvůli odmlžení (dle prodejce).
Hanz
Huňáč Accent 1,3 12V
Fšecko je časově totálně v řiti...........
Odpovědět

Zpět na „ACCENT“